KG 33-34 Online Konferans

Persembe gunku tum evhamlarimi birden bire silip atarcasina guzel basladi cuma gunu. O gece stresimi atmak icin biraz fazla candy crush oynayip gec yatmistim. Gun icinde duygusal olarak pek bir basari hazzi yasayamayinca, candy crushta atladigim her level, sanki maraton kazanmiscasina mutlu ediyor. Haliyle bu hazzi daha uzun tatmak istiyor :p

Cuma sabahi gec uyandigimda kizim, kendi karariyla derslere katilmamis ve cogunu daha sabahin 9 unda bitirmis. Vay vay vay, resmen zevkten havaya uctum. Haliyle guzel baslayan gun guzel gecti. O gu oglum yine oyun ablasiyla gorustu, bu sefer pek nazlanmadi ve cok eglendi. Ayrica bir onceki gun ogretmeni bire bir goruntulu konusma yapmak istemisti Eren'le. Planlanan saatte konustular. Cok tatliydi. Gunun diger yarisinda abla kardes cok guzel oynadilar.Ben de bir konferansa online katildim. Bir kac ay once not aldigim bir fizik konferansi vardi hollanda sinirlari icinde ama 145 km uzakta. Sabah trenle gider aksam gelirim diye dusunuyordum ki, gundem nedeniyle unutmusum. Birkac gun once bir baktim ki online olacakmis, hemen kayit oldum ve iki saat boyunca cesitli konusmalar dinledim. Bunlardan biri gecen yilin nobel fizik odulu sahibiydi. Boyle beynimi aktive eden bir seylerle mesgul olmak nasil iyi geldi, yeniden enerji ve hayat doldum. Umutlarim artti, hatta aklima geldi, baska konferanslara baktim.

Dunya genelindeki fizikle ilgili tum toplantilarin listelendigi bir web sitesi var: conference-service.com Eskiden ne cok bakardim hey gidi gunler. Normalde gitmemin mumkun olmayacagi ulkelere bakmiyordum son bir kac yildir, ama simdi krizi firsata donusturebilir, online yapilanlara dunyanin nereside olursa olsun katilabilirim. Boyle birkac konferansi not ettim, onlari da dinleyecegim.

Konferanstan sonra aksam yemegi olarak hamburger patates hazirlayip. sanki fast food restoranina gitmisiz gibi yaptik ve sezonun 8. filmi (alkis alkis alkis) esliginde yedik. Toy story'i de cok begendiler ve hatta bugun ikincisini izledik (9 oldu).

Cocuklar uyuduktan sonra arkadaslarimla da online gorustuk, sohbet, kahkaha nasil iyi geldi. Sanki cuma gunu benim icin bastan sona ozel kilinmisti.

Haliyle pozitif bir gunun etkisi birkac gun suruyor, bu gun de cok guzel gecti. Hep evdeydik, esim biraz bahceyi temizledi (basincli su makinesiyle taslari yikadi), ben ev islerimi yaptim, cocuklar guzel guzel oynadi, hem dinlendim hem de normalde bir gun icin sinirlandirdigim is sayisindan daha fazlasini yaptim. Simdi cocuklari uyuttum, blogumu yaziyorum ve biraz sonra esimle dizi izleyecegiz.

Bu karantina gunlerinde, istedigim her seyi yapma konusunda yeterli zamani bulamasam da, elimden geldigi kadar yapiyorum. Kitap okumak hic bir zaman vazgecemeyecegim bir hobim ama diyelim kitap bile okuyamiysam, camasir katlarken veya yemek yaparken sesli kitap dinliyorum. Kablosuz kulaklik takinca cok daha kolay oluyor.

Diger yandan fizik konferanslari icin yaptigim, krizi kazanca cevir fikrini baska seylere de uygulamaya karar verdim. Bu konuda ciddi dusunuyorum, yani ne yapsam, uzun vadede bana faydasi olacak ne olabilir diye. Tabi duygusal buhranlardan arindigim gunlerde yapmak kaydiyla. Telas etmeden ama tamamen de savsaklamadan.


saglicakla kalin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim