İnternet Faturası Nasıl Düşer?

Günümüzde gelinen noktada masaüstü, dizüstü, tablet ve akıllı telefonlardan en az bir tanesi hemen herkes tarafından kullanılıyor. Tüm bu cihazların en büyük çekim noktasını ise internet oluşturuyor. İş, eğitim, sosyal medya, haberler, film ve dizi izleme, müzik dinleme, alışveriş yapma, tarif okuma ve daha birçok nedenle internet kullanılıyor. Hatta tıpkı telefonla görüşme yapılmasının sıradanlaşması gibi, internet kullanımı da o denli kabullenildi. İnternet faturalarıysa önemli bir maliyet oluşturuyor. Peki internet paketinizde tanımlı kotayı aşıp ek ücretler ödüyorsanız neler yapabilirsiniz?..

İnternet Faturaları

Kullanmadığınızda İnterneti Kapatın

Akıllı telefon olsun veya olmasın, en etkili çözüm kullanılmadığı sürece interneti kapalı tutmaktır. Örneğin masaüstü bilgisayarınızda işinizi yaparken lavaboya gidip ardından kahve hazırlamak istediğinizde üşenmeden interneti kesebilirsiniz. Yolculuk yaparken bir şeyler atıştırmak istediğinizde de interneti kapatabilirsiniz.

Sosyal medyada ve haberleşme uygulamalarında size ulaşamayanlar arayarak veya SMS atarak ulaşabilir. Sosyal medyada olup bitenleri de bir çırpıda rahatlıkla daha sonra görebilirsiniz. Kısacası, elinizde tutmadığınız sürelerde telefonunuzun internetini ve başında olmadığınız sürelerde de bilgisayarınızın internetini kapatın.

Arka Planda Çalışan Uygulamalara Dikkat Edin

Akıllı telefonunuzun şarjı bir yana, özellikle de internetinizin tüketilmesinde rolü olan kullanmadığınız uygulamalardır. Hiç kullanmadığınız veya nadiren açtığınız uygulamalar başta olmak üzere, tümünün arka planda çalışmasını önleyerek internet kotanızı koruyabilirsiniz. Örneğin borsadaki gelişmeleri veya hava durumunu gösteren uygulamalarınız, sadece siz merak edip açtığınızda internet tüketse, daha iyi olmaz mı?

Güncellemeler ve Yüklemeler

İnternet kotasının en büyük düşmanlarından ikisini güncellemeler ve yeni uygulama yüklemeleri oluşturmaktadır. Aceleniz yoksa, ücretsiz erişim sağlayabildiğiniz bir Wi-Fi bulana kadar güncellemelerinizi ve yüklemelerinizi erteleyebilirsiniz.

Sosyal Medyayla Mesafeli Olabilirsiniz

Sosyal medyayla aranıza biraz mesafe koyarak hem sosyalleşebilir hem sevdiklerinize zaman ayırabilirsiniz. Bu iki olumlu etkisinin yanında, ayrıca internet kotanızı da verimli kullanabilirsiniz.

Kampanyaları Takip Edin

Telekomünikasyon firmaları, yeni müşterileri için yaptıkları kampanyaların benzerlerini kimi zaman kendi müşterileri için de yapmaktadır. Kullandığınız firmanın sosyal medya hesabına ara sıra göz atmanız veya uygulamasında yer alan duyurulara bakmanız faydalı olabilir. Örneğin Turkcell kullanıcıları Salla Kazan ile hatırı sayılır miktarda internet alabiliyor. Bu ve benzer uygulamaları takip etmeniz ve bazen farklı firmalarla yapılan işbirliklerinden yararlanmanızı önerebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim