WhatsApp da 50 Kişi Katılımlı Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır?

WhatsApp en son güncellemesinde 4 olan grup görüntülü konuşma kişi sayısını 8’e çıkarmıştı. Eğer 8 kişilik video görüşme sizin için yeterli değilse yapacağınız ilave bir çalışmayla kişi sayısına 50’ye kadar artırabilirsiniz.

Whatsapp diğer uygulamalara göre çoğumuzun telefonunda kurulu olduğu için basit bir görüşme yapmak için zoom veya Google meet e göre daha çok tercih edilebilir. O yüzden aile, öğrenci ya da arkadaşlarınızla doğrudan görüşme yapmak için bu yazımı sizlerle paylaşmak istedim.

Gelelim şimdi ilave çalışma konusuna…

Herhangi bir bilinmeyen uygulama vs kullanmayacağız. Temel olarak facebook room özelliği whatsapp ile ilişkilendirip kişi sayısını artıracağız.

Şimdi herkes facebook room mu kuracak?

Hayır! Sadece görüşmeyi başlatanın kurması yeterli… Diğerlerinin herhangi bir uygulama kurmasına gerek yok.

Whatsapp da 50 kişi ile video görüşme nasıl yapılır?

Öncesinde ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum:

  • Aşağıda paylaşacağım yöntem sadece android cihazlarda kullanılabiliyor.
  • Uygulamanın son sürümünü kullandığınızdan da emin olun.
  • Facebook Messenger uygulamasını telefonunuza kurun.

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra whatsapp üzerinde aramalar kısmına gelin. Normal whatsapp çağrısı başlatma ikonu üzerinde facebook room kamera ikonunu göreceksiniz. Buna tıklayın.

İkinci bir yöntem de sohbet penceresinde eklenti eklemek için kullandığınız ataç ikonuna tıklayarak oda seçeneğini seçmek.

Yukarıdaki adımı yaptığınız zaman uygulama sizi facebook messsenger a yönlendirecek ve 50 kişiye kadar görüntülü konuşma yapabilecek odanızı oluşturmuş olacaksınız. Odanızı oluşturduktan sonra “whatsapp ta bağlantı gönder” linkine tıklayarak kişilerinize bağlantıya katılma linkini göndermelisiniz.

Yapacağınız işlem bu kadar basit. Bu bağlantı linkini alan kullanıcılar direkt whatsapp üzerinden görüşme yapabilecek.

Küçük bir uyarı: Odaya siz katılmadan diğer katılımcılar odaya katılamayacaklar.

Tavsiye yazı : Telefonda fotoğraf nasıl gizlenir

Son Sözler

Neredeyse herkesin telefonunda kurulu olan whatsapp ile 50 kişi katılımlı görüntülü konuşma nasıl yapılır onu sizlerle paylaştım. Hızlı ve kolayca hazırlanmış bir görüşme yapmak istiyorsanız yukarıdaki yöntemle bunu yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim