KG 17

Bu gun degisik bir gundu! Cunku sabah kocam tarafimdan, yatagima gelen kahvaltiyla, cocuklarimin aksam benden gizli hazirladiklari muhtesem resim hediyeleriyle uyandirildim. Ne kadar sukretsem az. 41 yasima cok guzel girdim.

Sabah ilk is annemi aramistim. Normalde kullanamam dedigi icin akilli telefon almamistik. Ablamlar falan gittiklerinde goruntulu ariyorlar, gorusuyorduk. Simdi ise haliyle kimse ona gitmiyor. Olay patlak vermesinden once dahi, tavsiyelerimize uyup evden cikmayan +65 olur kendileri. Fakat simdi klasik ev telefonuna kaldi gorusmelerimiz ve onun da bizi aramasi uluslaraarasi oldugundan pahalya patliyor. Bizim ucretsiz arama secenegimiz oldugu icin ben ariyorum genelde. Anneee bu gun dilanin dogum gunu al kutla. Anneeee bu gun benim dogum gunum hadi kutla seklinde. Cok komik.

Gunun geri kalani diger gunler gibi gecti. Gecen haftalarda haftada iki kere yaptigimiz market alisverisini 1 e indirdik ve bugun esim gitti. Tabi yine yikama yerlestirme isleri. Bu sefer artik neyi nasil yapacagimi ogrendigimden daha hizli bitirdim. Hayat iste, bize hic ummadigimiz beceriler ogretiyor. Fakat bu aksam arkadaslarimla yaptigimiz online bulusmada, herkesin benim gibi yikamadigini ogrendim. Fakat baskalarinin rahatligi nedense fikrimi degistirmiyor. Ic sesim yika diyor ki bu daha olay bu kadar yayilmadiginda ilk basta aldigim karardi.

Market alisverisini esim yaptigindan, eve sebze meyve al dedigimde, genelde herseyi alip geliyor ve her gidisinde aldigi domatesler yuzunden evde ciddi miktarda domates birikti :)) Neyse ki menemen yapmak aklima geldi, bir de domates cormasi ile stogu biraz erittik. Menemeni nedense unutmusum, hep yaz yemegi olarak kafama sartlandirdigim icin herhalde. Ne iyi geldi...

Gunduz dersler, aktiviteler vs derken aksam ustu icim daraldi ve disari cikmak istedim. Cocuklar gelmek istemedi. Ben de bisikletle kasabada arkadas edindigim agaclari ziyarete gittim. Erik agacinin ciceklerine yetisemedim ama kartopu gibi acan japon kiraz agaci hala tomurcuk halde, haftaya kesin acar, giderim. Yalniz hava feci soguk, sabah araba camlari ve catilar buz tutmustu. Fakat bu pazar gunu 20 derece gosteriyor sicakligi, inanilir gibi degil.

Aksam yemeginden sonra kucuk bir kutlama yaptik yine kendi aramizda. Sonra arkadaslarimla da online kutladim. Sagolsunlar, facebooktan, ozelden, instagramdan yakinlarim da kutladi. Boyle yalniz hissettigin bir donemde hatirlanmak herkes gibi bana da iyi geliyor.

Bu aksam basladigim Anton Cehov,un bir kitabinin giris bolumunde soyle bir cumle vardi:
"Moskova'da bir restoranin muazzam buyuklukteki salonunda oturursun; kimse tanimaz seni ve sen kimseyi tanimazsin ama yine de yabanci hissetmezsin kendini. Burada ise herkesi tanirsin, herkes seni tanir; yine de yabancisindir yabanci... Yabanci ve yalniz"

Bu satirlar beni cok etkiledi. Cogunlukla icinde bulundugum gruplar icinde kendimi yabanci ve yalniz hissederim, turkiyede de dahil. Fakat yabanci hissetmedigim yerler, gruplar, insanlar da var. Ustelik kimileri okyanus otesindeler. Ama iyi ki varlar❤️

Dun bitirdigim su kitap da cok guzeldi. Tavsiye ederim.






Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim