KG 15 KG 16

Dun aksam cocuklarla uyuya kalinca dunun gunlugunu yazamadim. Son bir kac gundur az uyuyordum,  dun vucudum artik dayanamamis. Fakat iyi uyumama ragmen bugun kendimi daha negatif hissediyorum. En ufak seyde parlamaya hazir bir kivilcim gibiyim.

Once dunu anlatayim zira kendimi o kadar hafif ve neseli hissediyordum ki, gun boyu ig hikayaden bir suru sey paylastim, bu gun ise neredeyse hic canim istemedi. Ig ruh halimden cok etkileniyor. 

Gecen hafta cocuklarin derslerindeki duzensiz program canima tak etmis, bu hafta sabahtan odevler bitecek, sonra ne yaparsaniz yapin diye karar almistim. Bu planimi iki gundur cok iyi uyguladim. Onceki haftalarda biraz bosladigimiz oglani da kampa aldik denebilir. Her gun biraz el calismasi (yazma cizme boyama) yapmasi gerekiyor. Erkeklerin genel tavri herhalde, bu tarz islerden hic hoslanmiyor. Oysa kizim o yasta oglumun yaninda Van Gogh kalirdi :/ Turkiyeden aldigim bazi aktivite kitaplari vardi, onlari kullaniyoruz ama internette de bolca cizgi calismasi icin meteryal var. Onun sinif ogretmenleri de bu hafta bazi calisma kagitlari gonderdi cikti almak icin. Normalde onlara ozel bir program yoktu, gecen hafta veliler ogretmenleri oyle darladilar ki kadincagiz haftalik aktivite listesi hazirlayip bize atmis. Cesitli fikirler sunmus. Oglumun masa basi aktivitesini kizimla ayni zamana denk getirip ikisinin de basinda oturup takip ediyorum. Kizimin da bu surede matematik ve hollandaca ile ilgili gunluk bitirmesi gereken isler oluyor. Oglum nispeten daha az hollandacaya maruz kaldigi icin, gun icinde okultv (https://schooltv.nl) den veya dijital kutuphaneden (https://wepboek.nl/) bir kac video izliyor. Ayrica bazi gunler aktivite kitaplarindan hollandaca kelime eslestirme, hollandaca sorulari okuyup cevaplarini bulma gibi (bunlari ben okuyorum) aktivitelerimiz de var. Daha tam ogrenmedim elbette ama cogunlukla idare edebiliyorum ve sanki tum o hollandaca ogrenme surecim bu gunler icinmis. Bunlardan baska, konusmasin tesvik etmek icin, her gun bir kitabi hollandaca anlatmasini istiyor babasi. Resimleri hollandaca anlatmaya calisiyor, bu surecte ablasi epey yardim ediyor. 



Bu surecten sonra cocuklarin molasi oluyor, bu molada gunluk limitler koydugumuz telefon kullanma ve tv izleme hakkini kullaniyorlar. Ben de o sirada ogle yemegini (tabi bu arada aksam yemegini ve diger tum atistirmaliklari) aradan cikariyorum. Dun bu arada bir de elmali turta yaptim. Unum cok az kaldi ama en son turta yaptigimizda hamuru ikiye ayirmis yarisini dondurucuya koymustum. Tarifi daha once yazmistim ama bu sefer elmalara guzel sekil vermek istedim. Keserken dagitmadan kenara koyunca, sonradan dizmek de cok kolay oluyor.



Onceki yazilarda, ayi avindan bahsetmistim. Dun bu ayilardan olusmus hollanda haritasini gordum. Meger google maps'te evine ayi koyanlar lokasyon isaretliyormus ve cocuklar haritadan hangi sokaklarda oldugunu gorerek ona gore ariyormus. O kadar cok giris yapilmis ki sistem error vermis, biz de yuklemek istedik ama yeni kayit kabul etmiyormus, yapamadik. Hollandalilar cocuklarla ilgili olaylarda inanilmaz sahiplenici, daha once Sinterklaas'in nasil ulusal bir oyun haline geldiginden bahsetmistim.


Ogleden sonraki islerimiz bitince de, kizimla babasi spor yapmak icin bos alana, oglumla ben de ayi avina ciktik. Haritada bizim civarimiz pek dolu gorunmuyordu ama sadece uc sokakta (ki cok uzun sokaklar degiller) 11 tane ayi gorduk :)) Best friendinin sokagindan gecip ona camdan el salladik.





Geldikten sonra biraz youtube'dan spor ve dans, ardindan yemek ve uyku gunu kapattik.

Bu sabah yine benzer basladi, benzer gelisti. Sadece sabah onlara yaptigim degisik kahvaltinin begenilmemesi, zaten olmayan moralimi daha da bozdu. Belli bir sebep yoktu aslinda sadece uyaninca hani, bazen iciniz sikkin hissedersiniz, belki de gordugunuz ruyalardandir. Hatirlamiyorum ama keyifli uyanmamistim. Oglum gunluk resminde lego dunyasi yapmak istemis. Onu yapti, sonra yukarida bahsettigim diger aktiviteler. Sadece ogle arasinda salonu sadece supurdum (yakinda silmistim) ve bir haftadir silmedigim yatak odalarini supurup sildim, ogle yemegi azicik gecikti bu yuzden. Her gun evle ilgili fazla yorucu olmadan isleri kolaylamaya calisiyorum ve bu da cocuklarin molasinda oluyor. 



Bu gunlerde ilk hafta basariyla uyguladigim online programlama dili ogrenme cabalarimi iyice aksatmistim. Bu gun azmedip bir dersi daha bitirdim (9 dersten 4 u bitti) tabi bin kere kesintiye ugradi. Bir de bu gun daha onceden attigim maillerden birine cevap geldi. Biraz tuhaf oldum bu yuzden. Soyle ki, is konusunda umutsuzluga kapildigim bir zamanda (gecen haftaki basvuru-gorusmelerden onceydi), bir web sitesi kesfetmistim. Bu web sitesinde hollanda icinde yeni mezun olmus ogrencilere yonelik internship pozisyonlari listeleniyordu. Yani bu pozisyonlar, tecrubesi olmayan, egitilecek ogrenciler icin. Ben yeni mezun degilim ama bu ulkede tecrubem bir yeni mezun kadar bile olmadigi icin, ilgilendigim bir ilanin insan kaynaklarina durumumu anlatip tavsiye istemis, su pozisyona sansim olur mu diye sormustum. 5 gun icinde gelmesi gereken cevap gelmedi (otomatik mesajda oyle diyordu) ben de tamamen umudumu kesmistim. Bu gun bir ozur mesajiyla birlikte, ilgi cekici bir profilim oldugunu, internship yerine, kendi firmalarinin mevcut acik pozisyonlarindan uygun bulduguma dogrudan basvurmami tavsiye etmis. Kabaca baktim epey de cok pozisyon var. Bu sevindirici bir mesaj belki ama beni uzdu. Neden uzdugunu tam bilmiyorum ama sanirim daha cok ilgi cekici profilimi ve potansiyelimi yillardir bosa harcadigim gerceginin yuzume vurmasiydi. Cocuklari buyutmek kesinlikle yabana atilacak bir is degil ama neden ikisini birden yapmadim ki dusuncesi beni rahatsiz ediyor. Oyle de buyuyeceklerdi boyle de...


Neyse kader kismet diyelim gecelim. Umarim kaderimizde daha cok gunler olur da, pismanliklari da sevincleri de doya doya yasariz.

Saglicakla kalin.







Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim