Sizi Şaşırtacak 10 Nadir Kelebek Türü

Şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz.

Fiocruz verilerine göre, dünyada 800.000'den fazla böcek türü var, ancak şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz. Muhtemelen her birine şaşıracaksınız:

1. Lange'nin Metalik Kelebeği (Lange's metalmark butterfly)

Lange'nin Metalik Kelebeği (Lange's metalmark butterfly). Şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz.
Bob Hislop/iNaturalist

Bu kelebek, buğday yapraklarıyla beslendiği Sacramento Nehri'nin güney kıyısındaki kum tepelerinde bulunabilir. İnsan yaşam alanını ve yiyeceklerini büyük ölçüde etkiler, ancak bölge şimdi "Antioquia Dunes Ulusal Yaban Hayatı Sığınağı'nın" bir parçasıdır.

2. Luzon tavus kuşu kırlangıçkuyruğu (Luzon peacock swallowtail)

Luzon tavus kuşu kırlangıçkuyruğu (Luzon peacock swallowtail). Şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz.
Dalia Photography/Flickr

1965 yılında Filipinler'in kuzeyindeki bir adada keşfedilen Luzon tavus kuşu kelebeği, 1500 metrenin üzerinde yaşamayı tercih ederken renkleriyle de dikkat çekiyor: vücudu yeşil, siyah, kırmızı, mavi ve hatta mor olabilir. Sınırlı menzili nedeniyle maalesef nesli tükenmekte olan türler listesinin bir parçası.

3. Mavi Morfo Kelebeği (Morpho didius)

Mavi Morfo Kelebeği (Morpho didius). Şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz.

Birkaç nadir kelebek türü vardır, ancak şimdi Meksika'dan Kolombiya'ya kadar Latin Amerika'nın tropikal bölgelerinde yaşayan Mavi Morfo kelebeğinden bahsedeceğiz. Ortalama olarak sadece 115 gün yaşadığı ve bu zamanın çoğunu yiyecek arayarak geçirdiği için yaşam beklentisi çok düşüktür.

4. Kraliçe Aleksandra'nın Kuşkanatlısı (Queen Alexandra's Birdwing)

Kraliçe Aleksandra'nın Kuşkanatlısı (Queen Alexandra's Birdwing). Şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz.
Divulgação/Mundo Ecologia

Bu, 11 inçlik kanat açıklığına sahip dünyanın en büyük kelebeğidir ve yalnızca Papua Yeni Gine'deki Oro Eyaleti ormanlarında yaşar. 1906 yılında Danimarka Kraliçesi Alexandra'nın onuruna adlandırılmıştır.

5. Teinopalpus imperialis (Hindistan İmparatoru) (Kaiser-i-Hind)

Teinopalpus imperialis (Hindistan İmparatoru) (Kaiser-i-Hind). Şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz.
Avijit Sarkhel/Twitter

Bu Teinopalpus imperialis türünü bulmak için Himalayalara seyahat etmeniz gerekecek. Kaiser-i-Hind, bölgedeki en nadir bulunan türlerden biridir ve yüksek dağ irtifalarında ağaç tepelerinde hızla hareket eder. Diğer nadir kelebek türleri gibi, uzak bir yerde yaşamasına rağmen türü tehdit altındadır.

6. Leona'nın Küçük Mavisi Kelebeği (Leona's Little Blue Butterfly)

Leona'nın Küçük Mavisi Kelebeği (Leona's Little Blue Butterfly). Şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz.
Bob Santry/Flickr

Leona'nın küçük mavisi kelebeği 1991 yılında keşfedilmiştir ve sadece karabuğday nektarı ile beslenir ve bu bitkiyi yumurtalarını bırakmak için kullanır. Bu böcek benzersizdir ve avcıların ellerinde acı çeker, bu da kelebeği türleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakır.

7. Ada Mermer Kelebeği (Euchloe ausonides insulana)

Ada Mermer Kelebeği (Euchloe ausonides insulana). Şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz.
David Neiwert/Twitter

1908'den beri soyu tükenmiş olarak kabul edilen Euchloe ausonides insulana, 1998'de yapılan bir araştırma sırasında yeniden keşfedildi ve herkesi şaşırttı. Yalnızca Washington'daki San Juan Adaları'nda yaşıyor ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya.

8. Schaus'un Kırlangıçkuyruğu (Schaus‘ Swallowtail)

Schaus'un Kırlangıçkuyruğu (Schaus‘ Swallowtail). Şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz.
Bill Bouton/Flickr

Florida'da bulununan Schaus'un Kırlangıçkuyruğu kelebeği adını bir kelebek koleksiyoncusundan almıştır. Dağlar arasında uçar ve günde 5 km'ye kadar seyahat edebilir.

Benzer Yayın: Dünyanın En Zeki Köpek Irkları

9. Zebra Uzunkanadı [Heliconius Charithonia (Zebra Longwing Butterfly)]

Zebra Uzunkanadı [Heliconius Charithonia (Zebra Longwing Butterfly)]. Şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz.

Zebra Uzunkanadı'nın gövdesi, yırtıcıları caydırmaya yardımcı olan siyah ve beyaz çizgilerle kaplıdır. Esas olarak Güney ve Orta Amerika'da bulunur ve 60'a kadar veya daha fazla kelebekten oluşan gruplar halinde gezinir.

Benzer Yayın: Dünyanın En Zeki Kedi Irklarıyla Tanışın

10. Bhutan Glory (Bhutanitis lidderdalii)

Bhutan Glory (Bhutanitis lidderdalii). Şimdi gezegende var olan 20 binden fazla örneğin bir parçası olan 10 nadir kelebek türünden bahsedeceğiz.
Corina Candida/Pinterest

Bu listeyi tamamlamak için alıntı yapabileceğimiz pek çok nadir kelebek türü var, ancak Bhutan Glory kelebeğini basit bir nedenden dolayı seçtik: soyu tükeniyor ve nadir bir kelebek türü. Bazıları bu türün habitatının (yaşam alanlarının) çoğunu kaybettiğini iddia ederken, uzmanlar onu bulmaya devam ediyor.

Bizi Twitter, Facebook ve Flipboard'da takip etmeyi unutmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim