Gördüğüm En Kötü Bloglar


Aslında böyle bir yazı yazmak çok fazla benim tarzım değil ancak artık dayanamıyorum. İnternet dünyası son derece büyük ve sınırlarını bilmediğimiz bir evren haline geldi. Son dönemlerde yapılan yenilikler ve geliştirmelerle birlikte dünya üzerindeki herkes için internet sitesi açmak artık çok kolay... Bunun en büyük örneği sitemin altyapısı olan Blogger... Tabi Blogger benzeri farklı alternatifler de mevcut. Wordpress, Wix, Medium ve Tumblr bu alternatiflerin en bilinen örnekleri. Bu yazımda tabii ki kimseyi ifşalamayacağım ancak ağır eleştirilerim var bu konuda.

Gördüğüm En Kötü Bloglar

Bir blog yazmanın en güzel yanlarından biri kendinizi tüm dünyaya tanıtma fırsatıdır ve bununla birlikte size internet evrenin de dijital bir kimlik kazandırmasıdır. Artık günümüzde birçok büyük şirket, kendi blogu olan insanlara iş mülakatlarında daha fazla önem veriyor. Bunun yanı sıra internette bir dijital kimliğinizin olmasının sizin için farklı avantajları da olabiliyor. Bu avantajların blogunuzun büyüklüğüne göre değişmekte. Sadece blog yazarak bile ek gelir elde eden çok fazla blogger bulunuyor bu evrende... Ancak blog yazmak sanıldığı kadar kolay bir iş değil. Öncelikle belli aralıklarla düzenli bir şekilde belli bir konu üzerine yazmanız sizin için büyük bir katkı sağlayacaktır. Profesyonel bilinçle ve bilginin paylaşılması gerektiği düşüncesiyle hareket ederseniz başarılı olabileceğinizi düşünüyorum. Ancak gerçekten dikkat edilmesi gereken ve bu yazının asıl konusunu oluşturan konu ise yazım kuralları...

Yaklaşık 10 yıldır blog yazıyorum. Birçok farklı blog açtım ve farklı bloglarda yazarlık yaptım. Bu yüzden birçok webmaster forumunda ve portallarında üyeliğim bulunmakta ve birçok farklı bloggerla etkileşim halindeyim. Özellikle forumlarda açılan bazı konuları gördükçe kendi kendime sinir krizleri geçiriyorum adeta... Bir bloggerın en fazla dikkat etmesi gereken konu olan yazım kuralları ve bazı kelimelerin doğru kullanımları olmalıdır. Ancak insanlar o derece dikkatsiz bir şekilde konu açıyor ki kesinlikle blogger olmaması için elimden geleni yapasım geliyor. Bazı örnek başlıklardan bahsetmem gerekirse; "Bloğumu değerlendirirmisiniz?", "Herkezi yeni projeme davet ediyorum.", "Procem nasıl olmuş"...

Bir bloggerın bu denli yanlış yazımları kendi sitelerine de yansıyor. İnsanların teknik konularda bazı eksiklikleri olabilir ve bunu son derece olumlu bir şekilde anlayışla karşılıyorum. Sonuçta kimse mükemmel değildir. Ancak bir blogger, bu tarz yazım hataları yaparsa sitesinden bir verim beklenmesi söz konusu olamaz. Bazen bu tarz yazım hataları yapan insanları gördükçe, kendi kendime "acaba bu insanların Türkçe öğretmenleri nerede yanlış yaptılar?" diye düşünüyorum. Sonuçta bir insan konuştuğu ana dilini doğru bir şekilde öğrenerek doğru bir şekilde yazması gerekir.

Bundan sonra bu tarz hatalar gördüğüm anda konu ya da blog sahibine son derece sert bir şekilde karşılık vereceğimi de buradan belirtmek istiyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim