Bilgisayar RAM Türü Öğrenme (DDR1/2/3/4)

Bilgisayar RAM Türü Öğrenme (DDR1/2/3/4)

Bilgisayar RAM türü öğrenme ihtiyacı genellikle yeni ram satın alırken ortaya çıkar. Çünkü satın alınacak yeni RAM'in diğer mevcut RAM ile uyumlu olması gerekir.






Bilgisayar RAM Türü Öğrenme (Adım Adım)

Ram türü bilgisini edinebilmek için üçüncü parti yazılımlar kurmanız gerekmez. Aşağıda paylaştığımız komut istemi (cmd) komutu ile Windows 10 ram bilgilerini öğrenebilirsiniz.


Bilgisayar RAM Türü Öğrenme

  • Komut istemine giriş için "Başlat" butonuna tıklayın. Ardından "cmd" yazın ve karşınıza çıkan ilk sonuca tıklayın.
  • Komut istemi satırına "wmic MEMORYCHIP get BankLabel,DeviceLocator,Capacity,Speed" bu komutu kopyalayıp yapıştırın. Enter tuşuna bastıktan sonra RAM bilgileri görüntülenecektir.

Komut isteminde görüntülenenlerden ilk etapta bilgisayar RAM türü öğrenme mümkün olmayabilir. Ram türü bilgisi için "Speed" sütunundaki veriyi aşağıdaki listeden karşılaştırın.

  • SDRAM: 100-166
  • DDR1 RAM (DDR): 266-400
  • DDR2 RAM: 533-800
  • DDR3 RAM: 1066-1600
  • DDR4 RAM: 2133-3200



Bilgisayar RAM Kapasitesi Öğrenme

Bilgisayarın ram türünü öğrenmek için ek programlara gerek kalmadı. Aynı şekilde kapasitesini öğrenmek için Windows'un kendi bileşenlerinden yararlanılabilir. Yukarıdaki RAM türü öğrenme için gerekli komut üzerinden "Capacity" bilgisine erişebilirsiniz. Ancak GB türünde RAM kapasitesini göstermediği için aklınız karışabilir. RAM kapasitesini GB türünde görebilmek için aşağıdaki adımları takip edin;


Bilgisayar RAM Kapasitesi Öğrenme

  • Bilgisayar RAM kapasitesi öğrenme işlemi için "Başlat" simgesine tıkladıktan sonra "Sistem bilgisi" yazın ve ilk çıkan sonuca tıklayın.
  • "Sistem Bilgisi" penceresinin sağ kısmında listelenen sistem öğelerinden "Yüklü Fiziksel Bellek (RAM)" kısmından RAM kapasitenizi öğrenebilirsiniz.


Eğer yeni bir RAM satın alma sürecine girdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunlardan en önemlisi anakart ve RAM uyumlu olması. Satın alacağınız RAM anakartınız ile uyumlu değilse çalışmayacaktır. RAM ile uyumlu değilse ya çalışmaz ya da performans kayıpları görülebilir. RAM'in anakart uyumluluğunu görebilmek için anakart üreticisinin web sitesin gerekli bilgiyi edinebilirsiniz. Yeni bir RAM alırken diğer RAM'lerinizin teknik özellikleriyle aynı olması gerekir. Teknik özelliklerdeki küçük değişimler pek sorun çıkarmayabilir. Ancak frekans hızı gibi bazı değerlerin olması gerekenden az veya çok olması yukarıda bahsettiğimiz problemlere sebep olabilir.




Bilgisayar RAM türü öğrenme işlemi ve kapasitesini öğrenme işlemi saniyelerinizi alıyor. Eğer bu konuda takıldıysanız yorumlar kısmından veya TechnoVenue'a sor kısmından bize sorabilirsiniz. Yukarıdaki adımlar sizin için yeterince açıklayıcı olmadıysa aşağıdaki videodan RAM türü ve kapasitesi öğrenme işlemlerini izleyebilirsiniz.





Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim