Blogger'da Blog Nasıl Açılır?

Create a blog - Blogger Help

Blogger'da Blog Nasıl Açılır? - Blogger, aslında birçoğunuzun hayatınız boyunca en az bir defa da olsa duymuş olduğunuz blogspot'tur. En azından bilgisayar öğrendiğimiz ilkokul yıllarımızda öğretmenlerimiz tarafından blogspot üzerinden blog almayı öğrenmişsinizdir. Bir Google  ürünü olan Blogger, diğer ücretsiz blog açma sitelerine oranla daha basit bir arayüze sahip. Bu yüzden kafanız hiç karışmadan kolaylıkla Blogger üzerinden blogunuz açabilirsiniz. Google Search Console ve Analytics özelliklerini de Gmailiniz ile yapabileceğiniz için hiç bir şekilde zorlanmayacaksınızdır.

Blogger'a Giriş ve Kayıt

Öncelikle Blogger'a kayıt olabilmek için, Blogger bağlantısı üzerinden siteye ulaşabilirsiniz. Kayıt olabilmeniz için öncelikle bir gmail hesabına sahip olmanız gerekiyor. Gmail hesabınız yoksa veya yeni bir gmail hesabı ile blog açmak için, Google hesabınızı oluşturun bağlantısına gidebilir, kolayca bir Gmail hesabı açabilirsiniz. Artık bir Gmail hesabına sahipseniz, Blogger sitesine gittiğinizde karşınıza çıkan ekranda bulunan, blogunuzu oluşturun yazısına tıklayarak blogunuzu oluşturmaya başlayabilirsiniz. Daha sonra karşınıza çıkan profilinizi onaylama sayfasında, kullanmak istediğiniz Blogger ismini girmeniz gerekiyor. Bir blog ismi girdikten sonra yeni blogunuzu oluşturma işlemine geçebilirsiniz.

Blogger İle Yeni Blog Kurma

Blogger'a sistemine giriş yaptınız. Peki şimdi blogunuzu nasıl oluşturacaksınız? Bloger adınızı onayladıktan sonra karşınıza çıkan sayfada, hiçbir bloğa sahip olmadığınıza ve yazılarınızı gönderebilmek için yeni bir blog açmanız gerektiğine dair bir yazı çıkacaktır. Yazının altında, yeni blog açmanız için bulunan butona tıklayarak yeni blog açmana işlemine başlayabilirsiniz.

Yeni blog açmaya tıkladıktan sonra karşınıza; başlık, adres ve blog temanız için seçenekler çıkacaktır. Başlık, kısmına kullanmak istediğiniz profil ismini girmeniz gerekiyor. Bu başlık, blog yazılarınızı yayınlarken kullanacağınız isim olacaktır. Uygun bir isim seçtikten sonra, adres kısmına blog adresiniz olarak kullanabileceğiniz bir adres girebilirsiniz. Blogger sitesi üzerinde kullanıma açık bir blog adresi seçtikten sonra altta bulunan temalardan herhangi birini seçebilirsiniz. Size ücretsiz olarak sunulan bu temalar, bloğunuzun nasıl görüneceğini belirleyecek.

Blog İçin En İyi Tema Seçimi Nasıl Yapılır?

En son olarak blog oluştur yazısına tıklamanız gerekiyor. Bu işlemden sonra, Blogger, blog siteniz açılmış oluyor. Blogger, sitesinde kullandığınız blog adresini isteğiniz üzerine daha sonra özel bir alan adıyla değiştirebilirsiniz.

Blog Yazısı Yazma

Blogger üzerinden blog hesabınızı açtık. Sonra ilkyazınızı yayınlamak için heyecanlı olacaksınızdır. Peki yazılarınızı Blogger üzerinden nasıl yayınlayacaksınız? Açtığınız bloğunuzda hiç yayınız olmadığı için direk karşınıza yayın oluştur çıkacaktır. Yayın oluştur butonuna tıklayarak yazı alanına geçebilirsiniz. Yazı bölümünde, yazınızı yazarken üstte bulunan seçenekler ile resim, video, HTML ekleyebilirsiniz. Diğer seçenekleriniz içinse sağ kısımda bulunan ayarları kullanabilirsiniz. Sağ kısmı kullanarak, konumunuzu ve yazınızın daha kolay bulunması için etiketlerinizi ekleyebilirsiniz.

Blogger Üzerinden Para Kazanabilirsiniz

Herhangi bir konuda çok fazla bilgiye sahip olduğunu düşünüyor ve bilgilerimi bloguımda yazarsam sağlam bir okuyucu kitlem oluşur diyorsanız, Blogger üzerinden açtığınız bloglarınz ile para kazanmanız mümkün. Bloğunuza Google Adsense reklamlarını yayınlayarak para kazanabilirsiniz. Reklam göstermek için öncelikle Google Adsense'ye blogunuzla kayıt olmanız gerekiyor.

Blogger Tema Koleksiyonu İkinci Serisi

Google Adsense'ye blogunuz ile kayıt olabilmeniz için de öncelikle Blogger bloğunuza giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra soldaki menünüzde bulunan kazançlarınız kısmına tıklayarak Google Adsense^ye kayıt olma kısmına erişebilirsiniz. Google Adsense kayıt kısmına eriştikten sonra Blogger'a kayıt olduğunuz Gmail hesabınızı seçmelisiniz. Adsense kayıt formunu doldurduktan sonra hesap oluştura tıklayarak ödeme yöntemlerinizi eklemelisiniz. Daha sonra telefon numaranızı onaylayarak göndermelisiniz. İşleminiz tamamlandıktan sonra Blogger sitesine otomatik olarak yönlendirileceksinizdir. Yönlendirme tamamlandıysa ilişkilendirmeyi kabul ederek artık blogunuz üzerinden Google Adsense reklamlarını yayınlayabilirsiniz.

Bloğunuzun Arama Motorlarında Bulunmasını Sağlama

Bloğunuzun Google'da bulunmasını sağlamak için yapabileceğiniz iki seçenek bulunuyor.

Blogger Robots.txt İndeksleme Uyarı Sorununu Giderme

Bunlardan birincisi; blogunuzu arama motorlarında listeleme yöntemidir. Arama motorlarında blogunuzu listeleyebilmek için öncelikle Blogger bloğunuza giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra güncellemek istediğiniz bloğa tıklayarak, solda bulunan ayarlar menüsünden temel ayarları seçmelisiniz. Temel ayarlar kısmında gizlilik seçeneğinin yanında bulunan düzenle kısmına tıklamalısınız. Blogunuzu Bloggerda listeleme ve blogunuzu arama motorlarında listelemeye evet diyerek, değişiklikleri kabul etmelisiniz. Böylece blogunuzu arama motorlarında listelemiş olmaktasınız.

İkinci yol ise; blog yazılarınızda anahtar kelimeler kullanarak, arama motorlarında üstlerde yer almasını sağlayabilirsiniz. Yazılarınıza başlık eklerken de 60 harften az başlıklar seçerseniz, okuyucular tarafından daha kolay okunabilir ve yarıda kesilmeyen bir başlıkla dikkat çekerek arama motorunda yükselebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim