Elon Musk, Tesla'nın 'Muhtemelen' Tekrar Bitcoin'le Ödemeleri Kabul Edeceğini Söylediği İçin Bitcoin Yaklaşık 32.000 Dolara Yükseldi

Elon Musk, Tesla'nın, araçları için tekrar kripto para biriminde ödeme kabul etmeye devam etmesinin "muhtemel" olduğunu söyledi.

Bugün B Word Konferansında uzaktan konuşan Tesla CEO'su Elon Musk, elektrikli otomobil şirketinin, Mayıs ayında Bitcoin'le ödeme seçeneğini duraklattıktan sonra, araçları için tekrar kripto para biriminde ödeme kabul etmeye devam etmesinin "muhtemel" olduğunu söyledi.

Musk, "Yenilenebilir enerji kullanım yüzdesinin büyük olasılıkla %50 veya üzerinde olduğunu ve bu sayıyı artırmaya yönelik bir eğilim olduğunu ve eğer öyleyse Tesla'nın Bitcoin'i kabul etmeye devam edeceğini doğrulamak için çalışmalara özen göstermek istedim" dedi ve Haziran ayında tweetlediği bir ifadeyi tekrarladı.

Açıklamadan sonra Bitcoin'in fiyatı yükseldi

BBC, bunun Bitcoin fiyatının 30.000 doları geçmesine neden olduğunu belirtti. Yazıyı yazdığım sırada, Bitcoin 31,915 dolar değerinde.

Konuyu bilmeyenler için, işte olayların kısa bir zaman çizelgesi:

Tesla, Mart ayında otomobilleri için bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlamıştı ve bu hareket, kripto para biriminin fiyatının o gün 39.000 ABD dolarından 46.000 ABD dolarına yükselmesine neden oldu. Elektrikli otomobil üreticisi daha sonra Mayıs ayında Bitcoin ödemelerini duraklattı ve Elon Musk, kripto para biriminin madenciliğinde kullanılan "fosil yakıtların hızla artan kullanımı" konusundaki endişelerini dile getirdi.

13 Haziran'da Musk, kripto para madencileri tarafından temiz enerji kullanımı %50'ye yaklaştığında Tesla otomobillerini Bitcoin ile satın alma seçeneğini geri getireceğini söyledi.

Açık sözlü CEO Elon Musk, bunun için herhangi bir zaman dilimi belirtmedi. Ancak Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin'e sahip olduğunu ve gerçekten de bir kripto para iyimserliği olduğunu açıkladı.

Bu içerik yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim