Nasa Hakkında 10 İlginç Bilgi

Oğuzhan Eren

Nasa Hakkında 10 İlginç Bilgi, nasa hakkında 10 ilginç bilgi

YASAKLANMADAN OKU!!!


NASA tarafından fırlatılan bir modül, 1979 yılında tekrar Dünya'ya iniş yapmak üzere atmosfere girmişti. Ancak asmosferde meydana gelen yanma sonucu parçalanan modül, Avustralya'nın çeşitli bölgelerine düştü. Bu sebeple Avustralya hükümeti, NASA'ya 400 dolar gibi bir ceza kesmişti.


 Her zaman önceliği yaşanabilir koşulları sağlayan gezegenler bulmak olan NASA, eğer bir gün bunu başarırsa diye ''Gezegen Koruma Birimi'' adında bir ekip bulundurmakta.


 Mars'a araç indiren NASA, 3 Yemenli vatandaş tarafından dava edilmiştir. Bunun sebebi ise Yemenlilerin, bazı belgeler sunarak Mars'ın atalarına ait olduğunu iddia etmeleri.


 İnsanlığın Ay'a ilk ziyaretinde imzası olan NASA'nın bu başarısı sürekli olarak sorgulanmış ve görüntülerin sahte olduğunu gibi söylentiler alıp başını gitmiştir. 2006 yılında ise NASA, orjinal Ay'a iniş görüntülerinin üzerine başka birşey kaydettiğini, bu sebeple görüntülerin artık kullanılamaz olduğunu itiraf ettiğinde, bu söylentiler tavan yapmış, NASA'nın Ay görevine ilişkin çoğu kişi güvenini kaybetmiştir.


 2001 yılında Asteroit 433 Eros üzerine, uzay aracı ile iniş yapan NASA, 3 Yemenli'de yaşadığına benzer bir sorun ile karşılaştı. Orbital Development adlı şirket, NASA'nın iniş yaptığı asteroitin kendine ait olduğunu söylemiş ve NASA'dan 20 dolar civarında bir park ücreti istedi.



 

 Astronotların uzay koşullarında ne gibi zorluklara maruz kalacağını yaptığı uzay ortamı simülatörleri ile sık sık test eden NASA, havasız ortamda uzun süre uyunmanın etkileri test etmek için bir yatakta aylarca yatacak ve deneye katkı sağlayacak gönüllülere ciddi meblağda para ödemekte.


 Uzaylıların varlığı konusunda her zaman pozitif düşünceleri destekleyen NASA, 1991 yılında Dünya'nın yakınında küçük bir parça keşfetmiş ve bu parçayı veri bankasında ''olası bir uzaylı/yaratık parçası'' olarak kaydetmiştir.


 1998 yılında vizyona giren ve pek çok sinema tutkununu sağlam bir uzay tutkunu, kaşifi yapan Armageddon filmi, NASA tarafından personel eğitimi bazında izlettirilmektedir. Bunun amacı ise personellerin filmde bulunan tutarsızlıkları bulup bulamayacağını görmektir.


 Hava basıncı sayesinde içindeki suyu fışkırtan, klasik su tabancasının mucidi Lonnie Johnson, aslında NASA'da görev yapan bir bilim adamıdır.


 Bir kişinin NASA tarafından resmi şekilde astronot olarak kabul edilmesi için, Dünya atmosferinin dışında minimum 80 kilometre yol katetmesi gerekmektedir. 



 

 NASA'ya göre standart bir asteroit kuşağında bulunan mineraller, Dünya üzerinde yaşayan her insana 100 milyon dolarlık bütçe sağlayacak kadar değerlidir. Son verilere göre 7,3 milyar insan olduğu göz önünde bulundurulursa, artık asteroit kuşağının toplam değerini siz hesaplayın.
 


 Dünya'nın en düşük sürtünme gücüne sahip mayosu, Speedo adlı firma ile ortaklaşa çalışan NASA'ya aittir. Herhalde süper kahraman Flash gerçekten var olsaydı, tek giyebileceğini şey bu mayo olurdu.


 Her ne kadar teknolojide öncü olursa olsun, NASA'nın Dünya yörüngesinde bulunan uzay istasyonunun elektronik sistemleri oldukça eskimiş durumdadır. NASA, sistemlerini yenilemek için gerekli parçaları ise eBay gibi sitelerden satın almaktadır.


 Özellikle 2015 yılında iyice Mars'a yoğunlaşan NASA, ilk insan görderme işlemini 2030'da tamamlamayı amaçlamaktadır.


 NASA'nın sahip olduğunu Araç Montaj Binası, öylesine devasa bir yapıdır ki, kendi hava koşullarına sahiptir.






Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim