Apple'ın Artırılmış ve Sanal Gerçeklik Cihazı 2022'de Yüksek Bir Fiyat Etiketi ile Gelebilir

Uzun süredir söylentileri dolaşan cihazın 8K ekrana ve Wi-Fi 6E desteğine sahip olduğu söyleniyor.

Apple'ın artırılmış ve sanal gerçeklik çabaları devam ediyor ve şirketin ilk karma gerçeklik cihazı 20222'de yüksek bir fiyat ile piyasaya çıkabilir.

Apple'ın artırılmış ve sanal gerçeklik çabaları hala bir gizem olmaya devam ediyor, ancak endüstri gözlemcileri şirketin ilk karma gerçeklik cihazının 2022'de piyasaya çıkacağına ikna oldular. Sadece bu değil, buna Sony ve Meta gibi şirketlerin benzer ürünleri de eşlik edebilir.

Bloomberg'den Mark Gurman'a ve söylentilere göre AR/VR cihazı birkaç yıldır piyasada ve Apple bunu piyasaya sürmeye önceden beklenenden daha yakın olabilir. Ayrıca, tedarik zincirinin içindekilerin çoğunun 3.000 dolarlık bir fiyat etiketine işaret ettiği pahalı bir kit parçası olacağı da kimseye sürpriz olmamalı.

Eylül ayında, Apple'ın yeni AR/VR gözlüğü için özel bir çip üzerinde sistem için fiziksel tasarımın yanı sıra içine girecek iki ek çipin (ekran sürücüsü ve gelişmiş bir görüntü sensörü) tamamlandığı bildirildi. Artık yeni M1 Pro ve M1 Max destekli Macbook'lar piyasaya sürüldü ve iyi bir ilk izlenim bıraktı, bazıları yaklaşmakta olan karma gerçeklik gözlüğünün oyun yetenekleri hakkında spekülasyon yapmaya başladı.

Apple 2022 yılında AR/VR cihazını tanıtacak

Apple'ın artırılmış ve sanal gerçeklik çabaları devam ediyor ve şirketin ilk karma gerçeklik cihazı 20222'de yüksek bir fiyat ile piyasaya çıkabilir.

Birkaç test ve kıyaslamadan daha önce gördüğümüz gibi, Apple'ın yeni özel çipleri, profesyonel iş yüklerini oldukça iyi kaldırabiliyor, ancak oyun oynamak için tam olarak uygun değiller. Mark Gurman, teknoloji devinin yeni karma gerçeklik cihazının yüksek kaliteli VR oyun deneyimlerine sahip olmasını istediğini, bu nedenle yüksek çözünürlüklü 8K ekranlarda en üst düzey grafikleri oluşturabilecek güçte olacak çip setini istediğini iddia ediyor.

Ayrıca, ünlü analist Ming Chi-Kuo, Apple'ın yakında çıkacak olan karma gerçeklik gözlüğünün daha yüksek bant genişliği ve daha düşük gecikme için Wi-Fi 6E'yi destekleyeceğini söyledi. Tüm işaretler, cihazın VR oyunları gibi daha yoğun görevler için bir iPhone veya Mac ile bağlantı gerektireceğini gösterdiğinden bu önemlidir.

Kuo, Apple'ın önümüzdeki yıl bir AR/VR cihazını tanıtacak tek şirket olmayacağına inanıyor, çünkü Meta (eski adıyla Facebook) ve Sony de kulaklıklarında Wi-Fi 6E teknolojisinden yararlanacak. Bu söylentiler devam edecekse, 2022 karma gerçeklik için ilginç bir yıl olacak gibi görünüyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim