Bitcoin ve Altcoinler Nasıl Alınır ? Kripto Para Satın Alma Rehberi..

 



Popüler para birimlerinin değer kaybettiği şu dönemde kripto paralar bir hayli popüler . Gelecekte kağıt paranın yerini almaya aday bu dijital paralar herkesin dilinde . 

Son zamanlarda abd dolarınında değer kaybetmesi ile bir sıçrama yapmış durumdalar.Peki bir kripto para almak istediniz . Nerden ve nasıl alacaksınız ? 


1. Binanceye Kaydolun.

Öncelikle buradan üyeliğinizi oluşturmanız gerekiyor. Binance’ta hesap doğrulaması yapmadan günlük 2 BTC’ye kadar çekim yapabiliyorsunuz ki bu çok yüksek bir rakam. Diğer borsalarda sizden hesap doğrulaması için bir takım belgeler (kimlik, fotoğraf, fatura vb.) istenirken Binance’ta bu yok. Ayrıca sitede Türkçe dil desteği de var. Sağ üst köşeden Türkçe’yi seçebilirsiniz.

>> Binance üyeliği almak için tıklayın...
>> Binance üyeliği almak için tıklayın...
>> Binance üyeliği almak için tıklayın...

2.Hesabınızı Doğrulayın.

Sağ üst köşeden profil simgesine tıklayıp Güvenlik seçeneğini seçin . Kimlik doğrulama butonuna tıklayarak . Kimlik bilgilerinizi girin . Daha sonra kimliğinizin ön ve arka resmini sisteme yükleyin.
Bir selfie yüklemeniz istenecek. Selfie yükleyin.
Son aşamada sistem yüzünüzü algılamak için kamerayı açmanızı isteyecek . Yüzünüzü algıladıktan sonra hesap doğrulama işlemi bitecek .


3. Para Yatırın.

Üyelik adımını tamamladıktan sonra artık hesabımıza Bitcoin, Ethereum, Rıpple veya başka coinler almak için havale yapmamız veya doğrudan kredi kartıyla Türk lirası yüklememiz gerekiyor.


a.Papara Transferi Yolu İle Para Yatırma
  • Sağ üst köşeden Cüzdan > Spot Cüzdanı’na tıklıyoruz.
  • Açılan sayfada en soldan Yatırma’ya tıklıyoruz.
  • Yatırma sayfasında itibari para sekmesine tıklıyoruz ve akabinde TRY Turkish Lira’yı seçiyoruz ve Papara seçeneğini seçiyoruz.
  • Yatıracağımız tutarı giriyoruz . TC kimlik numaramızı giriyoruz .Devam et kısmına tıklıyoruz.
  • Paparaya yönlendiriliyoruz . Paparadan para gönderme işlemini tamamlıyoruz.
  • Al-Sat menüsünde Klasik veya Gelişmiş arayüzü kullanarak istediğiniz kripto parayı alabilirsiniz.

b.Kredi Kartı Kullanarak Kripto Para Alma
  • Kripto paraları doğrudan kredi kartınızla da alabilirsiniz .Herhangi bir para yatırma menüsünde olmamakla birlikte mobil uygulama veya aşağıdaki linkten alınabiliyor .

4. Hangi Coinleri Alabilirim ?

Piyasada bulabileceğiniz tüm coinler (BTC, ETH, XRP, USDT, LTC vb.) neredeyse binancede var. 

Fakat bunları almak için önce USDT/TRY , BTC/TRY işlemi yapmanız gerekiyor. Çünkü bazı alt coinler doğrudan TRY ile alınamıyor .



5. Komisyon Oranları Ne Kadar ?

Komisyon oranları değişmek ile birlikte en alt düzey kullanıcı için %0.1 (yani binde 1) oranında . Aşağıdaki referans linki ile üye olursanız %10 kadar komisyonunuz düşüyor .



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim