Siteleriniz İçin Translate Eklentisi

Bildiğiniz gibi internet dünyasında ülke sınırı kavramı söz konusu değil o yüzden sitelerinizin farklı ülkelerden gelen ziyaretçiler için de anlaşılır olması gerekir. Bu yüzden ya blogunuzun ingilizce bir versiyonunu yayınlamak zorundasınız ya da bir çeviri eklentisi kullanmanız gerek. Birçok çeviri eklentisi site tasarımını bozmakta ya da tasarımla uyumlu olmamakta. Bu yüzden bende basit bir kodla bu işi giderdim. Daha önce yazdığım bu yazıma bakarsanız bu konuda güncelleme yapmıştım.

Site Çeviri Eklentisi


Sonuç olarak resimden de görülebileceği üzere sağ üst köşede bulunan buton ile yabancı ziyaretçiler, yeni sekme de açılan Yandex.Translate'in "Website Çeviri" aracı ile Türkçe olarak yazdığım yazılarımı kendi dillerine çevirebilirler. Bende bunu sizlerle paylaşmayı düşündüm ve kodları aşağıda bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken "SİTE ADRESİNİZ" yazısı yerine kendi site adresinizi eklemeniz olacak.

<!-- Site Çeviri Eklentisi --><div><a alt="Translate This Blog" href="https://ceviri.yandex.com.tr/translate?url=SİTE ADRESİNİZ/&lang=tr-en" target="_blank" title="Translate This Blog"><img alt="Trasnlate This Page" src="https://i.hizliresim.com/iVl5Fd.png"></a></div><!-- Site Çeviri Eklentisi -->


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim