Covid-19 Hakkında Bilgiler

Hepinize Merhaba! Bugünkü yazımız HEPİMİZİ İLLALLAH GETİREN  zaten daha açıklamıyorum hepiniz tahmin etmişsinizdir...Evet tabikide Covid-19...



Birçok insan korona virüsten korkuyor. Mesala ben! Sizde korkmuyor musunuz?

Covid-19 Belirtileri

COVID-19, farklı kişileri farklı şekillerde etkilemektedir. Enfekte kişilerin çoğu, hafif ila orta düzeyde semptomlar geliştirmekte ve hastaneye kaldırılmadan iyileşmektedir.

En yaygın semptomlar:
ateş
kuru öksürük
yorgunluk
daha seyrek görülen semptomlar:
ağrı ve sızı
boğaz ağrısı
ishal
konjunktivit
baş ağrısı
ltat alma veya koku duyusunun kaybı
ciltte döküntü ya da el veya ayak parmaklarında renk değişimi

Korunmak İçin

Doğru şekilde bilgi edinip uygun önlemleri alarak kendinizi ve çevrenizdekileri koruyun. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun.

COVID-19'un yayılmasını önlemek için:
Ellerinizi sık sık temizleyin. Sabun, su veya alkol bazlı dezenfektan kullanın.
Öksüren veya hapşıran kişilerle aranızda güvenli mesafeyi koruyun.
Fiziksel mesafeyi koruyamadığınız durumlarda maske takın.
Gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmayın.
Öksürürken veya hapşırırken burnunuzu ve ağzınızı dirseğinizin iç kısmıyla veya bir mendille kapatın.
Kendinizi iyi hissetmiyorsanız evde kalın.
Ateş, öksürük ve solunum güçlüğü şikayetleriniz varsa tıbbi yardım alın.
Başvuracağınız sağlık hizmetleri sağlayıcısını önceden aramak, doğru sağlık tesisine en hızlı şekilde yönlendirilmenize olanak tanır. Bu yaklaşım, hem sizi korur hem de virüslerin ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önler.
Maskeler

Maskeler, virüsün maskeyi takan kişiden diğer kişilere yayılmasını önlemeye yardımcı olabilir. Tek başına maske, COVID-19'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun. Tek başına maske, COVID-19'a karşı koruma sağlamaz; bu önlem, fiziksel mesafe ve el hijyeni önlemleriyle birlikte kullanılmalıdır. Yerel sağlık kurumunuzun önerilerine uyun.

Tedaviler

COVID-19 için henüz özel bir aşı veya ilaç bulunmamıştır. Tedaviler, araştırma sürecindedir ve klinik çalışmalarla test edilecektir. Dünya Sağlık Örgütü
Kendi kendine bakım
Kendinizi hasta hissediyorsanız dinlenmeniz, bol sıvı almanız ve besleyici gıdalar tüketmeniz gerekir. Diğer aile üyelerinden ayrı bir odada kalın ve mümkünse ayrı bir banyo kullanın. Sık temas edilen yüzeyleri temizleyin ve dezenfekte edin.
Evdeki herkes sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmelidir. Sağlıklı bir beslenme ve uyku düzeni izleyin, hareket edin, sevdiklerinizle telefonla veya internet üzerinden iletişim kurun. Zor zamanlarda çocuklar, yetişkinlerin daha fazla sevgi ve ilgi göstermesine ihtiyaç duyar. Rutinlerinizi ve programlarınızı mümkün olduğunca koruyun.
Kriz zamanlarında üzgün ve stresli hissetmeniz ya da kafa karışıklığı yaşamanız doğaldır. Arkadaşlarınız ve aileniz gibi güvendiğiniz kişilerle konuşmanız faydalı olabilir. Bunaldığınızı hissederseniz bir sağlık çalışanıyla veya danışmanla görüşün.
Tıbbi tedaviler
Hafif semptomlar gösteriyorsanız ve başka bir sağlık sorununuz yoksa kendinizi izole edin ve tıbbi uzmanınızdan ya da COVID-19 bilgi hattından tavsiye alın.
Ateş, öksürük ve solunum güçlüğü şikayetleriniz varsa tıbbi yardım alın. Önceden ilgili numarayı arayın.

EVET YAZIMIZIN SONUNA GELDİK! SAĞLIKLI VE COVİD-19'SUZ  GÜNLER DİLERİZ!

Yazıyı Okuduğunuz İçin Teşekkürler!
GÖRÜŞMEK ÜZERE....

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim