Hızlı Index Alma Yolları

Hızlı Index Alma Yolları

Index; Google ve diğer arama motorunda yapılan sorgulamalarda web sitesi içeriğinin görüntülenmesidir. Index alan siteler bu sorgulamalarda görülür ve organik olarak ziyaretçi çeker. Ancak günümüzde bu durum oldukça önemli hale gelmiş ve özellikle güncel, önemli haberleri ilk kez web sitesine giren kişiler hemen sorgulamada gözükmek isteyerek daha fazla ziyaretçi çekmeye çalışmaktadır. İşte bu noktada da hızlı index almanın önemi ortaya çıkmaktadır.

İnternet sitesi sahipleri, sitelerinin hızlı bir şekilde index almasını çok ister. Bunun için ise sürekli olarak araştırma yapar ve bir takım SEO çalışmaları gerçekleştirir. Ancak bilinçsiz bir şekilde yapılan SEO çalışmaları çoğunlukla siteye zarar vermektedir. Yapılan sorgulamalarda anında çıkmak isteniyorsa eğer o zaman tüm işlerin usulüne uygun şekilde yapılması gerekir.

Index alabilmek için öncelikli olarak arama motorlarına web sitenin kayıt olması gerekir. Bu sayede arama motorları sizin sitenizin farkına varırlar ve sürekli olarak kontrol ederler. Sitenizin yenilenmesine göre bu durum bazen sabah erken saatleri olabilirken bazen ise öğlen ve akşam saatleri olabilir. Ancak burada önemli olan arama motoru örümceklerini sitenize daha çok getirebilmektir.

Hızlı Index Nasıl Alınır?

Bazen son dakika haberleri oluşmakta ve tüm siteler bunu hızlı bir şekilde haber yapmaktadır. Bu kimi zaman bir cep telefonunun piyasaya sürüleceği bir tarih olabilirken kimi zamansa deprem gibi farklı konular olabilmektedir. Ancak web sitesi sahipleri biliyor ki bu durumu içeriğe dökmek ve organik ziyaretçi havuzundan en büyük pasta payını alabilmek için çok çalışmak ve hızlı olmak gerekir. İşte emeklerinizin karşılığını alabilmenizi sağlayacak index alma yolları.

SEO Optimizasyonu

Web sitesinin iyi bir SEO yapılandırması olması önemlidir. SEO için iyi bir tema, özgün bir içerik, 3 sn. altında site yüklenme hızı gibi pek çok unsur vardır. SEO konusunda ne durumda olduğunu öğrenmek için ücretsiz SEO araçları kullanılabilir.

Site İçi Linkleme

Sitenizde yayınladığınız içeriklerden diğer içeriklerinize link vermeniz hızlı index almak için önemli çalışmalardan birisidir. Bu şekilde linkleme yaptığınız taktirde içeriğinizi ziyaret eden örümcekler ve botlar sitenizin daha hızlı index almasını sağlar.

Düzenli İçerik Girişi

Düzenli bir şekilde web siteye içerik girmek her zaman için en önemli avantajdır. Çok değil bunu 1 ay boyunca yaparak indexlenme hızını test edebilirsiniz. Önemli ölçüde hızın arttığını görebilirsiniz.

Dış Link

Web sitenizde yayınlanan içeriklerde dışarıya link vermek önemli bir SEO çalışmasıdır. Özellikle büyük sitelere verilen linkler web sitelerinin değerini de arttırmaktadır. Aynı zamanda bu arama motoru örümcekleri tarafından da fark edilmekte ve hızlı bir indxleme için iyi bir sebep oluşturmaktadır.

Backlink

Backlink web sitelerinin hayata tutunan kolu gibidir. İyi bir backlink çalışması sonrasında sadece index değil aynı zamanda daha çok organik hit alındığına da şahitlik edilebilir.

Tüm bunların yanında web siteleride içeriklerini sürekli olarak sosyal medya platformlarında paylaşırsa eğer, hızlı index almayı arttıran diğer etmenlerdendir.

Doğru Bilinen Hatalar

Yukarıda belirtilen durumların haricinde insanlar daha da hızlı bir şekilde index almak için yanlış adımlar atabilmektedir. Bunlara birkaç örnek vererek okuyucularımızın bu hataları yapmasını engellemeye çalışacağız.
  • Backlink index hızını arttırır diyerek bir günde 100 – 150 tane backlink almak
  • Kalitesiz, spam veya warez sitelerden backlink alımı yapmak
  • Bir gün 1 tane içerik diğer gün 10 tane gibi çok farklı sayıda içerikler paylaşmak
  • Web sitesinin sadece backlink ve içerikten oluştuğunu düşünerek diğer SEO araçlarına yönelmemek
  • Kopya, çalıntı içerik paylaşımı yapmak.

Index almak aslında oldukça basittir. Ancak bazı durumlarda arama motorları siteyi ziyaret etmek istemez veya çok nadir zamanlarda ziyaret eder. Bu noktada önemli olan nokta siteye aniden yüklenmemek, planlı bir şekilde yüklenmektir. Hızlı index alabilmek planlı ve sıkı çalışmanın sonuçları arasında bulunur.

Tüm bu ayrıntıların dışında dünyadaki kullanıcıların %80’i tarafından kullanılan Google arama motorunun kendine göre bazı prensipleri vardır. Bunlar kişilerin kullanım ve deneyimlerine bağlı olarak bulunabilmektedir. Ancak özellikle mobil görünüm, site hızı, içerik kalitesi ve anahtar kelime veya kelimelerin yerleşimi gibi detayların web sitesine yansıyacak olan etkisi Google için büyük önem arz eder. Tüm bunların yanında sabır, sıkı çalışma ve azim bu işin sırrıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim