İş Hayatınızda İşinize Yarayabilecek Online Kurslar

 



2020 senesinden beri bulunduğumuz zor koşullardan dolayı hepimiz zor da olsa bazı online programlara ve en önemlisi de online okula, online öğrenmeye alıştık. Artık çoğu eğitim, kurs, sempozyum online yapılıyor. Bu nedenle her yerden bu gibi etkinliklere erişim sağlanabiliyor. Böylece hem eğitimi düzenleyen şirkete katılımcı arttığı için, hem de katılımcılara kolay erişim imkanı sağlandığı için yarar sağlanıyor. Fakat her eğitim paralı olmak zorunda değil. Farklı sitelerden gelecekte çok işinize yarayacak becerileri öğreten kursları ücretsiz bir şekilde alabiliyorsunuz. İşte bu kurslardan bazılarını sizler için derledim.


1-Google Dijital Kursları



Google Digital Garage'da  bir sürü beceriye uygun olarak belirlenmiş kurslar var. Özellikle de ücretsiz olmaları herkesin erişebilmesi için çok güzel bir imkan. İşte bu kurslardan bazıları:


2-Coursera




Coursera sitesinde de farklı alanlarda kendinizi geliştirmeniz için birçok kurs bulunuyor. Ayrıca üniversite öğrencileri için senede 1 kurs olmak üzere kursu tamamladıktan sonra ücretsiz sertifika alma imkanına da sahip oluyorsunuz. Kurs kategorileri şu şekilde: Veri Bilimi, İşletme, Kişisel Gelişim, Bilgisayar Bilimi, Bilgi Teknolojisi, Dil Öğrenme, Matematik ve Mantık, Fizik Bilimleri ve Mühendislik, Sağlık, Sosyal Bilimler, Sanat ve Beşeri Bilimler. En çok tercih edilen kurslar ise şunlardır:



 3-Forage



Aslında Forage sitesindeki içeriklere online kurs demek yerine online staj imkanı demek daha doğru olur. Bir sürü farklı şirket barındıran Forage'da Microsoft gibi ünlü şirketlerin programlarına kayıt olup size  verilen görevleri tamamlayarak sertifika alabiliyorsunuz. 


Benim kullandığım ve tavsiye ettiğim online kurs/öğrenme siteleri bunlardı. Sizin de önerdiğiniz siteler varsa yorumlara bekliyorum!

Adile Tuva Sertel


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim