Mobil SEO Rehberi

Mobil SEO Rehberi

Mobil cihazların kullanımı hızlı bir şekilde artış göstermektedir. Telefon, tablet ve diğer cihazlar ile insanlar web sitelerine girmek, sosyal medya kanallarını takip etmek gibi aktivitelere insanlar günde ortalama 4 saat harcamaktadır. Dolayısı ile mobil arayüze sahip bir web sitesinin önemi de gün geçtikçe artmaktadır. Google tarafından 2015 yılında ortaya çıkartılan mobil SEO nedir? Neden günümüzde bu kadar önemlidir?

Mobil kanallardan gelen kullanıcılara hitap etmek günümüzde giderek artmaktadır. Bir web sitesi için hayati öneme sahip olan ziyaretçilerin artık %80 ve daha fazlası bu kanallardan gelmektedir. İşte bu noktada insanların web sitesinde vakit geçirmesi, mobil araçlar ile rahat bir gezinti yapabilmesi de son derece önemlidir.

Her web sitesinin hayali arama motorları kapsamında yapılan sorgulamalarda üst sıralara çıkmaktır. Eskiden sadece masaüstü bilgisayarlar için üst sıralara çıkmak yeterli iken günümüzde mobil sorgulama sonuçlarında üst sıralarda olmak daha bir önem kazanmıştır. Dolayısı ile bu alanda da ciddi bir rekabet vardır.

Mobil SEO Neden Önemlidir?

Web sitelerinin mobil kullanıcılara yönelik olarak hazırlanması web sitesi trafiğinin fazlalığı için son derece önemlidir. Bunun önemini şu maddeler ile açıklayabiliriz.

Web sitesinin mobil araçlara daha iyi hizmet etmek için çalışması bu kanallardan gelen ziyaretçi sayısını direkt olarak arttıracaktır.

İstatistiklere göre mobil ve masaüstü cihazlardan gelen kullanıcıların oranı şu şekildedir:

  • Mobil aramalar %80 civarı
  • Masaüstü aramalar %20 civarı
  • Bazı sektörlere göre bu oran değişse de tüm web siteleri için bu ortalamalar baz alınabilir.
  • Google arama motorunca mobil araçlar sorgulamasında yükselmek, gelir artışı yaşanmasını sağlar.
  • Mobil görünümlü bir web sitesi ile daha fazla satış yapılabilir.

Dolayısı ile hedef ne olursa olsun mobil görünüm bir web sitesini canlandırmaktadır. Bu nedenle her web sitesinin bir an önce mobil görünüme kavuşması önemlidir.

Mobil Görünüm Nasıl Yapılır?

SEO araçları 2015 tarihinden itibaren hızlı bir yapılanma ile mobil görünümü analiz etmeye başlamıştır. Bu araçlar hem masaüstü hemde mobil görünümü ayrı bir şekilde değerlendirmektedir. Bu analiz araçları kullanılarak mobil görünüm daha iyi hale getirebilir. Ancak her web sitesinin dikkat etmesi gereken bazı püf noktaları vardır ki bunlar her mobil görünüm için çok büyük öneme sahiptir.

Ziyaretçi Analizi Yapmak

Ziyaretçi analizi yapılarak web sitesinin görünümü buna göre ayarlanmalıdır. Ziyaretçiler çocuk, bayan, erkek, futbol tutkunu gibi ziyaretçilere özel web sitesi hazırlamak her zaman daha avantajlıdır.

Kullanıcı Deneyimi: Web sitenize giriş yapan ziyaretçiler burada aradıklarını bulma konusunda sıkıntı yaşarlar mı? Yanlış yönlendirmeler yapan, pop-up reklamlara yer veren ve yavaş çalışan bir web sitesine gelen ziyaretçi hemen geri çıkacaktır. Bir daha da geri dönmesi zordur.

Reklam Gösteriminde Düzenleme

Reklamların gösterilmesi web sitelerinin kazanç kapısıdır. Ancak bunu kullanıcıyı sıkmayacak ve göze çok batmayacak şekilde yapmak önemlidir. Aksi halde çok kazanalım derken müşterinin ayağı siteden tamamen kesilebilir.

Site Hızı

Günümüzde insanlar oldukça telaşlı ve acelecidir. Bu hem aranılan bir şeyin bulunmasında hemde buna ulaşım konusunda kendisini çok belli eder. Ortalama olarak 3 sn. ve altında bir yüklenme hızına sahip web sitesi kullanıcılar için idealdir. Bunun üzerindekilerde gereken hız çalışmalarının yapılması gerekir.

Her web sitesinde olmazsa olmaz öneme sahip olan özellikler bunlardır. Mobil SEO konusunda web sitesinin geliştirilmesi, daha fazla ziyaretçi çekilmesi gibi hayati öneme sahip öğelerde bu başlıklarda saklıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim