Blog Açarak Para Kazanılır Mı?

Blog açarak para kazanılır mı? Blog açmak kazançlı bir iş mi yoksa zaman kaybı mıdır? Blog açarak para kazanan var mıdır? 


Blog Açarak Para Kazanılır Mı?

 
Boş vakitlerinde birşeyler yazmak, paylaşmak, bilgi birikimini aktarmak isteyen insanlar, verdikleri emeklerinin karşılığını da almak isteyeceklerdir. Blog yazarak para kazanılır mı, bu mümkün müdür?
 

Google üzerinden araştırma yaparsanız bu konuda yazılmış ve kanıtları sunulmuş birçok blogdan para kazanma yöntemi bulacaksınız. Bunlar genellikle sizlere belirli kurallar çerçevesinde, profesyonel tasarımlarla kurulmuş, alt yapısı güçlü/farklı yada sadece işi blogger yazarlığı olan insan/insanlar grubundan örnek vereceklerdir. 

 

Benim yapmak istediğim ise, yarı profesyonel bir tasarım ile, alt yapısı yerine yada seo hizmetleri yerine, içeriğine güvenen ve sadece boş kaldığım zamanlarda bilgilerimi paylaşabileceğim bir platformdan Google Adnsese aracılığıyla reklam kazancı elde edilip edilemeyeceğini görmektir. 

 

Hesap Açılış Tarihi: 22.12.2020

 

İlerleyiş: Her gün düzenli 1-2 blog yazısı eklenmektedir. Tasarıma biraz düzen getirmeye çalışıldı fakat profesyonel görünümden şu an için oldukça uzak bir tasarım mevcut. Bloglarımızı yazmaya devam ederken zaman içerisinde, gün gün, düzenlemeler yapılacaktır. Blog yazarlığına başladığınızda verim almanız için en azından 6 ay gibi bir süre geçmesi gerekmektedir. Bu sebepten de değişiklikleri zaman içerisinde yapmak yararlı olacaktır. Tabii ki, profesyonel olarak bu işi yapıyor olsaydık, böyle bir lüksümüz olmayacaktı. 

 

Google Adsense Uyumu İçin Neler Yapıldı?

 

 

Tema Değişimi

 

Blog sitemiz için içeriğe uygun, ziyaretçiyi yormayacak, aradığına kolay erişebileceği, yarı profesyonel, mobil uyumluluğu olan ve hızlı açılan tasarım tercihi yaptık. İlerleyen süreçte tema değişimi planlanmaktadır. 


Tema, Google Adsense başvurunuzda ilk değerlendirilen konulardan birisidir.

 

 

Gizlilik Sözleşmesi, Hakkımda Sayfası ve İletişim Formu

 

Gizlilik sözleşmesi ve Hakkımda sayfası Google'a güven veren diğer faktörlerdir. Ayrıca, iletişim formu ve diğer iletişim yöntemleri olmazsa olmaz faktörlerdir.

 

Çerez ve gizlilik politikasının kabulü için siteye çerez uyarısı eklendi.



Özel Alan Adı


izguden.blogger.com gibi bir alan adının kullanışsız olması ve Google'a güven vermeyeceği de düşünülerek blog sitemizin hedef kitlesine uygun alan adı olan internettenekis.com adresine yönlendirme yapıldı.



İçerik

 

Blogumuzun alanına giren konularda oluşturduğumuz kategorilerde detaylı araştırmalar yapılarak birçok içerik eklemesi yapıldı. 

     

Hemen hemen her gün 1-2 içerik eklemesi yapılmaya çalışılmaktadır. Bu aşama biraz zorlu geçebilmektedir ancak Google Adsense üyeliğini alabilmek için yeterli içeriğin blog da yer alması gerekmektedir. 6 ay beklememek adına daha sık içerik girişi yapılmaktadır. 


Güncel içerik sayısını paylaşıyorum ve ara ara güncelleyeceğim. Google Adsense onayı aldığımızda ki içerik sayısını da paylaşacağım.



Indeks Alma ve Arama Sonuçları


Internettenekis.com bazı anahtar kelimelerde Google aramalarında ilk sayfada görüntülenmeye başladı (11.01.2021). Hangi anahtar kelimelerde kaçıncı sırada yer aldığımızı Google Analytics üzerinden görebilmekteyiz. 



Google Adsense Başvurusu


Google'da aramalarında görüntülendiğimize göre Google Adsense başvurumuzu gerçekleştirebiliriz. Aslında, blog sitemizin 2 aylık olmasını bekleyerek başvurumuzu gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Fakat, son zamanlarda Google Adsense başvuru incelemesinin 1.5-2 ayı bulduğunu öğrendiğimizden blog sitemiz daha 20 günlük olmasına rağmen başvurumuzu yapıyoruz. 


Bu sayede, 2 ay kuralının kesinliği ile ilgili bilgi sahibi de olabiliriz. 


Başvurumuzu yaptığımızda 38 kaliteli ve özgün içeriğimiz mevcuttu. Bu süreçte kesinlikle içerik eklemeyi ihmal etmemeliyiz. Blog sitemiz normal işleyişine devam etmektedir.

 

Güncel İçerik Sayısı:  60 (04.02.2021)



Adsense Onayı Alındı


Google Adsense başvuru sonrası İçerik Eksikliği sebebiyle red vermesinden sonra tekrar onaya gönderildi ve 04.02.2021 tarihinde 60 içerik ile birlikte onay alındı. 

 

Onay sürecinde güncel içerik eklemeye ve süreklilik göstermeye dikkat edildi. Tekil ziyaretçi sayısının az olması sebebiyle 14.03.2021 tarihine kadar Google Adsense reklam yerleşimi yapılmadı fakat 14.03.2021 tarihinde bir anahtar kelime üzeriden yüksek organik hit girişi olması sonrası reklamlar yayınlandı.

 

Şu an reklam gelirleri istenilen düzeyde olmaması sebebiyle paylaşım yapmamaktayım. Gelir elde etmeye başlamak için blogun en az 6 aydır aktif olması gerekmektedir. Reklam gelirleri elde tutulur düzeye geldiğinde paylaşmaya başlayacağım.

 

Belirli aralıklarla yazı üzerinde güncellemeler yapacağım. İlerleyişimizi sürdüreceğiz ve ne kadar sürede Google Adsense başvurumuzdan onay aldığımızı göreceğiz. Ardından da kazanç grafiklerini buradan paylaşmaya devam edeceğiz

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim