İşte Benim Stilim


İlk zamanlar dirensen bile, evde olmanın yan etkilerinden birisi kesinlikle eninde sonunda televizyon dünyasına yenilmek. Benim de hayatıma işte benim stilim bu sayede dahil oldu. Sadece bizde değil tüm dünyada insanlar tv'de sadece belgesel izlediğini iddia eder ya ben açık seçik olarak itiraf ediyorum bu programı izlediğimi :)


Aslında sosyal bir deney de sayılabilir bu tip programlar. Onlar, bunlar, şunlar şeklinde gruplamayı sevmesem de İşte Benim Stilim izlemek onlar mı doğru yapıyor, yoksa biz mi? sorusunu hep aklıma getiriyor. Bakımlı olmak, modayı takip etmek, kendine bakmak tabii ki lazım. Ama hayatının merkezi bu olmalı mı? Bunlar az bir kısımda aklıma geliyor kabul ediyorum elbette, sonra kendimi yayının ilerleyişine kaptırıyorum :D


Yarışmacıların büyük çoğunluğu çok acayip bir konuşma stiline sahip. Programın sunucusu Öykü Serter. Çok sever ve beğenirim kendisini, çok da dolu dolu bir kadındır. Kızlara nasıl dayanabiliyor bazen merak ediyorum açıkçası. Yarışmaya yakışır şekilde hep farklı, hem hoş giyiniyor. 7 sezondur yayında program, jürileri değişmezse daha da devam eder. Sunucu da değişmemeliiii.


Kulak dolgunluğunuz vardır biraz. Jüriler; İvana Sert, Nur Yerlitaş (Nurella), Kemal Doğulu. Jürinin hiç biriyle bir alakam yoktu, hatta hoşlanmazdım bile. Son sezon itibariyle hepsini sevmeye başladım. Ama favorim Ivana :) Hep yapıcı yorumlar yapıyor, hep sevimli, hep yardımcı. Pazar günleri jüriye Uğurkan Erez'de katılıyor. O da çok tatlı bir insan :)


Bir de pazar günleri olan final bölümüne katılan Kerimcan Durmaz gerçeği var tabii ki. O da benim canım, takipçilerindenimdir. Kendiyle dalga geçebilen insanları her zaman seviyorum. Ve kesinlikle modaya yönelik yorumları Nurella'dan daha iyi. Son zamanlarda jüri de doğru düzgün yorum yapmaya başladı. Önceden kakara kikiri ile geçen yorumlar yavaş yavaş şununla şunu şöyle giymeliydin kıvamına ulaşıyor gibi. Bunu Kerimcan ilk günden beri böyle yapıyor,takdir edilesi.


Geldiiim yarışmacılara. Her biri için ayrı ayrı fikirlerim var. En komik yarışmacı Deniz mesela. Salak mı, saf mı, yoksa sadece rol mü yapıyor anlamak mümkün değil. Bazen temiz kalpli gibi geliyor bazen çok cin modlarında. Ama o çıkınca otur konuşmaları dinle yani. Karşıdakini anlamamak, anladığını da yanlış anlamak kesinlikle Deniz'in uzmanlığı. Önceden bir evlenme programına da katılmış ama o kısmı çok bilemiyorum.


Bir diğer bomba önceki sezonlardan olan Nihal'in kardeşi Bahar. Bahar geçen seneki İşte Benim Stilim All Star'da da vardı. Her sene yarışmanın konsepti biraz değişiyor. Bu sene de elenenlerin yerine her hafta yeni yarışmacılar geliyordu. Bahar'ı da bu sayede tekrar bu sene de yarışmaya aldılar. Konuşması en ölümcül olanlardan biri Bahar. Oturduğu yerde kendi kendine pozlardan pozlara giriyor, gülüyor, ağlıyor.. Bir acayip yani. Avukat olacak olması da beni düşündürüyor. Acaba mahkemeler çok uzun sürer mi?


Girenler çıkanlar oluyor dediğim gibi, tarzını beğendiğim yarışmacılardan birisi Simay. Moda öğrencisi, dudakları acayip. Ama tarzı güzel, yeni şeyler deniyor, jürinin dediklerini dikkate alıp uygulamaya çalışıyor. Geçen haftalarda dümdüz çizilmiş kaşları vardı. Ivana bir gün "artık dayanamıyorum" diyerek ayağa kalktı ve kaşlarını sildi. Ben bile Allah razı olsun senden ıvana dedim. Düzgün bir kaş çizdi kıza sağolsun. İnsanın çehresini değiştiriyor kesinlikle kaş şekli.


Simay'ın dudakları da ayrı olay bence.Tam bir ördek modunda. Bunu kesinlikle bırakması lazım. Geçen sezonda Bahar burnuna kadar kırmızı ruj sürerdi.Kesinlikle Bahar'ı vazgeçirememişlerdi bundan. Bu sezon Bahar, 1 yaş daha büyümenin de etkisiyle sanırım, burna kadar ruj alışkanlığını bırakmış. Darısı Simay'ın dudaklarına.. Moda programı olunca herkes estetikli olmalıyım furyasında oluyor ne yazıkki.


Ve ve ve favori yarışmacım; Merve. O kadar cazgır insanın arasında, bir kız bu kadar mı nazik, kibar ve zarif olur. Hem kendi güzel, hem güzel giyiniyor, hem çok hoş konuşuyor. Yarışmacılara yaptığı yorumlar da diğerlerinden çok farklı. Gayet sakin, güzel güzel, dinleyerek cevap vererek konuşuyor. Ötekiler kadar hırslı görünmüyor. Bu yönden bakınca ne yazıkki birincilik şansı veremiyorum. Diğerleri konuşup, çemkirdikçe, ses yükselttikçe izleyici çekiyorlar sanırım.


Diğer yarışmacılar şu an pek bir bahsetme hissi uyandırmadı. Önceden Niran'ı beğenirdim. O da iyice acayipleşti ve kendini her şeyi ben bilirim şekline soktu. Jüri beğense de çökecek yakın zamanlarda. Jüriyle Öykü'nün iletişimini de çok seviyorum. Güzel bir ekipler. Nurella'nın kafası gitgelli, Kemal bazen çok atarlı. Ama birilerinin de arada atarlı olması ve kızları yola sokması gerekiyor. 


Yani boş kalınca açıp bakıyorum. Yararlı etkileri oluyor giyim konusunda. Hem keyif, hem feyz alıyorum programdan. Ne olmamak lazım onu da görüyorum açıkçası, çünkü birbirlerine verdikleri tepkiler çok yüksek yarışmacılarda. Cazgır olmayın arkadaşlar, güzel güzel giyinirken içinizi de güzel tutmanız gerekiyor. Sizlerin de yorumlarını bekliyoruum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim