Windows 10 Kilit Ekranı Resimleri Nasıl Kaydedilir?

Windows 10 Kilit Ekranı Resimleri Nasıl Kaydedilir?

Windows 10'un spot ışığı altında sunduğu kilit ekran resimlerini nasıl alabilirsiniz, hangi yöntemle resimleri kaydedebilirsiniz?

Bilgisayarınızda Microsoft'un Windows 10 işletim sistemi kullanıcılarına sunduğu spot ışığı özelliğini kullanıyorsanız, bilgisayarınızı açtığınızda kilit ekranında her seferinde farklı bir resim göreceksiniz.

Spot ışığı kapsamında kullanıcılara gösterilen resimler, belirli aralıklarla yenileniyor ve kullanıcıların kilit ekranına düzenli olarak konumlandırılıyor.

Microsoft'un kullanıcılarına sunduğu resimler çoğu zaman oldukça ilgi çekici olabiliyor. Bu nedenle, kilit ekran resimlerini masaüstü arka planı olarak kullanmak isteyenler var. Ancak Microsoft, bu resimleri ulaşılabilecek dosya konumuna yerleştirmemiş. Windows 10'un kilit ekranındaki resimlere ulaşmak ve resimleri bilgisayarınıza kaydetmek istiyorsanız bunun bir kaç kolay yolu var. Ayrıca, spot ışığı özelliğini uzun süredir kullanıyorsanız, spot ışığı görselleri Windows 10 ara belleğine birden fazla otomatik olarak kaydedilmiştir. Bu resimler, kullanıcı dosyalarının içine gömülmüş olarak saklanır.

Windows 10 kilit ekran resimlerinin bulunduğu dosyaya ulaşmak için iki farlı yol deneyebilirsiniz;

Birinci yol: Klavyenizin başlat menüsü tuşuna basılı tutarak R tuşuna basın ve ekranda Çalıştır komut kutucuğu görünecektir. Çalıştır komut kutucuğunda bulunan kısmına aşağıdaki adresi kopyalayıp ekleyin ve Tamam'a tıklayın.

İkinci yol: Bilgisayarınızdan herhangi bir klasör dosyası açın ve klasörün adres çubuğuna aşağıdaki aşağıdaki adresi ekleyin ve Enter tuşuna basın.

%userprofile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets

Bu iki yöntem de sizi Windows 10 kilit ekran resimlerinin bulunduğu dosyaya götürecektir. Assets klasörü dosya konumunu açtıktan sonra, klasördeki tüm dosyaları görünür yapmak için gizli ögeleri görünür seçeneğini işaretleyin.

Windows 10 Kilit Ekranı Resimleri Nasıl Kaydedilir?

Klasörün içindeki tüm dosyaları, yeni bir klasöre taşıyın. Bu aşamada Windows uyarı verebilir, ancak yarıyı dikkate almayın.

Taşıdığınız tüm dosya isimlerinin sonuna .jpg uzantısını ekleyerek resimleri görünür resim formatına döndürebilirsiniz. Bu zaman alıcı uzun bir yöntem. Yeni klasörün adres çubuğuna cmd Komut istemini açın, aşağıdaki uzantıyı ekleyin ve Enter tuşuna basın.

ren *.* *.jpg

Böylece tüm dosyalar .jpg formatına çevrilmiş olacaktır. Bu işlemi tamamladıktan sonra Komut istemi penceresini kapatın.

Windows 10 Kilit Ekranı Resimleri Nasıl Kaydedilir?

Klasörün içinde bolca resim göreceksiniz. Bu resimlerden bazıları Windows 10 güncel spot ışığı resimleri olacak. Diğerleri ise uygulama mağazası gibi farklı Windows uygulamalarından kalan resimlerdir.

Windows 10 Kilit Ekranı Resimleri Nasıl Kaydedilir?

Windows 10 spot ışığı kütüphanesi belirli aralıklarla güncellendiği için Assets klasörü içinde sadece son birkaç spot ışığı resimlerini göreceksiniz. İlerleyen zamanlarda ilginizi çeken resimler ile karşılaşırsanız, yukarıdaki işlemi tekrar ederek en güncel spot ışığı resimlerinin bulunduğu dosyaya ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim