Gmail Hesap Ekleme - İki Gmail Hesabı Birleştirme

Gmail Hesap Ekleme - İki Gmail Hesabı Birleştirme


Gmail hesap ekleme ve iki gmail hesabı birleştirme işlemi ile e-postalarınızı daha verimli bir şekilde yönetin.


Geçmişte herkesin fazla sayıda mail adresi yoktu. Ancak günümüzde iş dünyası internete taşındığı için ve farklı farklı aktiviteleri internetten yürüttüğümüz için daha fazla e-posta adresine ihtiyaç duyar olduk. İki ayrı gmail hesabına sahip olan kullanıcılar ayrı ayrı giriş yaparak e-postalarını kontrol etmekten yorulabiliyorlar. Bu sorunu çözmek için birden fazla yöntem mevcut. İsterseniz iki gmail hesabını bir hesapmış gibi kullanabilirsiniz. İsterseniz de gmail mobil uygulaması üzerinden hesap ekleyerek tek dokunuşla diğer e-posta adresinizdeki e-postaları okuyabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Twitter Hesap Dondurma


Gmail Hesap Ekleme / Birleştirme

Gmail Hesap Ekleme - İki Gmail Hesabı Birleştirme

Gmail hesap eklemeyi ilk olarak web arayüzünde anlattık. Bu çözüm 2020 en güncel gmail arayüzünde uygulanmıştır. Siz bu yazıyı okurken arayüzde köklü veya küçük değişiklikler olabilir. Eğer köklü bir değişiklik olursa yazıyı tekrar güncelleriz inşAllah. Şimdi İki gmail hesabı birleştirme işlemi için aşağıdaki adımları sırasıyla uygulamanız gerekiyor.


  • İlk önce birleştirmek istediğiniz gmail hesaplarından herhangi birine giriş yapın.
  • Sağ üst köşede profil resminizin sol kısmında yer alan çark(dişli) simgesine tıklayın. Açılan menüde yer alan "Tüm ayarları görüntüleyin" butonuna tıklayın.
  • Ayarlar sayfasından "Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi" sekmesine tıklayın.
  • Bu ayarlar içerisinde "Hesabınıza erişim izni verin" kısmına gelin. "Başka bir hesap ekle" butonuna tıklayın.
  • Gmail hesap ekleme için açılan yeni pencereden ikinci gmail adresinizi yazın ve "Sonraki adım" butonuna tıklayın.
  • Eklediğininz hesap tarafından bu işlemin onaylanması için "Erişim izni vermek için e-posta gönder" butonuna tıklayın.
  • İkinci mail adresinize giriş yapın ve Google'dan gelen yeni mail'e tıklayın. Ardından "Bu isteği kabul etmek için lütfen aşağıdaki bağlantıyı tıklayın:" başlığı altındaki linke tıklayın.

Gmail hesap birleştirme işlemi için yapmanız gerekenler bu kadar. Eğer bu işlem size uzun geldiyse ve bir Android telefona sahipseniz aşağıdaki yöntemi de uygulayabilirsiniz. 


Android Gmail Hesap Ekleme

Tüm mail adreslerimize gelen e-postalardan anında haberdar olabilmek için telefonlar son derece faydalı bir araç. Gmail mobil uygulamasına birden fazla hesap ekleyebilirsiniz. Bu başlık altında sadece Android için gmail hesap ekleme işlemini göstermiş olacağız. İsterseniz internette araştırarak iOS için aynı işlemi yapabilirsiniz.

  • Gmail mobil uygulamasını açın ve sol üst köşedeki menü butonuna dokunun.
  • Menüyü aşağıya kaydırın ve "Ayarlar" butonuna dokunun. Daha sonra en alt kısımda yer alan "Hesap ekle" butonuna dokunun.
  • "E-posta ayarlayın" bölümünden "Google" bölümüne girin. Bundan sonrasında Android sürümleri arasında tasarım açısından farklılık söz konusu. Yapmanız gereken ise gmail bilgilerinizi doğru bir şekilde girmek olmalı.

İlginizi Çekebilir: Twitter Hesap Gizleme


Birden fazla mail adresi kullananlar için gmail hesap ekleme ve iki gmail hesabı birleştirme işlemlerini gösterdik. Gmail web arayüzünden sadece gmail adresini ekleyebilirsiniz. Android/iOS mobil uygulamasına ise her türlü mail adresinizi ekleyebilir ve tek bir uygulamadan e-postalarınızı kontrol edebilirisiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim