2021 Ocak ayı önemli günler listesi

2021 Ocak ayı önemli günler
2021 Ocak ayı önemli günler
2020 yılının son günleri yaklaşırken insanlar 2021 yılı Ocak ayında yer alan önemli günlerin araştırmasını yapmaya başlarlar. Bu günleri araştırmalarının en önemli sebepleri arasında memur olarak çalışanların Ocak ayı içerisinde resmi tatil yapıp yapmayacakları vardır. Ayrıca kurumlarda kutlanabilecek önemli günlerin neler olduğunu merak etmede 2021 Ocak ayındaki önemli günleri öğrenme sebepleri arasında yer alır.

Ocak 2021’de kutlanacak önemli günler

Ocak 2021’de kutlanacak pek çok önemli gün vardır. Önemli günler listesinde yer alan ve kutlanan önemli günler şunlardır;

  • Yılbaşı
  • Veremle Savaş Eğitimi Haftası
  • Enerji Tasarrufu Haftası
  • Görme Engelliler Haftası
  • Çalışan Gazeteciler Günü
  • İdareciler Günü
  • Dünya Cüzam Günü ve Haftası
  • Dünya Gümrük Günü
  • Osmanlı Haftası

Bu önemli günlerin bir bölümü okullarda, bir bölümü kurumlarda ve bir bölümü de bu meslek dallarında çalışanlar tarafından kutlanan günlerdir. Resmi tatil olarak 2021 yılında kutlanacak tek gün ise Yılbaşıdır.

Yılbaşı (1 Ocak)

2021 yılı Ocak ayında resmi tatil olarak kabul edilen tek gün 1 Ocak yılbaşıdır. Yeni yılın gelmesi sebebiyle devlet kurumları, okullar ve özel sektörün bir kısmı tatil yapar. Yılbaşı 2021 yılı Cuma gününe denk gelir. Bu sebeple Cuma günü tatil olacaktır.

Veremle Savaş Eğitimi Haftası (4-10 Ocak)

Veremle savaş eğitimi haftası 4-10 Ocak tarihleri arasında kutlanan önemli bir gündür. Bu günün kutlanma sebebi insanların verem konusunda bilinçlenmesini sağlamaktır. Her yıl Ocak ayında bir hafta boyunca verem hakkında çeşitle etkinlikler düzenlenerek insanların bilgi sahibi olması sağlanmaya çalışılır.

Enerji Tasarrufu Haftası (11-17 Ocak)

Enerji kaynaklarının gerektiği kadar kullanılması enerji kaynaklarının artması için harcanan çabayı aza indireceğinden enerji tasarrufunun önemi büyüktür. Bu nedenle insanların enerji tasarrufu konusunda bilgi edinmesi ve tasarruf çalışmaları yapmaları adına her yıl 11-17 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası olarak anılır. Bu bir haftalık süre içinde insanların bilinçlenmesini sağlamak için çalışmalar yapılır.

Görme Engelliler Haftası (7-14 Ocak)

2021 7-14 Ocak tarihleri arasında görme engelliler haftası kutlanır. Bu kutlamada beyaz baston sembol olarak kabul edilmiştir. Görme engellilerin hayatlarını kolaylaştıran beyaz baston göremeyenlerin bağımsızlığının nişanesi olarak kabul edilmektedir. Özellikle görme engelliler üzerine açılmış vakıflar tarafından ve üyeleri tarafından kutlanır.

Çalışan Gazeteciler Günü, İdareciler Günü (10 Ocak)

Çalışan gazeteciler günü gazetecilik mesleğiyle uğraşan kişiler adına kabul edilen bir gündür. Her yılın Ocak ayının 10.günü gazeteciler tarafından yapılan etkinliklerle kutlanır. 10 Ocak aynı zamanda İdareciler Günü olarak da kutlanan bir gündür. Bu gün Türk İdareciler Derneği tarafından kabul edilen ve idareciler için kutlanan bir gündür.

Dünya Cüzzam Günü ve Haftası (25-31 Ocak)

25-31 Ocak tarihleri arasında 2021 yılında Dünya Cüzzam Günü ve Haftası kutlanacaktır. Bu özel günün amacı cüzzam hastalığına dikkat çekmektir. Dünya genelinde bugünde hastalığın tanınması ve bu hastalıkla yaşayanların tanınması sebebiyle etkinlikler düzenlenir.

Dünya Gümrük Günü (26 Ocak)

Dünya Gümrük Günü tüm dünyada önemli gün kabul edilen ve etkinlikler düzenlenerek kutlanan bir gündür. Her yıl 26 Ocak tarihinde kutlanan bu gün 2021 Ocak ayı önemli günleri arasında bulunur. Bu günün kutlanma amacı ise Dünya Gümrük İşbirliğinin toplanmasının unutulmaması ve gümrük mevzuatına dikkat çekmek adına çalışmalar yapılır.

Osmanlı Haftası (21-27 Ocak)

2021 Ocak ayında yer alan önemli günlerden sonuncusu ise Osmanlı Haftasıdır. Osmanlı devletinin (beyliğinin ) 27 Ocak 1299 yılında Osman Bey tarafından kurulmasını anmak amacıyla kutlanan bir gündür. 1999 yılından beri kutlanan bu özel haftada Osmanlı devleti anılır ve kuruluş yeri olan Söğüt-Domaniç’te çeşitli etkinlikler yapılır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim