Bu kodları ilk defa kullanıyorum!

Blog
Blog
Yaklaşık on yıldır blog tutan ve özellikle teknik konularla ilgilenen bir yazar olarak ilk defa blogumda içerikleri kopyalamayı engelleyen kodlar kullanmaya başladım. Bu kodların sadece son kullanıcılar içerisinde yer alan hırsızları durduracağını bilmeme rağmen çaresiz bir şekilde kodları ekledim bloguma.

Dostlarım, sanırım birçoğumuzun başına gelmiştir bu hırsızlık olayları. Maalesef sanal dünyada bile bu insanlardan kurtulmak mümkün değil. Yıllardır blog tutan biri olarak yazılarımın kopyalanmasına alışmıştım. Hatta teknik anlamda fayda sağladığını düşündüğüm için pek umursamadım bile. Ama artık sadece içerik kopyalamakla kalmıyorlar.

Ata sporumuz, kopyacılık!


Geçtiğimiz günlerde bir YouTube paylaşımında girişimcilik konusu üzerine bir video paylaşımına denk gelmiştim ve orada sözde girişimciler, yurt dışında başarılı olan firmaları kopyalayıp ülkemize getirin şeklinde tavsiyelerde bulunuyorlardı.😊 Güler misin, ağlar mısın bu duruma!

Maalesef böyle vahim durumlara alıştığımız için bir blogun kopyalanması çok da büyük bir mesele olarak tanımlanamıyor. Son zamanlarda karşılaştığım durum ise temanın kopyalanması. Bunu gerçekten aklım almıyor. Neden?

Keramet temada mı?


İnternet dünyasında aman sakın özgün bir şeyler yapmaya kalkışmayın. Çünkü bazı dangalaklar kerametin temada olduğu sanıyorlar. Verilen emeği anlamakta zorluk çekiyorlar. Yanlış anlamayın lütfen, oluşturduğum blog tecrübem çok popüler değil, çok başarılı değil ya da ne bileyim her gün binlerin ziyaret ettiği bir sayfa değil. Sadece teknik anlamda ufak tefek ihtiyaçlara karşılık veren bir blog. Ama nihayetinde bir emek söz konusu. Neden isyan etmeyeyim ki?

Reklamları bile kopyalamış!


Bugün, bu yazıyı hazırlarken fark ettiğim bir dangalak daha, (https://sitehane.blogspot.com/2020/06/alexada-yukselmenin-srr-nedir.html). Blogumda paylaştığım sponsor içerikleri bile kopyalamış (Görsel farklı, muhtemelen kendisi manuel olarak kopyalamış). Ama dediğim gibi bunlar önemli değil. Çünkü baş edemeyiz bunlarla, çok kalabalıklar!😊

Benim zoruma giden temanın kopyalanması. Adam utanmadan, çekinmeden renklerinden tutun footer kısmında ki yazıya kadar. Eklenti, reklam yerleşiminden tutun, yorum ileti metnine kadar her şeyi olduğu gibi kopyalamış. Şaşırdım çünkü tanıdığım biriydi. Teknik anlamda birçok diyalog geçmişti aramızda, elimden geldiğince birçok konuda yardımcı da oldum kendisine. İşte bu yüzden şaşırdım ya.

Kendisiyle konuşmaya çalıştım ama pek fayda etmedi, hatta beni haksız çıkartarak her yerde engelledim, bir daha siteme girme gibi sözler bile söyledi.😊 İnanın bana böyle bir insana bir şey diyemezsiniz, bir şey anlatamazsınız.

O muhtemelen bu yazımı da okuyacaktır. Hatta farklı isimlerle saçma sapan yorumlar bile yazabilecek bir potansiyele sahip. İfşa etmeyi düşünmüyorum ama sadece bir süreliğine. Şansını biraz daha zorlarsa, gerekli yasal işlemleri başlatacağımı bilmeli ama.

Temadan yana bir sorun yok!


Aynı temayı tabi ki kullanılabilir, hiçbir sorun yok bunda. Kendisine de söyledim. Ama eklenti başlıklarından footer kısmına kadar tüm her şeyi kopyalamak bir sorundur. Ayrıca bunlarla yetinmeyip yaptığım güncellemeleri de kopyalıyor.

Zamanında bir arkadaşımız da planlarımı çalardı. Örneğin bir içerik yazar, alt kısmına bir sonraki yazımda şunlardan bahsedeceğim derdim, o arkadaş hemen gider o konuyu benden önce yazardı.😊

***

Bu yazım da edindiğim tecrübelerden biriydi dostlarım. İçeriklerinizde olduğunuz gibi temanızda da elinizden geldiğince özgün olmaya özen gösterin. Bunun gibi hırsızlar da kesinlikle şevkinizi kırmasın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim