Telefona Gelen İstenmeyen Reklam Mesajları Tarihe Karışıyor

Telefona Gelen İstenmeyen Reklam Mesajları Tarihe Karışıyor
Telefona Gelen İstenmeyen Reklam Mesajları Tarihe Karışıyor

Hepimizin belki de en çok kafaya taktığı konulardan bir tanesi de telefona gelen reklam mesajları diyebiliriz. Her ne kadar reklam mesajlarını engellemek istesek de biri bitip diğeri başlıyordu. İşte artık istenmeye tanıtım içerikli telefon mesajları ve e-postalar izinsiz ve denetimsiz bir şekilde hiç kimseye gönderilmeyecek. Hadi gelin konu hakkında detayları birlikte inceleyelim.


Malum telefonlarımıza günde birçok tanıtım içerikli telefon mesajı gelirken aynı şekilde maillerimize de sürekli bir tanıtım mailleri gönderiliyor. Birini engellesek diğeri istenmeyen mesajlar atıyor. Artık telefona gelen reklam mesajları engellemek sizin elinizde olacak. 1 Aralık 2020 tarihiyle birlikte firmalar sizlere reklam ve tanıtım içerikli telefon mesajı ve elektronik postları denetim olmadan ve izinsiz bir şekilde sizlere gönderemeyecek.


Bakınız = Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Her Sene Arabasız Gün Etkinliği


İzinsiz SMS ve e-posta gönderimi konusundan bıkanların Ticaret Bakanlığı'na gönderdiği şikayet mesajlarının 500 bini aştığı belirtildi. Bunun üzerine de Bakanlık telefona gelen reklam mesajlarını engelleme konusunda bir çalışma başlattı. Bu çalışma, Ticari elektronik iletilerin yönetimi ve kontrolünü sağlamak amacıyla İleti Yönetim Sistemi (İYS) adında bir sistem oluşturdu.


Bu sistem ile elektronik ileti onayı alınması, reddetme hakkının kullanılması ve beraberinde şikayet süreçlerinin yönetilmesine olanak sağlanacak. Yani kısaca İleti Yönetim Sistemi ile artık onay verilmeyen ticari mesajların gönderilmesi söz konusu olmayacak. Ayrıca firmalar ve şirketler verilerini kaybetmemek adına yeni oluşturulan İleti Yönetim Sistemi'ne kayıtlarını, en geç 30 Kasım 2020 saat 23:59'a kadar tamamlaması gerektiği belirtiliyor.


Evet gördüğünüz üzere telefona gelen reklam mesajları engellemek artık sizin onayınıza bağlı olacak ve bu işlem İleti Yönetim Sistemi ile 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren hayatımızda yerini alacak.


İlgili Konular

1- Dünya Futbol Efsanesi Arjantinli Diego Maradona Hayatını Kaybetti

2- Instagram Profil Fotoğrafı Büyütme Nasıl Yapılır?

3- Quarantine Pillow Challenge Akımı Yayılmaya Devam Ediyor


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim