Google AdSense Nedir? Google AdSense ile Para Kazanmak

Google AdSense Nedir? Google AdSense ile Para Kazanmak

Google AdSense nedir? AdSense ile para kazanmak gerçekten anlatıldığı kadar basit ve kolay mı? Aslına baktığımızda Google AdSense’in çalışma mantığı oldukça basittir. Adsense sitenize giren her kullanıcıya özel reklamları gösterir.

Kullanıcıların gördüğü reklamlar Google'da yaptığı aramalar ile alakalıdır. AdSense'de kullanıcılara en uygun reklamı göstermeyi hedefler ve gösterir. Bunun sonucunda Site sahibi ise görüntülenme ve reklam tıklamalarından gelir elde eder.

Google AdSense Ne Kadar Kazandırıyor?

Yeni bir site açacak olan çoğu kişinin aklında Google Adsense Ne Kadar Kazandırıyor? sorusu oluyor.

Öncelikle Google Adsense üzerinden para kazanabilirsiniz fakat kazandığınız tutarı arttırmanın en iyi yolu ise özgün bir içeriktir. Sadece kopya içeriğe sahip olan pek çok web sitesi reklam politikasına uymadığı gerekçesi ile hesabı askıya alınır ya da kazancı çok düşük olur.

Google Adsense ne kadar kazandırıyor? Bu soruya net olarak cevap vermek imkansızdır. Çünkü her sitenin adsense geliri farklılık gösterir. Bazı sitelerin içeriği daha kalitelidir, reklamların pozisyonları kullanıcı için idealdir ve bu sayede aynı sektördeki farklı bir siteden çok daha fazla kazanıyor olabilir. Fakat kazancın en çok olduğu sektörler sağlık ve niche alanlarıdır.

AdSense ile Para Kazanmak için Bilmeniz Gerekenler

Google teknesinde yelken açıyorsanız, merak etmeyin google adsense ile para kazanmak için birçok seçenek var ama ne istediğinizi bulmak yaratıcılığınızı ve çabanıza bağlıdır. Dünya çapında çeşitli şekillerde çevrimiçi para kazanan milyonlarca kişi var, ancak para kazanmanın en kolay ve en eğlenceli yollarından biri Google AdSense'tir. Peki Google AdSense ile kazanmaya nasıl başlarsınız? Google AdSense ile hemen kazanmaya nasıl başlayabileceğinizi keşfetmek için okumaya devam edin!

Google AdSense ile para kazanmaya başlamadan önce bir AdSense hesabına kaydolmanız gerekir; süreç oldukça basittir. Kayıt formlarını Google AdSense sitesinde bulabilir veya hatta doğrudan Google AdSense sayfasına gidip basit talimatları uygulayabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra, benzersiz web sitesi bağlantınız olan kendi benzersiz URL'nizi alacaksınız.

AdSense hesabına kaydolmak gerçekten çok kolaydır ve bundan sonra yapmanız gereken tek şey sitenize alakalı içerik, reklamlar, anahtar kelimeler ve şablonlar yerleştirmek ve bu reklamları sitenize yerleştirme işini Google'a bırakmaktır.

Google AdSense ile para kazanmanın en iyi yollarından biri, içeriğinize (makaleye) reklam yerleştirmektir. AdSense'in en güzel yanlarından biri, içeriğiniz yüklendiğinde makale ile alakalı reklamlar göstermeleridir, bu nedenle yapmanız gereken, bu alakalı reklamların makalelerinizdeki yerleşimini en üst düzeye çıkarmaktır.

Bunu yapmak için, okuyucularınızın aradığına göre içeriğinizin sağ tarafına alakalı reklamlar koymalısınız. Örneğin, makaleniz belirli bir nişle ilgili bir konudaysa, içeriğinize o belirli nişle ilgili reklamları yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Google AdSense ile para kazanmanın başka bir yolu da içeriğiniz içinde hedefli reklam satın almaktır. Bir reklam veren makalenize bir reklam yerleştirdiğinde, reklamlarına yapılan tıklama sayısına göre size bir ücret ödeyecektir. Web sitenize ne kadar hedefli trafik alırsanız, reklam verenlerden para kazanma şansınız o kadar artar. Sayfalarınızda reklam alanı satın almak için belirli bir reklam veren grubuna sahip olmayı seçebilir veya reklamlarınız üzerinden yaptığınız satışlar kadar size ödeme yapılan bir sistem kurabilirsiniz.

Google AdSense ile para kazanmaya başlamanın en iyi yolu, önce bir AdSense'ye kayıt olmaktır. Ardından, aktif bir AdSense yayıncısı olarak kurulduktan sonra, para kazanmaya başlamanın zamanı geldi. AdSense'ten ödeme almaya başlamak için tek yapmanız gereken, sayfalarınızda hangi alakalı reklamların görüneceğini seçmek, birkaç makale yazmak, makalelerinize uygun reklamları yerleştirmek ve ziyaretçilerinizin reklamları tıklamasını beklemek. Tüm bu reklamları web sitenize yerleştirdikten sonra para kazanmaya başlayacaksınız.

Google AdSense ile para kazanma konusunda anlamanız gereken en önemli şeylerden biri, AdSense ile para kazanmak için web sitenize kullanıcıların ziyaret etmesi olacaktır. Birçok web yöneticisi, web sitelerine yalnızca reklam yerleştirebileceklerini ve ziyaretçileri alışveriş yaptığında Google AdSense ile para kazanacaklarını düşünme eğilimindedir. Ancak, AdSense bu şekilde çalışmaz. AdSense ile para kazanmak için ziyaretçilere ihtiyacınız vardır. Google AdSense reklamlarını barındırabileceğiniz bir blogunuz veya başka türde bir web siteniz yoksa, squid, Wealthy Affiliate, JVZoo veya web sayfalarınızdan para kazanmanıza olanak tanıyan başka herhangi bir web 2.0 mülkünü kullanmayı düşünmelisiniz.

Google'dan Para Kazanmak

Bugün internet pazarlama topluluğu içindeki en popüler alanlardan birisidir. Google'dan nasıl para kazanılacağı sorusu etrafında dönüyor. Google'dan para kazanmanın kesinlikle düzinelerce farklı yolu olsa da, bunların büyük çoğunluğu, Google'ın kullanıcılarına izin vermek için seçtiği belirli bir yaklaşımı kullanmanızı gerektirecektir.

Tahmin edebileceğiniz gibi, Google'ın kullanıcılardan para kazanma yollarından biri AdSense'tir. Google, web sitenizde reklam göstermek dışında para kazanmak ne yazık ki mümkün değil.

Reklam yayınlamak en basit yoldur, peki ya size üç farklı yoldan bahsetseydim?

  • Tanıtım yazısı satışı
  • Anahtar kelime backlink satışı
  • Satış Ortaklığı

Gibi pek çok yol ile Google'dan para kazanabilirsiniz!. Google'dan para kazanmak istiyor ama hiç para harcamak istemiyor musunuz? Henüz tüm yollar bitmedi.

Öncelikle Google'da web sitesi bulunan pek çok kişi makale yazmak için yeterli fırsatı bulamıyor. Bunun için ise editör, makale yazarları ile anlaşıyor. Editörler SEO bilgisi ve yazdığı makalelerin kelime başına göre para kazanmaktadır.

Örneğin: 100 kelimesi : 5 TL gibi bir fiyatlandırmanızın olduğunu düşünelim. Siz günlük 500 kelimeden oluşacak iki adet makale hazırladığınız zaman makale başına kazanacağız tutar tam 25 TL olacaktır. Gün içerisinde ne kadar kaliteli makale hazırlar ve satarsanız kazancınız da o kadar artacaktır. Unutmayın, pek çok iş ilanında en önemli kriter olarak SEO bilgisi yer almaktadır. SEO bilmeden yazacağınız içerikler makale değil, blog yazısı şeklinde olacağı için sorun yaşayabilir, satış yapamayabilirsiniz.

Yazımda bahsettiğim noktalara dikkat ederseniz web siteniz üzerinden rahatlıkla para kazanbilirsiniz. AdSense ile para kazanma yazımızın sonuna geldik aklınıza takılanları yorum formu üzerinden sorabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim