WordPress için En İyi SEO Eklentileri

WordPress için En İyi SEO Eklentileri

Merhaba sevgili takipçilerim. Uzun süredir yazı yazmadığımın farkındayım. Gerek işlerim gerekte havaların iyice ısınmasından dolayı bilgisayarımın başına pek geçtiğim söylenemez ama yinede ara ara oturup sizler için içerik üretmeye devam ediyorum. Belki ileride blogumu WordPress'e taşırım diye düşünmedim değil ama Blogger'dan da vazgeçemiyorum.

Wordpress'e geçerim diye WordPress'te kullanılan SEO eklentilerini araştırmıştım. Henüz geçme kararını vermediğim için bu araştırmamı sizlerle paylaşmak istedim ve bundan sonra blogumda WordPress içeriklerinede yer verececeğim.

İnternet ortamında rekabetin gün geçtikçe hızlandığı dönemlerdeyiz. Bunun için iyi bir WordPress sitesinde iyi bir SEO eklentisine ihtiyacımız var.  Bir çok tema kendi SEO setiyle beraber gelsede ileride tema değiştirdiğimizde bu ayarlar kaybolacağından yerleşik bir SEO eklentisini öneririz. Birden fazla SEO eklentisi kullanarak aşırıya kaçmayın, bu işin sağlıklısı tek eklentiyle tam ayarlı kullanmak.

Tabiki WordPress denilince akla ilk başta SEO eklentisi olarak Yoast SEO gelir. Sitenizi daha otoriter ve arama motorlarını trafiğini artırabilmeniz için sizlere iyi bir liste hazırladım.

SEO için optimizasyon süreci çok önemlidir, çünkü Google gibi arama motorları siteniz iyi şekilde optimize edilmişse size tonlarca trafik getirebilir, eğer işletmeniz yerel bir işletme ise Local SEO ayarlarınında tam olarak yapmanız gerekir.

Bundan sonra tek yapmanız gereken, siteniz için uygun bir şekilde optimize edilmiş bir WordPress teması kullandığınızdan emin olmak ve bir WordPress SEO eklentisi ile desteklemek.

Yoast SEO

Yoast SEO eklentisi, WordPress de SEO için sıkça kullanılan eklentiden birisidir. WordPress siteniz için XML site haritasıda dahil olmak üzere web sitenizi optimize etmek için tüm özellikleri sunan ücretsiz ve kullanışlı bir eklentidir.

Bu eklentinin sayfa içi analiz özelliği de önemli noktalardan birisidir; kullanıcılarınıza yazılarınızı yayınlanmadan önce bir gönderinin ne kadar iyi optimize edildiğini anlamanıza yardımcı olabilir.

Sayfada kötü bir SEO ayarlaması söz konusu olduğunda, Yoast SEO size oldukça anlaşılır bir şekilde  rehberlik edecektir. Her elemanı kolaylıkla yönetebileceğiniz kapsamlı optimizasyon ayar paneli ile birlikte gelir.

Yoast eklentisi ile sosyal optimizasyonu belirli bir dereceye kadar yönetebilirsiniz. Ücretsiz sürümü bir konuda işinizi görecektir.

All in One SEO Pack

Bir milyondan fazla yüklemeyle, ücretli ya da ücretsiz olarak sunulan All in One SEO paketi, WordPress için en popüler SEO eklentilerinden biridir. Bu eklenti, WordPress platformunu kullanarak SEO dostu bir site oluşturabilmeniz için ihtiyacınız olan tüm özellikleri ve seçenekleri sunar.

Bu eklenti herhangi bir özel ayar yapmanıza gerek kalmadan sitenizi arama motoru için optimize etmenize yardımcı olan, yeni başlayanlar için kullanışlı bir eklentidir. Çünkü varsayılan ayarlar sitenizi genel anlamda optimize etmeniz için yeterlidir. Ayarlara ve seçeneklere aşina olduğunuzda, ileri seviye ayarlayabilirsiniz.

All in One SEO paketi, Google ve diğer arama motorları için blog gönderilerinizin başlıklarını otomatik olarak optimize eder. Gelişmiş kullanıcılar, varsayılan meta ayarlarını değiştirerek farklı bir başlığa sahip olabilir ve gereksinime göre herhangi bir meta açıklamasının ve herhangi bir meta anahtarını istedikleri gibi değiştirebilirler.

Premium SEO Pack

Adından da anlaşıldığı üzre, arama motorları için sitenizi optimize etmenize ve daha fazla hit almanıza yardımcı olacak premium bir SEO eklentisidir. Bu eklenti, sitenizi hızlı bir şekilde ayarlamanıza ve kullanıcılarınıza harika bir deneyim sunmanıza yardımcı olacak ileri seviye  araçlarıyla birlikte gelir.

Sitenizi optimize etmek için ihtiyaç duyabileceğiniz kaliteli, kapsamlı bir SEO eklentisidir. Bu eklenti, SEO açısından gerçekten önemli olan ve sitenizdeki iç bağlantıların yapısını geliştirmenize yardımcı olacaktır. Sitenizdeki resimleri de ayrıca optimize ederek arama motorlarında bulunabilirliği arttırıp sitenize hit kazandıracaktır.

Herhangi bir sayfayı başka bir sayfaya kolayca yönlendirebilmeniz için sitenize ait 301 yönlendirmesini yapamak kolay ve sağlıklı bir şekilde yapmanıza olanak sağlar.  Bunun yanın sıra çoğu SEO geliştiricisi site sahiplerinin sıklıkla kullandığı google analytics eklentisi, PageSpeed Insights, 404 monitor, Local SEO ayarları, Minify CSS and Javascript, W3C Validator, Link Redirect,  Title and Meta Descriptions Link Redirect, Facebook Planner, Alexa Rank Module, Rich Snippets gibi kaliteli araçlarla beraber gelir.

WP Meta SEO

WP Meta SEO WordPress için başka güçlü bir SEO eklentisidir. Eklentinin kontrol sayfasında yazılarınızı herzaman ayarlı ve kontrollü tutmanıza olanak sağlar, Bunun yanı sıra toplu SEO ayarlarının yapılabilmeside eklentinin en önemli özelliğidir. Yüz makalenin tek tek SEO ayarlarını yapabilmek çok zor bir işlem olacağından bu eklenti toplu SEO ayarı yaparak bize zaman kazandırıyor.

SEO Ultimate

SEO Ultimate size meta başlıkları ve açıklamaları, resim optimize, otomatik linkleme, zengin snippet’ler, gibi tam kontrol sağlayacaktır. Sitenizdeki her gönderi, sayfa, ek ve özel yazı tipi nesnesi için açık grafik başlık, resim ve içerik türü üzerinde tam denetim sunar. Bu eklentiyle, arama sonuçlarında öne çıkmak için kolayca zengin snippet kodu ekleyebilirsiniz.

W3 Total Cache

WordPress sitelerin hız optimizasyonu için, bir önbellek eklentisi kullanmak yaygındır. Çünkü site hızı SEO ile yan yana yürür. Bunun sitemizde mutlaka cache eklentisi kurulu olaması gereklidir. W3 Total Cache kurulumunu ve ayarlarını bu yazımızda anlatmıştık.

Rankie Rank Tracker

Aslında tam bir SEO eklentisi sayılmaz, Bu eklenti sitenizdeki anahtar kelimelerin arama motorlarında sıralamanızı kontrol etmenize yarar.

Squirrly SEO

Squirrly SEO eklentisi, organiz hitlerin olduğu kadar arama motoru botlarının da  dostu bir eklenti.  Bu yüzden, arama sonuçlarında daha iyi sıralarda çıkmamıza ve kullanıcılarınızla etkileşim kurmasına yardımcı olur.

Bu eklentiyle, SEO ile ilgili istatistikler alabilir, haftalık SEO raporları ve daha fazla trafik elde etmek için siteniz için en iyi anahtar kelimeleri bulabilirsiniz. Bu eklentiyi, Yoast tarafından WordPress SEO ile birlikte kullanabilirsiniz.

Squirrely eklenti, yazarken veya düzenlerken yazılarınızı optimize etmek için size gerçek zamanlı tavsiyelerde bulunarak size yardımcı olur.

Redirection

Web sitenizin 301 yönlendirmesi için sıkça kullanılan popüler bir WordPress eklentisidir. Bunun yanı sıra, 404 hatasına neden olan sorunu görebilir ve URL’leri düzeltmek için temayı yönlendirebilirsiniz.  Özellikle tema değiştirenlerin ve yeni domaine geçenlerin mutlaka kullanması gereken bir eklentidir.

SEO Internal Links

İç linkler, arama motorlarının sitenizin diğer önemli yazılarını ve sayfalarını ziyaret etmesi ve dizine eklemesi nedeniyle siteniz için genel optimizasyonun son derece önemli bir parçasıdır.

İç linkleme uygulamasından en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, bu dahili bağlantı eklentisi, yazılarınızdaki ve yorumlarınızdaki anahtar kelimeleri ve ifadeleri otomatik olarak ilgili yazılarınıza ve sayfalarla ilişkilendirir. Sitenizde olumlu SEO için bir içerik ağı oluşturmak için iyi bir eklentidir.

All In One Schema

Zengin Snippets eklentisi yazınızın yada sayfanızın içeriği hakkında arama motorlarında daha detaylı bilgiler göstermenize yarar, örneğin içeriğin oylanması, yazarı, varsa fiyat bilgisi gibi gösterim yapmanıza yarar.

SEMrush

SEMrush bir WordPress eklentisi değil, çok sayıda profesyonel blog kullanıcısı tarafından kullanılan çok etkili bir araçtır. Bu araç, herhangi bir web sitesiyle ilgili bir fikir edinmenize ve rakip sitelerinizden bilgi  almak için mükemmel bir araçtır.

SEMrush çok değerli bir araçtır ve siteniz için büyük bir getiri sağlayabilir, alabileceğiniz anahtar kelimeler hakkında bilgi edinebilir, alabileceğiniz trafik çeşitlerini, rakiplerinizi detaylı olarak analiz edebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim