Twitter Arama Geçmişi Silme - Mobil / PC

Twitter Arama Geçmişi Silme - Mobil / PC

Twitter arama geçmişi silme 2020 çözümü bu makalede. Twitter'da arama geçmişini silmeyi bilmeyen kullanıcılar için videolu ve görsel olarak anlatım yaptık.

Twitter arama geçmişi profil ve etiket vb. unsurlara hızlı erişim için oldukça önemli. Her seferinde tekrar tekrar yazarak arama yapmak yerine bir kaç dokunuş ile aynı içeriğe ulaşabiliyorsunuz. Hızlı erişim gibi avantajları bulunsa da dezavantajları da var. Kullanıcının istemediği veya yaptığı gereksiz aramalarda kaydedilmektedir. Bu aramaları silmek Twitter hataları sebebiyle bazen mümkün olmayabiliyor. Bu hatalardan kurtulmak için internette paylaşılan eski yöntemleri uygulamak yerine, aşağıda paylaştığımız 2020 için en güncel ve işe yarayan yöntemi deneyin.



İlginizi Çekebilir: Twitter Video İndirme



Twitter Arama Geçmişi Silme

İnternet artık hayatımızın orta yerinde. İnternet üzerinden birçok işimizi halledebiliyoruz. İşlerimizi hallederken uzak veya yerel bilgisayarlarda bir nevi parmak izlerimizi bırakıyoruz. Bu izlere tarayıcı geçmişi, arama geçmişi veya hareket dökümü gibi isimler verilmektedir. Twitter platformunda yaptığınız her bir arama kaydedilmektedir. Siz Twitter arama geçmişi silme girişiminde bulunmadığınız sürece aramalar kayıtlı duracaktır.

Aşağıdaki video ile Twitter arama geçmişi silme işlemini tamamlayabilirsiniz.


Yukarıdaki arama geçmişi silme işlemi klasiktir. Bu yöntem genel olarak işe yarar. iOS, Android veya Web ortamında hemen hemen aynı yolla silme işlemini yapabilirsiniz. Ancak Twitter bazlı yaşanan sorunlar arama geçmişinin silinmemesine sebep oluyor. Kullanıcılara yanlış bilgi aktarmak gibi bir gayemiz yok. Ortaya çıkan bazı istisnai durumlar nedeniyle, kullanıcılarda bu yöntemin işe yaramadığı algısı oluşuyor. Twitter arama geçmişi sorunu yıllardır süre gelen bir sorundur. Bu nedenle bazı kullanıcılar Twitter arama geçmişi silinmiyor diye yakınıyor. Kullanıcı silme işlemini uygulamasına rağmen arama geçmişi tekrar görünür hale geliyor. Bu problemin yıllardır çözülememiş olması oldukça şaşırtıcı bir durum.

Videoda yer alan yöntem sizin için işe yaramadıysa aşağıdaki yöntemleri deneyin. Videodaki yöntemin yanı sıra birkaç ayar yaparak bu hatalardan kurtulma ihtimaliniz var.

Twitter Arama Geçmişi Silme Mobil

Twitter Arama Geçmişi Silme Mobil

Twitter arama geçmişini iOS veya Android cihazlarda mobil uygulama üzerinden silmek için aşağıdaki adımları takip edin;
  • Twitter mobil uygulamasını açın. Büyüteç simgesine yani "Keşfet" butonuna dokunun.
  • Yukarıdaki "Twitter'da Ara" yazan arama kutusuna dokunun. Ardından "Yakın Zamanlı" yazan kısmın tam sağında yer alan "x" butonuna dokunun. 
  • Karşınıza gelen "Önceki aramalar temizlensin mi" uyarısında yer alan "Temizle" butonuna dokunun.

Twitter Arama Geçmişi Silme PC

Twitter Arama Geçmişi Silme PC

Eğer web sitesi üzerinden arama geçmişini silmek istiyorsanız aşağıdaki talimatları uygulamanız gerekir;

  • https://www.twitter.com adresini ziyaret edin. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda yer alan arama kutucuğuna tıklayın.
  • "En yeni" yazan yerin tam karşısındaki "Tümünü temizle" butonuna tıklayın.
  • Gelen "Son aramaların tamamı temizlensin mi?" sorusuna "Temizle" butonuna tıklayarak cevap verin.

Twitter arama geçmişi silme işlemi bu kadar basit. Arama geçmişi silme hatalarından kurtulmak için aşağıdaki başlıkta yer alan çözümleri deneyin.


Twitter Arama Geçmişi Silinmiyor Mu?

Twitter arama geçmişi silinmiyor olabilir, bu durumda birkaç değişiklik yapmanız sorunu giderebilir. Twitter'a erişim için kullandığınız herhangi bir uygulama önbellek/çerez kaydı tutabilir. Bu uygulama bir web tarayıcısı veya Twitter'ın mobil uygulaması olabilir.

Uygulamaların geçmişini, önbelleğini ve çerezlerini temizledikten sonra paylaştığımız yöntemin işe yarayıp yaramadığını tekrar test edin.


Twitter Arama Geçmişine Nasıl Bakılır?

Twitter arama geçmişine bakmak için arama kutusuna bir kez dokunmanız/tıklamanız yeterlidir. Twitter'da bunun dışında arama geçmişini görebileceğiniz veya silebileceğiniz herhangi bir bölüm yer almamaktadır.



İlginizi Çekebilir: Twitter Hesap Dondurma



Telefondan veya PC'den Twitter arama geçmişi silme işlemini gösterdik. 2020 yılı için en güncel çözümü paylaştık. Silme işleminde veya silme sorununa dair bir değişiklik yaşanırsa yazımızı tekrar güncelleyeceğiz inşAllah. Bu konuyla alakalı veya Twitter'la alakalı aklınıza takılan soruları yorum kısmında sorabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim