"Windows 10 Yazılar Bulanık" Sorunu ve Çözümü

"Windows 10 Yazılar Bulanık" Sorunu ve Çözümü

Windows 10 yazılar bulanık sorunu ile kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı görülüyor. Aslında sorun kullanıcı kaynaklı, Windows 10 kaynaklı değil.Windows 10 yazı tipi bozuldu diyen kullanıcılar için aşağıda video ve görsel anlatım şeklinde çözümünü paylaştık.


Genellikle bilgisayarın performansını artırmak veya görsel değişiklikler yapmak isterken bu sorunla karşılaşılır. Çözümü son derece basit. Akılda kalıcı bir çözüm olduğu için sorunla karşılaşmanız halinde hızlı bir şekilde uygulayabilirsiniz. Windows 10 yazı tipinin bulanıklaşması yapılan bazı ayarlardan kaynaklanır. Bazı durumlarda ise sorun ekran kartı veya ekran kartı sürücüsünden kaynaklanabilir.


İlginizi Çekebilir: Laptop Touchpad Kapatma/Açma Nasıl Yapılır?



Windows 10 Bulanık Yazı Sorunu

Windows 10 işletim sisteminde yazıların piksel piksel olma (bulanıklık) sorunu mevcut. Bu sorun yazıların okunmasını zorlaştırıyor. Gözü yorduğu için bilgisayarı bu şekilde kullanmaya devam etmekte pek mümkün olmuyor. Bu sorun Windows'un Sistem > Performans ayarlarında yapılan bir değişiklikten kaynaklanıyor. Son zamanlarda görsel efektler, işlemci, bellek ve sanal bellek ile alakalı ayarlar yaptıysanız sorun muhtemelen buradan kaynaklanıyordur. Bahsettiğimiz türde bir değişiklik yaptığınızı hatırlamıyor olsanız bile aşağıdaki çözümü uygulayın.

Aşağıda Windows 10 yazılar bulanık sorunu için adım adım uygulayabileceğiniz videolu ve görsel olarak bir çözüm paylaştık.





Video izlemeden adım adım görsellerle problemi çözmek istiyorsanız aşağıdaki maddeleri uygulayın;


"Windows 10 Yazılar Bulanık" Sorunu ve Çözümü

  • Windows arama çubuğuna veya Başlat butonuna tıkladıktan sonra "Gelişmiş Sistem Ayarları" yazın ve başta çıkan sonuca tıklayın.


"Windows 10 Yazılar Bulanık" Sorunu ve Çözümü

  • Açılan "Sistem Özellikleri" penceresinde yer alan "Performans" başlığı altındaki "Ayarlar" butonuna tıklayın.


"Windows 10 Yazılar Bulanık" Sorunu ve Çözümü

  • "Görsel Efektler" sekmesi altındaki seçeneklerden "Özel" seçeneğini aktif konuma getirin.


"Windows 10 Yazılar Bulanık" Sorunu ve Çözümü

  • Daha sonra görsel efekt ayarları listesinden "Ekran yazı tipi kenarlarını düzelt" seçeneğini aktif hale getirin.


"Windows 10 Yazılar Bulanık" Sorunu ve Çözümü

  • Değişiklikleri tamamladıktan sonra altta yer alan "Uygula" butonuna tıklayın ve "Tamam" butonuna basarak çıkış yapın.

Windows 10 bulanık yazı sorunu devam ediyor mu, etmiyor mu diye kontrol edin. Eğer Windows 10 yazı tipi bulanıklık sorunu devam ediyorsa sorun başka yerden kaynaklanıyordur. Ekran kartınızın bozulması, ekran kartı iyi takılamadığı için temassızlık yapması veya ekran kartı sürücüsünün(driver) güncel olmaması ekran bulanıklığına neden olabilir. 

Eğer donanımdan anlamıyorsanız ekran kartı arızalarına karşı teknik servise gitmeniz gerekir. Bir arıza olmasa dahi ekran kartınızın sürücüsünü her ihtimale karşı güncelleyin. Bu işlem son derece basit olduğundan bir uzmandan yardım almanız gerekmez. Ekran kartınızın marka/modelini internette aratarak en güncel sürücüye erişebilirsiniz.


Bilgisayar performans ayarları yaparken daha bilinçli olunması gerektiğini unutmayın. İnternette paylaşılan her yöntemi yeterince araştırmadan uygulamayın. Sonrasında performans ayarları (bilgisayar hızlandırma) adı altında saçma işlemler uygulamış olabiliyorsunuz. Windows 10 yazılar bulanık sorununun çözümü bu kadar basit. Yukarıda da belirttiğimiz gibi sorun çözülmediyse teknik servise başvurmak en etkili çözümlerden biridir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim