AdSense Başvuruları Neden Reddedilir?

AdSense Başvuruları Neden Reddedilir?

Web sitesi sahipleri için dünyanın en büyük reklam ağı olan Google Adsense, özellikle küçük ve orta ölçekli yayıncılar yani web siteleri için en önemli kazanç kaynakları arasında yer almaktadır.

Yayıncı başvuruları kabul edilmeyen ve sitesi sahiplerinin sormuş olduğu Google Adsense başvuruları neden reddedilir? Sorusunun cevaplarını detaylı olarak araştırarak, sizlerle paylaşıyorum.

Google Adsense Başvuruları Neden Reddedilir?

Google reklam politikaları gereği, yapacağınız başvuruların reddedilme olasılığı vardır. Çok nadiren de olsa teknik sebeplerden dolayı yapılan başvuruların reddedilmesi mümkün olduğu gibi, daha çok Google reklam politikalarına aykırı bir web sitesine sahip olmanız kesin reddedilme sebebi olacaktır.

Google Adsense başvuruları neden reddedilir? Sorusuna vereceğimiz cevaplara yönelik çalışmalar yayıncı olarak kabul edilmeniz ve web sitenizin iyileştirilmesi için, önemli birer adım olacaktır.

İllegal İçeriklere Sahip Siteler

Google reklam politikaları gereği, illegal içerikli web sitelerine onayı vermemektedir. Uyuşturucu, kumar, silah ticareti, ırkçılık ve pornografi gibi içeriğe sahip olan sitelerin Google Adsense onayı alması mümkün değildir. Her ne kadar web sitenizin temel konusu bunların dışında olsa da, sitemizin belirli bir kısmında bu tür içeriklerin algılanması dahi bazen başvurunuzun reddedilmesine sebep olacaktır.

Fazla Reklam Barındıran Web Siteleri

Web sitenizde Google Adsense dışında farklı reklam platformlarının reklamlarını ziyaretçileri rahatsız edecek şekilde yayınlaması, yine Google Adsense başvuruları neden reddedilir? Sorusuna verebileceğimiz cevaplardan beridir. Burada Google rakip reklam ağları olmasından ziyade, yayınlanan reklamların kullanıcıları rahatsız edecek boyutta olmasından dolayı onay verilmemektedir.

Kalitesiz Ve Zayıf İçerikler

İnternet sitenizde yayınlayacağınız içeriklerin, sürekli zayıf içeriklerden oluşması yine Adsense başvurunuzun reddedilmesine sebep olacak unsurlardan biridir. Hem kelime sayısı bakımından düşük ve hem de içerik kalitesinin belirli bir ortalamanın altında kalması, Google reklam politikalarına aykırı bir durumdur.

Kopya İçerikler

Google kullanıcılarına her zaman yeni ve kaliteli içerikler sunmak konusunda, çeşitli algoritmalar geliştirmektedir. Bunların arasında en fazla önem verdiği ise, yayınlanacak içeriklerin tamamen özgün olmasıdır.

Hem Google Adsense başvurunuzun kabul edilmesi ve hem de sitenizin arama sonuçlarında daha yukarılarda yer alması için, kaliteli özgün içerikler yayınlamak hayati önem taşımaktadır.

Telif Hakkı İçeren İçerikler

Google Adsense başvurusunun reddedilme sebepleri arasında, telif hakkı içeren içeriklerin yayınlanması da önemli yer tutmaktadır. Bu sebeple Google telif hakkı içeren içerik paylaşımı yapan web siteleri için yapılacak başvuruları kabul etmemektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim