Harddisk Neden Ses Yapar?

Harddisk Ses Sorunu


Harddisk ses sorunu ciddi problemlere neden olabilir. Veri kaybı yaşanmaması için kısa sürede önlem alınmalıdır.



Bilgisayar bileşenleri arasında fandan sonra en fazla şikayetçi olunan bileşenlerden biri de harddisktir. Harddisk içindeki okuma/yazma kafası plakadan veri okuyup/yazarken ses çıkarmaktadır. Sesin şiddeti ve şekli sorunu anlamada ve çözmekte kolaylık sağlar. Harddisk neden ses yapar sorusuna yanıt olarak birkaç pratik çözüm ve ses sorununa neden olan bazı etkenler aşağıda belirtilmiştir.



İlginizi Çekebilir: Touchpad Kapatma



Harddisk Ses Sorunu


Harddisk sabitleme için kullanılan bir vidanın gevşemesi sarsıntıya neden olur. Sarsıntı başta olmak üzere, elektrik kesintileri ve çarpma gibi etkenler harddiske ciddi zararlar verebilir. Veri kaybı yaşamamak için böyle bibr durumla karşılaşırsanız harddiskin bozulmasını beklemeden yedek alın.

Harddisk ses sorunu her zaman ciddi sorunlardan ötürü meydana gelmezler. Harddisk neden ses yapar diye şikayetçi olan kullanıcılar bu sorunu basit bir kontrol sonrasında çözebilirler.

Harddisk, sabitleme vidalarının gevşemesi durumunda akla gelmeyecek derecede ses yapabilr. Vidaları sıkmak için bilgisayarıızın içini açmaktan tedirgin oluyorsanız teknik servisten yardım alın.

Bu işlem için ilk önce masaüstü bilgisayarınızın üzerindeki tüm kabloları çıkarın. Ardından elinizi elektriksel herhangi birşeyle temas etmeyen bir metale dokundurun. Bu sayede vücudunuzdaki statik elektrik nedeniyle oluşabilecek çarpmalara karşı tedbir almış olursunuz. Daha sonra bilgisayar kasasının kapağını açın ve harddisk sabitleme vidalarını hafifçe sıkmaya başlayın. Eksik olabileceğini düşündüğünüz vidalar mevcutsa uygun ebatta yeni vida takabilirsiniz.

Acemiyseniz laptoplarda oluşan harddisk sorunlarına müdahale etmemeniz ve teknik destek almanız daha sağlıklı olacaktır.

Çalıştırdığınız yazılımların sistem gereksinimleri, bilgisayarınızın kapasitesi ile örtüşmüyor olabilir. Bu nedenle harddisk dahil diğer bileşenler üzerinde aşırı yük oluşmaktadır. Eğer sürekli olarak okuma/yazma sesi duymaktaysanız donanımlarınızı güncellemeniz gerekebilir.

Sadece yeni harddisk almak çözüme ulaştırmayabilir. RAM takviyesi yapmak veya diğer eski/düşük kapasiteli bileşenleri güncellemek daha faydalı olacaktır.



İlginizi Çekebilir: Powerbank Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Harddisk neden ses yapar sorusuna yanıt olarak verilebilecek cevaplar bir hayli fazla. Harddisk bad sektör arızası, sorunlu firmware ve kafa sorunları ses problemine yol açabilmektedir. Harddiskten bip ve tık tık vb. sesler geliyorsa onarım gerekebilir. Bu tarz bir durumda kendiniz müdahalede bulunmadan teknik destek alın.
 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim