AKP’li başkandan Kanada’ya gidenler hakkında skandal sözler

AKP’li Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası’ndaki yurttaşlarla ilgili yoksulluk hatırlatması yapıp ekmek kuryruklarından bahseden Meclis üyesine Kanada’ya giden öğrenciler üzerinden “Ne kadar gay varmış haberimiz yokmuş” diyerek cevap verdi. Şayir’in bu sözleri tepkilere neden oldu.

Kocaeli’de Dilovası Belediyesi‘nin Aralık ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda, Saadet Partisi Meclis Üyesi Turan Tekgül, Dilovası’na yaptığı yatırımlardan bahseden AKP’li Belediye Başkanı Hamza Şayir’e tepki göstererek “Şu anda bu kadar müjdeyi veriyorsunuz ama insanlar Dilovası’nda aç, halk ekmek kuyruğuna giriyor. Bunlarla ilgili ne yapabiliriz?” diye sordu.

Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin haberine göre, Şayir ise Tekgül’ün eleştirisine, Dilovası’ndan Kanada’ya göç eden gençler üzerinden cevap verdi.

ŞAYİR: İLTİCA ETMEK İÇİN BİZ GAYIZ DİYORLAR

Şayir, “Sizle beraber milliyetçiyim diye geçinen ilçe başkanlarımıza da söylüyorum. Çocuklarınızı oraya gönderirken posterin altında fotoğraf çekiliyorsunuz. Gittiğiniz yerde ilgili parti kimse oraya üye yapıyorsunuz sonra sanal bir manşet yaptırıyorsunuz. Bakın arkadaşlar Dilovası’nda ne kadar gay varmış haberimiz yok ya. İrtica etmek için ‘Biz gayiz bizim cinsel haklarımıza saldırı var, burada geçinemiyoruz’ diyorlar ya” ifadelerini kullandı.

Şayir’in bu sözlerinin ardından canlı yayınlanan Dilovası Belediye Meclisi, belediyenin sayfasından kaldırıldı.

Dilovası’nda 2020 yılı içerisinde yaklaşık 2 bin kişinin Kanada’ya göç ettiği iddia ediliyor.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

AKP’li başkandan Kanada’ya gidenler hakkında skandal sözler yazısı ilk önce Yeni İstiklal üzerinde ortaya çıktı.



Alıntı Haberin Kaynağı Yeni İstiklal https://ift.tt/3oymBpU

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim