2020 Yılında İşe Yaramayan Ve Yanlış Bilinen SEO Teknikleri


2020 yılında işe yaramayan ve yanlış bilinen SEO teknikleri için hazırladığımız bu yazıya hoş geldiniz. Birçok kişi en hızlı ve en kolay yoldan en yüksek sıralamalarda yer almak istiyor. Arama motoru teknikleri konusunda az çaba ile çok verim oranını tutturmak oldukça zordur.

Bazı internet sitelerinde gördüğünüz SEO teknikleri, ne yazık ki sizi hayallerinizi süsleyen yerlere getirmez ancak sizin bütün emeklerinizi silip atar. Eğer böyle tekniklerin kurbanı olmak istemiyorsanız bu yazıyı dikkatli bir şekilde okumanızı ve söylediklerimizi çevreniz ile paylaşmanızı tavsiye ediyoruz.

Sizler için yanlış bilinen veya yanlış bir şekilde uygulanan bazı teknikleri ele aldık. İlk üç yazımızda her yazı başına 3 teknik yer alacak. Üç yazıda toplam 9 tekniği inceleyeceğiz. Dördüncü (son) bölümde ise 4 tekniği ele alacağız.

1. Bir İçeriği Yeniden Yayımlamak Veya Ona Atıfta Bulunmak Sitenizin Ceza Almasına Sebep Olur

Öncelikle şunu belirtelim ki bir içeriğin nüshasını oluşturmak ne o içeriği yeniden yayımlamaktır ne de o içeriği yeniden yazmaktır. Bir içeriği yeniden yayımlamak, o içeriğin bir başka internet sitesi tarafından yeniden paylaşılmasıdır. Bir içeriğin nüshasını paylaşmak bir internet sitesinin ceza almasına sebep olacağı yıllarca konuşuldu. İşler değişti.

Bu olayın artık bir efsane olduğunu bilmelisiniz. Bir içeriğin bir nüshası sizin ceza almanıza neden olmaz ancak kopyalanan veya kopyaladığınız içerik sizin ceza almanıza neden olur. Gördüğünüz üzere burada üç farklı olay mevcut: Kopya içerik, bir içeriğin yeniden yayımlanması ve bir içeriğin nüshasını oluşturmak.

Bir içeriğin sahip olduğu kelimeleri değiştirerek ziyaretçinin önüne sunmak onu yeniden yazmak anlamına gelir. Yeniden yazılan bir içerik, orijinal içeriğin taşıdığı mesajı taşır ve eğer Google bunu anlarsa sizi cezalandırır. Bu teknik ile ziyaretçiye yeni bir bilgi sunamazsınız.

Bir içeriğin yeniden yayımlanması, o içeriği paylaşanın katkısını da barındırır ancak bu tekniği kullanan kişi yararlandığı orijinal kaynağa saygısızlık etmez. Böylece orijinal kaynakta yer alan ana fikir hiçbir şekilde çalınmaz.

Bu tekniğin en önemli noktası, yeni bir yazı paylaşan kişinin orijinal kaynağı doğru bir şekilde kaynak olarak göstermesidir ve ondan yararlandığını açık bir şekilde belirtmesidir. Böylece iki içerik birleşmiş olur ancak herhangi bir hırsızlık söz konusu olmaz. Böylece orijinal içerik bir kez daha farklı bir yöntem ile paylaşılmış olur.

NOT: Kopya içerik ile atıfta bulunulan içerik aynı değil!

Eğer bu tekniğin adımları doğru bir şekilde uygulanırsa zarar görmezsiniz çünkü sizin içeriğinize ilham kaynağı olan orijinal içerikten herhangi bir bilgi çalmadınız veya o içeriğin sahibine bir saygısızlık yapmadınız. Eğer size yardımcı olan bir içerik varsa bunu açıkça içeriğinizde belirtin ve ilgili yazınız için oradan yararlandığınızı söyleyin.

Google’da çalışan ve yapılan aramaların eğilimlerini analiz eden John Mueller, sadece kopya içeriğin ve ana fikri bir başka yerden kopyalanan (orijinal içeriğin kelimelerini değiştirerek) yazının cezalandıralacağını söylüyor. Mueller, Google’ın bu konu için hazırladığı algoritmayı şu şekilde açıkladı:

“Algoritmalarımız benzersiz, çekici ve yüksek kaliteli içeriği tercih eder. Yeniden yazılan, “kelimeleri değiştirilen”, benzersiz görünmesi için otomatik çeviri yazılımları ile çevrilen veya buna benzer yöntemler ile değiştirilen bir içerik, kurallarımıza aykırıdır ve bu tür içerikleri kullanan sitelere çeşitli yaptırımlar uygulanabilir.”

İnsanlara emeğinin hakkını vermelisiniz ve onlara saygı duymalısınız. Böylece insanlar size bir ilham kaynağı olmaktan gurur duyar ve sizinle arkadaş olmak ister. Bu sayede arkadaş çevrenizi genişletebilirsiniz. Dünyada birçok saygın internet sitesi bu yöntemi kullanıyor.

 

2. Daha Çok Bağlantıya Sahip Olmak Daha Fazla İçeriğe Sahip Olmaktan Daha İyidir

Bir zamanlar daha fazla bağlantıya (link) sahip olmak daha fazla içeriğe sahip olmaktan daha iyiydi ve bu sizi Google’da daha üst sıralara taşıyordu. Zira eskiden bağlantılar daha değerliydi. Artık durum çok farklı.

Belirli bağlantı metinleri (link) aracılığı ile bağlantılar oluşturmak, arama motoru optimizasyonları sektöründe yükselmek ve bir sayfanızın sıralamasını yükseltmek için gerekliydi. Bu yöntem o kadar etkiliydi ki birçok internet sitesi sahibi ile arama motoru uzmanı sadece bağlantı inşası (link building) oluşturmak için siteler açmaya başladı.

Bu durum niceliği (miktarı) artırırken niteliği (kaliteyi) azalttı. Bu durumu fark eden Google, buna bir son vermek istedi çünkü bunun ziyaretçilerin için hiçbir yararı yoktu. Ayrıca sadece bağlantı adreslerinden oluşan kötü ve kalitesiz siteler türemeye başlamıştı.

yanlış bilinen seo teknikleri

Bu yollarla oluşturulmuş olan işe yaramaz siteleri ortadan kaldırmak isteyen Google, “Penguin” (Webspam Update) adını verdiği bir güncelleme yayımladı. Dilimize Penguen Algoritması / Penguen Güncellemesi olarak geçen bu güncelleme, 24 Nisan 2012’de aktif edildi.

İlk başta anahtar kelime kullanımı ve bağlantı şemaları üzerinde yoğunlaşan arama motoru devi, daha sonra doğal olmayan ve insanları kandıran bağlantıları kullanan siteleri cezalandırmaya başladı. Şu efsaneyi artık aşmalısınız: “Bağlantılar, içeriklerden daha değerlidir!”

Böyle bir durum söz konusu değil. Bol bol yeni içerikler oluşturmaya devam edin. Doğal bağlantılar (linkler) ve yüksek kaliteli içerikler sizi yüksek sıralara taşır. Elbette yüksek kaliteli içerikler de sizi yukarıya taşır ama eğer alanınız ile ilgili doğal bir bağlantı elde ederseniz onu mutlaka kullanın.

3. Penguin 4.0 Güncellemesinden Sonra Bağlantıları Reddetme Araçları (Disavow Tools) İşlevini Kaybetti

Bağlantıları reddetmek mi yoksa reddetmemek mi? İşte asıl soru bu. Birçok kullanıcı, bağlantı reddetme araçlarının kullanışsız olduğunu bildiğini söylüyor. Ayrıca bu kişiler, Google’ın bağlantı inşası konusunda her türlü bilgiye (bağlantıların kim veya kimler tarafından oluşturulduğunu bilmek gibi) sahip olduğunu savunuyor.

Eğer bir bağlantınız “doğal olmayan bağlantı” olarak adlandırılmışsa ve siz bu bağlantı ile herhangi bir bağlantı inşası işlemi yapmamışsanız bunun için endişelenmeyin. Zira Google da bunu söylüyor. Panik yapmaya gerek yok. Google sizin doğal olmayan içerikler ile bir bağlantı inşası kurup kurmadığınızı bilmez.

Google sadece sitenizin böyle bir risk altında olduğunu ve böyle içerikler ile herhangi bir bağlantı inşası (link inşası) yapmamanız gerektiğini söyler. Buna ek olarak Google, bazen, doğal olmayan içerikleri umursamıyor. Google’ın basın sözcülerinden birisi olan Gary Illyes, bu güncelleme yayımladığı zaman şunları söylemişti:

Google Penguen Güncellemesi

 

“Bilindiği üzere algoritma sistemimiz (webspam) bütün sitelerin sıralamasını düşürdü. Bu sayede sitelerin değerini düşürmek yerine istenmeyen mesajların veya istenmeyen bağlantı adreslerinin (spam) değerini düşürdük. Bu yöntem hem gerçek zamanlı hem de daha ayrıntılı. Gelişmeleri anlık olarak takip edebiliyoruz.”

“Yaptığımız çalışmalar tamamlandığında birçok insanın daha mutlu olacağına yürekten inanıyorum ve bu beni mutlu ediyor.”

yanlış bilinen seo teknikleri

Hem John Mueller hem de Gary Illyes bu sistemde herhangi bir değişikliğin olmadığını söylüyor. Karar sizin. Bir yazımızın daha sonuna geldik. İkinci bölümde görüşmek üzere! Son olarak aşağıda okumanızı tavsiye ettiğimiz içerikler yer alıyor. Bu listede yer alan yanlış bilinen SEO teknikleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

 Kaynak: oguzhantemiz.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim