Mavi'den Dörtleme: 45'likler



        Öyle bir özlem duyuluyor ki eskilere anlatılmaz.Bazen eline bir kadeh aldığında, bazen yatmanın az evvelinde, bazen de yolda yürürken aklına geliyor insanın bu şarkılar. Bazen Nil BURAK çıkıp "Anılar beni yalnız bırakın" diyor. Bazen gülünce güller açtıran Gülpembe oluyoruz,Bazense baharda çiçeklerin kıskandığı Firuze. Ben de dedim ki bu mükemmel 45'liklerden dördünü sizlerle paylaşayım. Hadi başlayalım.


               1-ZEKİ MÜREN/ ŞİMDİ UZAKLARDASIN

        Zaten Zeki Müren'in "elbet bir gün buluşacağız" sözünde takılı kalan biriyim. İnanıyorum ki Elbet bir gün buluşacağız, çünkü bu böyle sürüp gitmez. Umudun, aşkın, hüznün ve sevginin harika anlatıldığı eserler, bir o kadar harika bir adam tarafından seslendirilince, ancak bu kadar iyi olabilirdi diyoruz istemsizce. E hadi dinleyelim.



             2-NİL BURAK/ YALNIZIM BEN

        Zaten 45'lik deyince akla gelen ilk isimlerden kendisi. Sesinin berraklığı ve şarkının güzelliği bir yana, her anı anlam kokuyor şarkılarının. Kadın sanatçıların eskiden ne kadar iyi olduğunu anlıyoruz, dinlemeye başlayınca. Uzun zamandır hasret kaldık böyle seslere. İyi dinlemeler sevgili mavi kelebekler.





             3-AJDA PEKKAN/ SANA NELER EDECEĞİM

        Ya zaten Ajda PEKKAN'ı sevmeyen yoktur bence. Şahsen ben çok severek dinliyorum Evet tarz olarak şuan çok değişti ama yine de kendini dinletiyor. Şimdilerin 20lik kızlarına da taş çıkarır hatun valla. Geçenlerde gençlik fotoğrafını gördüm de eskiden de aşırı güzelmiş. Neyse uzatmadan iyi dinlemeler diyeyim. 



             4- TANJU OKAN/ ÖYLE SARHOŞ OLSAM Kİ

        İnanıyorum ki Tanju OKAN sevmeyen yoktur. Bu şarkıları dinliyor oluşum birçok insanı şaşırtsa da ben severek dinlemeye devam edeceğim. Ha gönül ister çocuklarıma da aşılayayım. Nasip tabi ama çok zor orası kesin. Şimdi sizleri bu güzel şarkıyla bırakayım. İyi dinlemeler...



        Evet sevgili mavi kelebekler bu aralar çok iyi değilim. Büyük bir beklentinin ortasında bir hayal kırıklığı yaşadım. Ve geçmiyor maalesef. Bu arada kimseyi kendinizden vazgeçmek zorunda kalacak kadar sevmeyin. Sizden alacağını alan çekip gidiyor nasılsa. Mutlu bir gece dilerim...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim