Blogger Forum Link Olusturma Eklentisi




Forum siteleri için Otomatik Link Oluşturma

Meraba arkadaşlar bu gün sizlere çok güzel bir blogger eklentisi tanıtacağım. Bu Blogger Eklentisi https://webinsokagi.blogspot.com kullanıcıları için çok faydalı olacağını düşündüğüm için paylaşmaya karar verdim.
Öncelikle eklenti olarak kullanacağımız kodlarımızın ne işe yarayacağından bahsedeyim. Seo uyumlu özgün bir makale hazırladınız buraya kadar her şey güzel ancak iş bundan sonra başlıyor. Yazınızın sosyal medya ve forum sitelerinde çokça paylaşılması gerek. Sosyal medya butonlarınız bu işi rahatlıkla görmenizi sağlamakta peki ya Forum siteleri için? İste paylaştığımız blogger eklentisi yazınızın forum sitelerinde kolaylıkla paylaşılmasını ve daha fazla ziyaretçi kazanmanıza yardımcı olacak. Tabi bir de forum sitelerinden backlink almak Seo açısından ne kadar önemli anlamama gerek yok sanırım.

Otomatik Forum Link oluşturma Eklentisi Kurulumu

Blogger hesabımıza giriş yapıyoruz eklentiyi kuracağımız blogspot adresimizi açıyoruz ve >HTML Düzenle diyoruz, CTRL+F tuşunu kullanara aşağıdaki etiketi aratıyoruz.

</head>


Bulduğumuz etiketin hemen üzerine aşağıdaki kodları kopyalayıp yapıştırıyoruz
<style type='text/css'>
.about-article{
background-color:#f9f9f9;
padding-bottom:5px;
padding-left:20px;
font-size:11px;
}
.about-article input{
background-color:#ffffff;
}
</style>


Yukarıdaki işlemi tamamladıktan sonra sayfa üzerinde hiç bir işlem yapmadan CTRL+F tuşları ile aşağıdaki kodu arattırıyoruz.


<data:post.body/>


Kodumuzu bulduktan sonra aşağıdaki kendinden ayarlı kodlarımızı uygun yere ekleyerek işlemimizi tamamlamış oluyoruz.
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
&lt;div class=&quot;about-article&quot;&gt;<p>Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..</p>&lt;p class=&quot;noborder&quot;&gt;&lt;label for=&quot;aa-url&quot;&gt;URL:&lt;/label&gt;&lt;br /&gt;&lt;input size=&quot;80&quot; readonly=&quot;readonly&quot; onclick=&quot;this.focus();this.select();&quot; type=&quot;text&quot; id=&quot;aa-url&quot; value=&quot;<data:post.url/>&quot; /&gt;&lt;/p&gt;&lt;p&gt;&lt;label for=&quot;aa-forum&quot;&gt;HTML Link:&lt;/label&gt;&lt;br /&gt;&lt;input size=&quot;80&quot; readonly=&quot;readonly&quot; onclick=&quot;this.focus();this.select();&quot; type=&quot;text&quot; id=&quot;aa-forum&quot; value=&quot;&lt;a href=&amp;quot;<data:post.url/>&amp;quot;&gt;<data:post.title/>&lt;/a&gt;&quot; /&gt;&lt;/p&gt;&lt;p&gt;
&lt;label for=&quot;aa-forum&quot;&gt;Forum Link:&lt;/label&gt;&lt;br /&gt;
&lt;input size=&quot;80&quot; readonly=&quot;readonly&quot; onclick=&quot;this.focus();this.select();&quot; type=&quot;text&quot; id=&quot;aa-forum&quot; value=&quot;[url=<data:post.url/>]/<data:post.title/>[/url]&quot; /&gt;&lt;/p&gt;
<p align='center'><a href='https://webinsokagi.blogspot.com/' style='display:none;' target='_blank'>Blogger eklentileri</a></p>
&lt;/div&gt;<br/>
</b:if>
Önemli Not: data:post.body/ etiketi temanızda birden fazla oluşturulmuş olabilir. Bu konuda karışıklık yaşamama ve temada sorun çıkmaması için en basit ekleme yöntemi > Tag etiketinin üstüdür. Ancak siz etiket kullanmıyorsanız Sosyal paylaşım butonları üzerine ekleye bilirsiniz.
Unutmamanız gerekenler Bu işleme başlamadan önce mutlaka tema yedeğini alın. Aşamaları doğru olarak başarmışsanız tüm yazılarınıza Forum Linkleri otomatik olarak eklenmiş olacak ve tabiki yeni yazılarınız için de geçerli.
Blogger Eklentileri Webinsokagi okuyucuları için özenle seçilmiş test edilmiştir.

İYİ BLOGLAR BOL HİTLİ GÜNLER 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim