Instagram'da Para Kazanmak İçin Kaç Takipçi Gerekir?

Instagram'da Para Kazanmak İçin Kaç Takipçi Gerekir?


Instagram'da para kazanmak için kaç takipçi gerekir? Instagram'dan para kazanılıyor mu? Instagram'dan nasıl para kazanılır? gibi sorular artık insanlar arasında sıradan bir konu gibi konuşulmaktadır.


İlginizi Çekebilir: Twitter Türkçe Yapma


Instagram, Youtube, Facebook veya Twitter gibi sosyal ağlardan para kazanmak mümkün. Her sosyal ağın kendine göre bir kullanıcı kitlesi mevcut. Haliyle para kazanma şekilleri de. Oyuncak dükkanı açıp temizlik malzemeleri satmanız ne kadar absürtse, bir sosyal ağın kitlesine uygun olmayan reklamı göstermek ve ürünler satmakta o kadar absürttür. Tüm platformlarda kullanıcıların yaygın olarak değerlendirdiği para kazanma şekli sponsorlu reklamlardır. Bunun ardından satış ortaklığı ve kendi ürününü satmak geliyor.

Instagram'da bu üç ayrı para kazanma metodunu da kullanabilirsiniz. Yazımızın devamında Instagram kaç takipçiden sonra para veriyor, Instagram para kazanma koşulları nelerdir ve Instagram'dan nasıl para kazanılır sorularını yanıtlamış olacağız.


Instagram'dan Para Kazanılıyor Mu?

Instagram'dan Para Kazanılıyor Mu?


Instagram'dan para kazanılıyor. Kısa ve net cevap vermek gerekirse bu şekilde söylemek gerekir. İnsanlar artık sosyal mecralarda ciddi manada vakit geçiriyorlar. Türkiye genelinde geçirilen bu sürenin en üst seviyelerde olduğu biliniyor.

Artık Instagram vb. sosyal ağların insanların gezdiği bir cadde haline gelmesi birçok fırsatı beraberinde getiriyor. Bu cadde de dükkan açıp, ürünlerinizi ve hizmetinizi satmanız mümkün hale geliyor.

Instagramdan para kazanılır mı?, evet. Peki, nasıl? Nasıl olduğunu yazımızın devamında, iş modelleri ile birlikte açıklıyoruz.


Instagram'dan Para Kazanmak İçin Kaç Takipçi Gerekir?


Instagram'da 1 takipçiniz olsa da veya hiç takipçiniz bulunmasa da para kazanabilirsiniz. Önemli olan insanlara ulaşabilmeniz ve bazı iş modellerine göre pazarlama yapabilmeniz.

İnsanlara ulaşmanız ve devamlı ulaşılabilir olmanız için takip sistemi önemli bir rol oynuyor. Markalar ve firmalar doğal olarak daha fazla insana ulaşan sayfaları tercih ediyor. Herhangi bir takipçi sınırı bulunmasa da, Instagram'da veya diğer sosyal ağlarda organik diye tabir ettiğimiz takipçiniz ne kadar fazla ise o kadar iyi demektir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi markalar veya firmalar ürünlerini tanıtmak istiyor. Sakın bot takipçi, sahte takipçi satın alıp takipçi sayınızı arttırmayın. Çünkü markaların ürünü tanıtma gayesinin dışına çıkmış oluyorsunuz. Ürünler/reklamlar artık bot takipçilere gösteriliyor ve geri dönüşüm oranı yok denecek kadar az oluyor. İnsanları aldatmak yerine, doğal yollarla hesabınızı büyüterek daha fazla takipçi elde etmeye çalışın. Bu şekilde hem siz hemde markalar karlı çıksın. Instagram'dan para kazanmak için kaç takipçi gerekir? sorusunun net bir cevabı olmadığını bu şekilde açıkladık.



Instagram Para Kazanma Koşulları

Instagram Para Kazanma Koşulları


Instagram'da para kazanmak için takipçi sayısı, gösterim sayısı, beğeni sayısı ve yorum sayısı vb. bir kriter yer almıyor. Sayfanızı tıpkı bir dükkan gibi açıp, direkt satışa başlayabilir ve para kazanabilirsiniz. Sadece kendi ürünlerinizi satmak olarak düşünmeyin. Reklam yapabilir, satış ortaklığı yani başkalarının ürünlerini de satabilirsiniz.

Bugün insanlarla ne iş yapıyorsanız, hemen hemen bir çoğunu Instagram üzerinden yapabilirsiniz. Bu sayede Instagram'ı faydalı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Her iş Instagram'dan yapılır mı canım? demeyin. Bir marangoz olsanız dahi Instagram üzerinden iş yapabilirsiniz. Örneğin el yapımı mobilyalarınızı sayfanıza görsel olarak koyduğunuz ve açıklama kısmına fiyat belirttiğinizde insanlara satış yapmanın ilk adımı atabilirsiniz. Zaten dükkanınızda da böyle yapmıyor muydunuz? Ürününüzü görünür bir yere koyup, üzerine fiyat etiketi yazıyordunuz. Burada sadece insanlara ulaştığınız mecra farklılık gösteriyor.

Yine yukarıda belirttiğimiz gibi Instagram para kazanma aktif etme için herhangi bir şart yok!





Instagram'dan Nasıl Para Kazanılır?

Instagramdan para kazanılır mı?, sorusunu elimizden geldiğince yanıtladık. Şimdi sıra nasıl kazanılacağını, hangi sebepleri yerine getirmemiz gerektiğine geldi. Aşağıdaki iş modelleri en yaygın olanları, kendiniz de farklı bir iş modeli ile para kazanabileceğinizi unutmayın.

Sponsorlu Reklamlar


Markalar ve firmalar takipçisi yüksek sayfalara reklam vererek ürünlerini/hizmetlerini tanıtırlar. Sizde bu sayfalardan birisi olabilirsiniz. Örneğin 20bin takipçili bir sayfanız var diyelim. Bir marka gelip sizden sattığı doğal meyve sularını tanıtmanızı isterse, piyasadaki reklam fiyatlarına göre ve etkileşim sayınıza göre bir ücret belirtirsiniz. Etkileşim sayısı markalar için oldukça önemli, takipçi sayınız 20bin fakat gönderi başına beğeni sayınız 100'ü geçmiyor ise durum vahim demektir. Takipçi sayınızın minimum %3'ünün bir gönderide etkileşim olarak yansıması gerekir. Markalar ve firmalar bunu göz önünde bulundurur. Sayfanıza reklam vermek istediklerinde bu sebepten ötürü vazgeçebilirler.

Kitlenizi iyi tanıyın, uygun içerikler üretin. Etkileşim oranınızı ve uzun vadede takipçi sayınızı arttırmak için çaba gösterin. Bu aşamadan sonra markaların size gelmesini beklemeden, bazı freelancer sitelerinde ve forumlarda reklam ilanınızı paylaşıp, markalara ulaşabilirsiniz.

Instagram'dan para kazanmak için kaç takipçi gerekir? sorusunu da dolaylı yoldan yanıtlamış olduk.

Satış Ortaklığı

Sponsorlu reklamlara göre daha az tercih edilen, zahmetsiz bir iş modeli. Instagram'da başkalarının ürünlerini pazarlamak ve reklam bedeli almak zorunda değilsiniz. Onların ürünlerini direkt takipçilerinize satarak komisyon bedeli kazanabilirsiniz. Üstelik kargolama gibi satış sonrasında gerçekleşen hiçbir işe bulaşmadan. Satış ortaklığı mecralarından birisine kayıt olduktan sonra, kitlenize uygun ürünleri belirleyin. Eğer teknoloji sayfanız varsa, burada çorap satmak yerine elektronik/teknolojik ürünler satın. Kitlenizle uyuşmayan ürünlerden mümkün olduğunca uzak durun.

Örneğin teknoloji sayfanızda A markasının KB akıllı saatini satacaksınız. Satış gerçekleştikten sonra marka size belirli oranda komisyon verir. Bu komisyon oranı markadan markaya değişkenlik gösterir. Kimisi %5 verirken, kimisi de %20 verebiliyor.

Akıllı saatin 150TL olduğunu düşünelim. Komisyon oranının da %15 olduğunu varsayalım. Bir satış gerçekleştiğinde 150TL'lik bir saatten kazanacağınız para 22,5TL oluyor. Ürünü üretmediniz, ürünün satış dışında hiçbir aşamasında bulunmadınız. Takipçilerinize ürünü satma vesilesi ile bu parayı kazandınız. Bu ürünü satarken herhangi bir dükkan kirası da ödemediniz. Satış ortaklığı sistemi işleyiş açısından oldukça kolay. Ancak tüm aşamalarını doğru yerine getirmeli ve insanları ürünleri alacak birer köle olarak görmemelisiniz. Bu sayede markanın, sizin ve müşterilerinizin yani takipçileriniz arasında sorunsuz bir ticaret gerçekleşir.


Kendi Ürün/Hizmetinizi Satmak

Instagram'da Para Kazanmak İçin Kaç Takipçi Gerekir?



Instagram'dan para nasıl kazanılır? Yukarıdaki marangoz örneğinde olduğu gibi, halihazırda bir iş yapmanız halinde ürünlerinizi ve hizmetlerinizi Instagram ile pazarlayabilirsiniz. Bir çiftçi olduğunuzu düşünelim. Köyünüzde tarlanızda ürettiğiniz doğal gıdaları insanlara aracılar üzerinden ulaştırmak yerine, direkt satış ile satmak istiyorsunuz.

İlk olarak bir sayfa açıp, ürünlerinizin görsellerini çektikten sonra gerekli ürün bilgileriyle sayfanızda paylaşın. Gerekli paylaşım kurallarını uyguladığınızdan, etiketleri ve açıklamaları uygun olarak yazdığınızdan emin olun. Bu kuralları araştırma yaparak öğrenebilirsiniz.

İnsanlara bu şekilde ulaşmanız zor olacaktır. İlk olarak sayfanıza yakın akraba ve tanıdıkları davet edin. Ardından günlük olarak 1-2 kez ürünlerinizin fiyatı ve ürünlerinizin özellik/faydalarına dair paylaşımlar yapın.

Bu sayede etiketler ve açıkalama yazısı aracılığıyla paylaşımlarınız daha fazla insana görünecektir. Sayfanızın büyüme hızı yavaş ise, sizin gibi diğer Instagram sayfalarına reklam verebilirsiniz. Reklam verirken bir çok sayfaya fiyat sorarak, maliyeti düşük tutun. Reklam verdiğiniz zaman sayfanın alakasız bir sayfa olmamasına dikkat edin. Örneğin doğal ürünleri satın alabileceğini düşündüğünüz kitle nerede bulunuyorsa oraya reklam verin.

Bu metodu sayfanızı büyütmek için kullanabilirsiniz. Kendi ürününüzü satmanız şart değil. Normal gönderi paylaşıyor olsanız dahi kullanabilirsiniz. Satış ortaklığı yapsanız da, sponsorlu reklam paylaşsanız da.



İlginizi Çekebilir: Twitter Profil Resmi Değiştirme



Instagram'da para kazanmak için kaç takipçi gerekir? sorusunu net olmasa da açıkladık. Bunun yanı sıra aklınızda soru işaretleri kalmaması için, nasıl para kazanılacağını da anlattık. Hala aklınıza takılan meseleler varsa, yorum kısmına yazmaktan çekinmeyin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim