KG 19-20-21

Cuma günü özellikle yazmaktan kaçındım çünkü bir önceki günkü ruh halim devam ediyordu ve ben sürekli kızgın ve huzursuz hallerimi yazmak istemiyorum. O gün işlerimi minimumda tutup kendimi rahatlatmaya çalıştım.

Ve sonra cumartesi geldi. Günlerin hangi gün olduğunu karıştırıyoruz ama haftasonu bizde hala haftasonu ve çok güzel. Bir kere eşim çalışmadığı için çocukların yükünü üzerimden alıyor ve ayrıca ödevlere de ara verdiğimiz için daha rahatız. Bu güne kadar okuldan online canlı ders gibi birşey hiç olmadı fakat yarından itibaren kızım online ders yapacak. Süreç nasıl  işleyecek henüz bilmiyorum ama saat 8.45 de bilgisayar başında olmamız gerekiyor. Belki bundan sonra beraber yaptığımız kısım o derste yapılmış olur ve daha rahat ederiz. Aslında çocuklara öğretmenlik yapmaktan memnunum, sadece ikisi aynı anda masada farklı şeylerle meşgulken, kızımın kardeşinin işlerine heves edip bir türlü konsantre olamaması asıl problemimizdi.

Pazar günü için hava sıcaklığı 20 derece gösterince (ki bu anormal bir artıştı çünkü hafta boyunca buz tutacak kadar soğuk hava vardı), insanlar parklara ve plajlara akın etmesin diye daha cuma gününden oraların kapatılacağı haberi geldi. Biz de pazar günü evde kalırız ama cts azıcık hava alalım diye ormana gittik. Bu sefer çok popüler olmayan başka bir ormanı tercih ettik gerçekten oldukça boştu. Dönüşte bahçeye lazım olan birkaç vidayı almak için yapı markete uğradık ancak eşim kalabalık ise girmeyecekti (biz arabada bekliyoruz), nitekim mağazanın dışında uzun bir kuyruk görünce vazgeçti. İnsanlar iki mt arayla sırada bekletiliyor ve içeri belli sayıda insan alınıyor. Bir kaç vidayı online almak çok can sıkıcı. Kargo ücreti kendinden pahalı :(

Genelde online alışverişten de kaçınıyoruz aslında ama sadece mecbur kaldığımızda alıyoruz. Perşembe günü ayrıca çocuklar için trambolin siparişi verdim. Hafta içi ayı avı yaparken oğlum arkadaşının evinin önünden geçtiğinde, anne onun bahçesinde trombolin var ben de çok istiyorum ne olur alalım diyene kadar aklıma gelmemişti bu fikir. Meğer neredeyse herkes düşünmüş ve trombolin siparişi vermiş, zorla bir sitede buldum, hatta arkadaşlar bulamamış, mağazaya gidip son kalanları almış gelmişler. Bizimki henüz gelmedi ama umarım yakında gelir.

Bu gün de artık hava 20 derece olunca bahçeyi düzenleyip yaz kullanımına geçirdik, örtüler kalktı, sandalyeler koltuklar yıkandı, kiler dökülüp temizlendi, atılacaklar atıldı, kurumuş çiçekler, boş saksılar, otlar, kumlar toz toprak derken neyse eli yüzü düzgün hale getirdim. Ama ben de öldüm bittim. Ancak hava gerçekten çok sıcaktı, hepimiz kırmızı yanaklara sahip olduk bir günde :))

Cumartesi ve pazar akşam yemeğini Buz Devri 3 ve 4 ü izleyerek yedik, çocuklar yine çok sevdiler. Ben de üçten sonrasını izlememişim zaten heyecanlı oldu.

Hani diyorlar ya uzun süre böyle izole yaşayınca, yeniden sosyalleşmeyi unutucaz böyle gidecek vs diye ama hiç sanmıyorum. Özellikle hollandalılar festival insanı, herşey normale döndüğünde yine ve bu sefer acısını çıkarırcasına dışarılarda, partilerde, parklarda olacaklarına inanıyorum. Geçen gün oğlum çok sevdiği sınıf arkadaşıyla yolda karşılaşmış, eşim diyor ki uzakta kavuşamayan aşıklar gibi bir birlerine baktılar. Adım gibi eminim koşup sarılmamak için kendilerini zor tuttular. Çünkü her sabah sınıfta bir birlerine sarılıyorlardı...

Belki de kuzeyin soğuk insanları için daha samimi bir dönemin başlangıcına vesile olur bu virüs... Ben de biter bitmez tüm özlediklerime sıkı sıkı sarılacağım.

Sağlıcakla kalın...

Not: aşağıdaki görseller #berenjacht facebook hesabından alıntı. Daha önce ayı avından bahsetmiştim. Birisi de bahçesine her gün yeni bir kompozisyon yapmış. İşte bu yaratıcılığı çok seviyorum ❤️










Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim