Ya Sosyal Ağlar Kapanırsa?

Teknoloji devriminden sonra hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelen sosyal ağlar için yapılan kurgusal bazı görsellere rastladım ve bu yazıyı yazmaya karar verdim. Kurgusal görsellerde genellikle eski Hollywood filmlerinden akıllara kazınan sahnelerden kesitler gibi duruyor. Peki bu kurgu görseller gerçek olsaydı ne olurdu?

Ya Sosyal Ağlar Kapanırsa?

Aslında serbest piyasalarda hiçbir zaman kapanan bir girişimin bıraktığı boşluk sonsuza kadar öyle kalmaz. Bunun en büyük örneklerinden birisi dünya genelinde yaklaşık 3 milyar insanın kullandığı Facebook'tur. 2005 yılında ilk ortaya çıktığında piyasanın kralı MySpace'di. Ancak insanlar Facebook'un varlığından haberdar oldu ve farklı arayışlar için Facebook'u tercih etmeye başladı. Sonuç olarak MySpace satıldı ve Facebook yeni kral oldu.

Bu yüzden bir kapanış hikayesi düşüneceksek bunun yeni girişimlerin ortaya çıkışını düşünerek başlayabiliriz. Bu durumda en mantıklı yeni girişimler akıllı gözlüklerin yaygınlaşması ile olacaktır. Google Glass ilk ortaya çıktığında tanıtım videosunda da görebileceğiniz üzere Google Plus'ta paylaş özelliği barındırıyordu. Bu alanda yatırımlar yapan ve ürünler geliştiren yeni şirketler bildiğimiz klasik sosyal ağların sonunu getirebilir. Son derece kullanışlı ve anlık olarak görüntü veren bu ürünler son kullanıcıların ilgisini çekecektir. Bu yüzden bildiğimiz klasik sosyal ağların kapanması konusunu sadece akıllı gözlükler gibi yeni teknolojiler ve ürünlerle düşünebiliriz.


Sosyal ağların kapanması ile dijital pazarlama stratejilerinin de tamamen farklı yönlere evrimi ve geliştiricilerin kendilerini sanal gerçekliğe yönlendirmeleri ve büyük bir piyasanın tamamen sanal gerçeklik üzerine evrilmesini görmek kaçınılmaz olacaktır.

Sonuçta her girişimin farklı hikayesi olduğu gibi farklı girişimlerin ortaya çıkması sonucu çöküşü de kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden klasik sosyal ağların ortadan kalkması için önümüzde uzun bir süre var gibi duruyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim