Yazılım İçin İngilizce Şart Mı?

Yazılım İçin İngilizce Şart Mı?

Yazılım için İngilizce şart mı sorusu bu işe merak salan insanlar tarafından sıklıkla soruluyor. Yazılımcı olmak isteyen ve İngilizce'nin ne kadar gerekli olduğunu merak edenler için aklına takılan soruları yanıtladık.


Yazılım İçin İngilizce Şart Mı?

Yazılım için İngilizce bilmek kesinlikle şart değildir. Özellikle dil bilgisine sahip olmanız gerekmez. Sadece İngilizce kelimelerin anlamlarını bilmeniz yazılım sürecinde karşılaştığınız sorunları araştırmak için yeterli olacaktır. Kelimelerin anlamlarını da bilmediğinizi düşünürsek bu durumda Google Translate vb. araçları kullanabilirsiniz. 


Yazılımda spesifik sorunları çözmek için bazen uzman kişilerle iletişime geçmeniz gerekebilir. Bu iletişimi forumlar, gruplar veya birebir olacak şekilde kurabilirsiniz. Eğer sorununuz spesifik ve kompleks bir sorun ise dil bilgisine hakim olmanız gerekir. Aksi takdirde karşıdaki kişi ne tür bir sorunla karşılaştığınızı anlamakta zorlanabilir. Ancak yazılım serüveninde başlangıç ve orta seviyelerde genellikle spefisik ve kompleks sorunlarla pek karşılaşmazsınız. 



Yazılım için İngilizce şart mı sorusunun cevabı hayır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi İngilizce olarak arama motorlarıyla değilde, insanlarla iletişime geçmeye başladığınızda dil bilgisine en azından temel seviyede ihtiyacınız olacaktır. Çünkü Google translate vb. araçlar bazen yanlış çevirilerden ötürü zor duruma düşmenize sebep olabilir.


Neden Türkçe araştırma yapmıyorum sorusu da aklınıza takılabilir. Türkçe araştırma yaptığınızda yeteri kadar kaynağa erişemeyebilirsiniz. Bu durum sorunların daha geç çözülmesine ve proje sürelerinin ciddi manada uzamasına sebep olabilir. Dünya genelinde birçok sektörde olduğu gibi en çok İngilizce içerik üretilmektedir. Yazılım sektöründe de bu böyledir. Türkçe olarak bir araştırma yaptığınızda karşınıza 10 sonuç çıkarken, İngilizce olarak araştırma yaptığınızda karşınıza 500 sonuç çıkabilmektedir.


Yazılımcı Olmak Zor Mu?

Her işin bir zorluğu olduğu gibi yazılımcılığın da zorlukları var. Yazılımcı olmak istiyorum diyenler soru sormayı, araştırmayı, problem çözmeyi ve analiz yapmayı seviyorlarsa yazılım alanında da başarılı olabilirler. Ancak hayatın herhangi bir alanında, karşınıza problemler çıktığında kendiniz çözmek yerine başkasına çözdürmeye çalışan biriyseniz, yazılımcı olmak zor mu sorusuna evet diye cevap verilebilir. 

Yazılım geliştirme sürecinde aklınıza gelmeyen yığınla sorun karşınıza çıkabiliyor. Bu sorunlarla baş etmek için problemleri çözme isteği, azim ve sabır çok önemli. Bu özellikler sizde zayıf olduğunda yazılımcı olmakta zor olacaktır. Aslında bu özellikler bir insanın sahip olması gereken en önemli özelliklerdendir. Sıraladığımız özellikleri yazılım mesleği ile sınırlandırmak yanlış olacaktır.


Sonuç

Yazılım için İngilizce öğrenme çabasına düşmek için henüz erken olabilir. Eğer yeni yazılıma başlayan biriyseniz veya başlamayı düşünen biriyseniz İngilizce öğrenmenizi önermeyiz. Yazılım öğrenmek ilk zamanlarda sizi yeterince zorlayacaktır. Zorluktan kasıt, işin mantığını anlama ve istikrar göstermek. Eğer yazılımın yanına İngilizce'yi de katarsanız yükünüzü de iki katına çıkarmış olursunuz. Bu çok çabuk pes etmenize sebep olabilir. Eğer İngilizce öğreneyim daha rahat ederim diyorsanız ilk önce İngilizce sorununu çözün. Ardından yazılıma başlayın. Ancak bahsettiğimiz gibi başlangıç seviyesi ve orta seviyede İngilizce'ye çok ciddi bir şekilde ihtiyaç duyulmamaktadır.

Yazılım için İngilizce şart mı sorusunu elimizden geldiğince yanıtladık. Eğer konuyla alakalı aklınıza takılan sorular varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim