Nikola Tesla Hakkında İlginç Gerçekler

Nicola Tesla Hakkında İlginç Bilgiler, Nicola Tesla Hakkında Bilinmeyenler, Nikola Tesla Hakkında İlginç Bilgiler, Nikola Tesla Hakkında Bilinmeyenler


DÜNYA’NIN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN BULUŞLARI
Alternatif Akım (AC)
Tabii ilk olarak alternatif akım geliyor. Tesla çukur kazarak geçimini sağladı. Bir öğlen yemeği esnasında çalıştığı yerdeki ustasına planlarını anlattı ve ustası A.K Brown adlı şirketin sahibi ile tanıştı şirket sahibi AC ye hayran kalmıştı ve Tesla ’ya bir laboratuvar açar. Tesla tek ve üç fazlı sistemleri de burada geliştirdi. Tesla’nın AC ’yi dünyaya kabul ettirmesi çok uzun zaman ve zorlu olmuştu.
Kablosuz Elektrik
Nikola Tesla’nın bir hayali vardı. Elektriği kablosuz iletmek. Tesla buna 1891 yılında 35 yaşında bir cihaz icat ederek başardı. İcadına da kendi adını verdi Tesla Bobini dedi. Tesla bobini yüksek gerilim yüksek frekans ve düşük akım ile çalışır. Tesla devasa bir bobin kullanarak bütün dünyaya elektrik dolu bir atmosfer sunmak istiyordu. Özetle dünya dev bir elektrik prizi olacaktı.
Çılgın teorilerini 43 yaşında New York’taki evini terk ederek Colorado da Tesla bobini  deneyleri yaptı ve ilk insan yapımı yıldırımları üretti. Aynı bobin ile 26 mil ötedeki lambayı yakabildi. Bunun üzerine Tesla her 3 mil aralıklarla büyük Tesla bobinleri kurarak dünyayı prizleştirme hayalinin fikirlerini ortaya attı ancak 1. kuleyi bile yapamadan westinghause şirketi iflas etti ve Tesla parasız kaldı.
Uzaktan Radyo Kontrolü
Tesla uzaktan kumanda sitemini geliştirdiği zaman Madison Park’da yaptığı gemisini ve icadını yani uzaktan kumanda sistemini alarak parkın havuzunda bir gösteri düzenledi. Havuz başında Tesla’yı izleyenler bunu beyin gücüyle yaptığını düşünüyorlardı. Tesla gösterisi bittikten sonra uzaktan kumanda sistemini insanlara açıklamıştır.
İyonosferin Keşfi
Nikola Tesla iyonosferin en önemli özelliği elektrik enerjisini, radyo, ses frekanslarını ilettiğini keşfetti. Böylelikle dalgaların kablosuz olarak çok uzak bir noktadan diğer noktaya taşımasını sağlamak adına büyük bir adım atmış oldu.
Nikola Tesla’nın Bilinmeyenleri
İlginç takıntıları vardı Bunlar;
Nikola Tesla’nın 5 yaşında çok sevdiği ağabeyinin attan düşerek hayatını kaybetmesi Tesla’yı çok etkilemişti bu garip takıntılar o zamanlar da başladığı düşünülmektedir. Takıntıları sırasıyla
Kristal, pırlanta ve inci gibi parlayan mücevherlerden nefret ederdi.
Kadınların taktığı küpelerden de tiksinirdi. Hatta kulağı delik kadınları gördüğünde içinin kalktığını da söylemiştir.
Yürürken adımlarını sayıyordu.
Herşeyi 3’lü isterdi 3 veya 3’ün olmasında ısrar ederdi. Kaldığı otel odasının kapı numarasının 3 e bölünme özelliği olması konusunda otel yönetimine çok katıydı odasına gelen havlular tabaklar bile 3 taneydi.
Çorba kasesinin, kahve fincanının, yemeklerin kübik parçacıklarının alanını  hesaplıyordu. Bunu başaramadığı zaman iştahı kaçıyordu. Böylece tek başına yeme şansını da yitiriyordu.
Fiziksel ilişkileri açısından en ciddisi de başkalarının saçlarına dokunamıyor olmasıydı.
Tesla’nın hayatından gördüğümüz her fotoğraf onun iyi tarafını yansıtabilmek için dikkatle çekilen çalışmalardır.
Çabuk öfkelenen bir yapıya sahipti.
Peki Nikola Tesla neden evlenmedi bukadar takıntı bende olsa bende evlenemezdim diye düşüne bilirsiniz ama bakalım Nikola Tesla neden evlenmediğini nasıl açıklamış.
Bir muhabir Tesla’ya neden evlenmediğini sormuş.
“Bir ressam için, evet; bir müzisyen için, evet; bir yazar için, evet; ama bir mucit için, hayır. çünkü bu ilk üçünün ancak bir kadının verebileceği ilhama ihtiyaçları var, aşkları onları daha büyük eserlere yöneltmeli; ama bir mucidin vahşi, arzulu nitelikteki doğası çok yoğundur ve aşkını bir kadına yönelttiği takdirde bilime verebileceği hiçbir şeyi kalmaz. Sanmıyorum ki, anabileceğimiz çok sayıda evli barklı mucit olsun” demiştir.
Tesla’nın Fotografik Hafızası vardı;
Tesla’nın fotografik hafızaya sahip olduğu yönü pek bilinmez. Tesla yaptığı, düşündüğü her icadı öncelikle kafasında tasarlardı. Hemen kağıda dökmez beyninde kurgulayıp çalıştırırdı. Üç boyutlu ve görselleştirme yeteneği çok yüksekti. Eğer düşünsel aşamada başarılı sonuca ulaşırsa kağıtlara dökerdi. Zaten kağıtlara döktüğü çalışmaların büyük çoğunluğu çalışan icatlardı. Bu açıdan bakarsak eğer, Tesla’nın “Bu çalışmaz!” diye kağıtlara dökmediği kim bilir daha kaç çalışması vardır.
Öngörü Yeteneği;
Uzaktan radyo kontrolü ile birlikte Nikola Tesla bazı bulunacağını öngörmüştü. Bunlar; telgraf, telefon, haber yayını, borsa görüşmeleri, deniz ve hava trafiğine yardım, eğlence ve müzik yayını, saat ayarı, resimli telgraf , telefoto ve teleks hizmetleri.
Tesla adında bir Rock grubu var ve sözlerinin şu şekilde;
( Tesla – Edison’s Medicine )
O ‘Yıldırımların Kralı’ idi, sosyal hayatı ise biraz garipti…
Hayatımın on iki yılı geçti,
Ama ne bu adamı ne de onun çılgın dehasını öğrendim…
Zamanının ötesinde bir adam,
Herkes seni deli sandı, ama sen aslında çok özeldin.
Nikola Tesla ve Uzay
Nikola Tesla 1898 yılında icat ettiği uzaktan radyo kontrol cihazını geliştirmelerini yaparak uzaya ses dalgaları ile mesaj göndermiştir. Uzaydan kozmik ses dalgalarının kaydını yapmıştır ancak bunu bilim dünyasına kabul ettirememiştir. Nikola Tesla gariptir ama uzaylılarla iletişime geçtiğini iddia etmiştir ancak kesin kanıt sunamadığı için kimse inanmamıştır.
Ölümü ve Sonrası
Nikola Tesla New Yorker otelde tek başına kalp yetmezliğinden öldü. Son zamanlarda Tesla’dan pek haber alınamıyordu. Ölümünün 2 gün sonra bir kat hizmetlisi Nikola Tesla’nın odasına girdiğinde onun cansız bedeni ile karşılaşmıştı. Nikola Tesla 86 yaşında yarattığı Dünya’nın onu unutmasını izleyerek hayata gözlerini yumdu.
Tesla’nın bazı icatları insanlık yararına değildi ve öyle delice düşünceleri vardı ki Dünyayı yok edebilecek düzey de buluşlardı, yanlış kişilerin elinde felaketle sonuçlanacak buluşlar. Tesla öldüğü zaman 2. Dünya savaşı devam ediyordu ve Tesla’nın bu deli buluşlarının Nazilerin eline geçmesinden korktuğu için Amerikan hükümeti Tesla öldüğü zaman direk laboratuvarını aramış ne kadar proje çizimleri varsa hepsine el konuşmuştur.
Şunda bütün makaleleri ve icatları Yugoslavya da Nikola Tesla müzesinde bulunuyorlar. Ancak hepsi orada değil bazı bilim insanları makalelerin bir kısmının hala kayıp olduğuna inanıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim