Cloudflare Web Analytics Yayınlandı

Default Image

Cloudflare, yeni web analiz hizmeti Web Analytics’i kullanıcılarına hizmetine sundu. Kullanıcılar artık ücretsiz bir şekilde bu hizmetten faydalanabilecekler. Google Analytics benzeri olan hizmetin, farklı özellikleri de mevcut. Bu özelliklere yakından bakalım.

Web analiz hizmetleri, özellikle web site sahipleri açısından büyük önem teşkil ediyor. Zira kullanıcıların hangi sayfada ne kadar durdukları, hangi ülkeden giriş yaptıkları, hangi tarayıcıyı ve hatta işletim sistemini kullandıklarına kadar detaylı istatistik bilgilerini web site sahiplerine bu hizmetler sağlıyor. Durumu az çok anladığınıza göre web istatistik ve analiz hizmetlerinin ne kadar önemli olduğunu da sanırım anlamışsınızdır.

Web analiz hizmetleri arasında belki de en çok kullanılan ve en başarılı sistem Google Analytics olmalı. Yukarıda belirttiğimiz istatistik bilgilerinden çok daha fazlasını web site sahiplerine sağlıyor. Ancak web site sahipleri için oldukça avantajlı olan bu sistem, sıradan kullanıcılar için endişe verici oluyor. Çünkü kullanıcılar bu hizmetler ile izlendiklerini ve verilerinin toplanıldığına inanıyorlar. Özellikle Google Analytics hakkında bu söylentiler uzun yıllardır mevcut. İşte bu yüzden piyasada gizlilik odaklı bir web analiz sistemi açığı meydana geldi.

Cloudflare Web Analytics Tamamen Gizlilik Odaklı

Cloudflare’ın yaptığı açıklamalara bakılırsa resmen Google Analytics’e ciddi bir rakip olarak piyasaya girdikleri görülüyor. Şirketin yaptığı açıklamalara bakılırsa Google’ın benzer olarak verdiği hizmetten herhangi bir farkı olmadığı açıkça görülüyor. Aynı zamanda Cloudflare’e göre Web Analytics ilerleyen günlerde herkes tarafından kullanılacak, popüler bir hizmet olacak.

Cloudflare’ın bu alanda en büyük rakibi olan Google Analytics’e göre en büyük farkı kullanıcıların IP adreslerinin kaydedilmiyor oluşu. Bunun haricinde diğer tüm gerekli istatistik bilgilerine, web site sahipleri kolaylıkla ulaşabilecekler. Aynı zamanda bu hizmetin ücretsiz olduğunu da söylemek gerekiyor.

Cloudflare Web Analytics için şirketin CEO’su Matthew Prince bazı açıklamalarda bulundu. Özellikle gizlilik odaklı olduklarını ve kullanıcıların bazı bilgilerinin, kendi izinleri olmadan kaydedilmesine karşı olduklarını belirtti. Google ve Facebook gibi reklam odaklı firmalardan farklı olarak, kendilerinin kullanıcıların bilgileriyle herhangi bir işleri olmadığının altını çizdi. Aynı zamanda bu boyutta bir web analiz hizmetini ücretsiz bir şekilde hizmete sunmanın da yükünün ağır olduğunu ancak Cloudflare olarak bu yükün altından kalkabileceklerini de ekledi. Bakalım şirketin dediği gibi yakın zamanda çok ciddi bir kullanım oranına gelebilecekler mi? hep birlikte göreceğiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim