Alexa'da yükselmenin sırrı nedir?

Alexa'da yükselmenin sırrı nedir?
Alexa'da yükselmenin sırrı nedir?
Alexa konusuna birçoğumuz aşinayız. Amazon.com tarafından kurulan ve web sitelerini belirli kriterlere göre analiz edip sınıflandıran bir ölçüm aracı. Bu ve buna benzer araçlar aslında web sitelerin ne kadar değerli olduğunu ölçümleme de yardımcı olabiliyorlar. Peki Alexa sıralama yükseltme ipuçları nelerdir?

Alexa konusunda son zamanlarda sıklıkla mesaj alıyorum. "Alexa sıralamamı nasıl yükseltirim?, Alexa'da yükselmenin sırrı nedir?" gibi. Ben de bu konuda tecrübelerimi paylaşarak soru işaretlerini az da olsa gidermek istedim.

Daha önce Alexa nedir başlıklı bir yazı paylaşmıştım. Bu yazımı okumadan önce o yazıma mutlaka bir göz geçirmenizi öneririm.

Öncelikle Alexa sıralamasının artık eskisi gibi reklam verenlerin dikkatini çekmediğini belirtmek isterim. Malum bu tür araçlar genelde açıkları bulunarak manipüle edildiğinden etkisi fazla uzun sürmemekte. Alexa'da maalesef bu konuda zarar gören araçlardan biri. Bu yüzden artık reklam verenlerin dikkatini çekmiyor Alexa sıralamaları.

Alexa sıralamasının sırrı trafiktir dostlarım!


SEO alanında bilinen bir ağabeyimiz derki, "Sayfanıza refresh (yenileme) kodu ekleyin, 20 sekme açın ve bekleyin. Sayfalar sürekli kendini yenilesin. Bir süre bunu düzenli yaptığınızda Alexa sıralamanız azalır". Doğru mu peki, maalesef evet. Kendim bizzat uygulamadım ama canlı örnekleriyle karşılaştım

Tecrübelerinden bahset bize!

İki, üç hafta önce bir web sitesi kurdum. Sitenin tasarımında sık sık düzenlemeler yapıp ön izleme yaptığımdan dolayı olsa gerek Alexa Globalde 600k, TR'de 14k gibi bir değere sahip oldu. Bu aslında bir önceki paragrafta söylediklerimi kanıtlıyor. Yani sayfayı yenileyerek Alexa sıralamalarımızı kolayca yükseltebiliriz.

Blog Tecrübem'den yola çıkarsam eğer tamamen doğal değerlerle aldığım sonuçlar ortada. Dördüncü yılını tamamlamaya yakın, sürekli güncel ve özgün içerikler paylaşılan bir blog. İçerik paylaşmadığımda, yorumlara yanıt vermediğimde değerler düşmeye başlıyor. Genel olarak Alexa sıralama iyileştirmek için vereceğim tavsiyeler ise şu doğrultuda olacak:

Düzenli ve özgün içerikler: Günde bir, haftada bir hiç fark etmez içeriklerinizi belirli bir düzen çerçevesinde paylaşın. Mesela şu aralar iki günde bir ve saat 00.00'da içerik paylaşıyorum. Özgün içerik konusundan bahsetmiyorum bile.

Alexa Toolbar kullanın: Alexa sıralamam görünmüyor diye şikayet edenlerin sayısı oldukça fazla. Cevabı ise oldukça basit, Alexa Toolbar kullanın.

İçerikler SEO uyumlu olsun: Takipçilerinize hitap ederken bir yandan da arama motorlarında bilgiye aç olanları da düşünün.

Sosyal medyadan ziyaretçi çekin: İçeriklerinizi sosyal mecralarda paylaşarak sayfanıza ziyaretçi çekmeye çalışın.

gibi. Bu önerilerin hepsinin mantığı yine trafik ve sitede geçirilen süreyi artırma yönünde. Bu yüzden sitenize daha fazla ziyaretçi çekip, onların sitede daha fazla vakit geçirmelerini sağlarsanız Alexa sıralamalarınız yükselir.

Reklam verenler neye dikkat ediyor?


Öncelikle reklam verenlerin, bizim gibi blog yazarlarını ya da kişisel web sitelerini tercih etmelerindeki sebebin trafik değil backlink olduğunu bilmemiz gerekir dostlarım. Küçük bütçelerle bizim gibi trafiği az ama değerleri yüksek olan sitelerden backlink alarak arama sonuçlarında üst sıralara çıkabiliyorlar. Bu yüzden blog sitelerini tercih ederken arama sonuçlarını tetikleyecek düzeyde değerlere sahip olanları tercih ediyorlar. Değer olarak inceledikleri ise DA (Domain Authority), PA (Page Authority), TrustFlow, CitationFlow, domain yaşı gibi konular.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim