Blog ve Web Site Tanıtımı Yapmak İçin En Etkili Yöntemler

Bu yazıda sitenizin tanıtımını yapabileceğiniz en iyi yöntemlerle sitenize ziyaretçi kazandıracak ve ayrıca google’da daha üst sıralarda yer alacaksınız.

Web sitesi, blog sitesi tanıtımı yapan siteler hangileri? Web site, blog tanıtımı için hangi forumlar var? En etkili ve en doğru şekilde blog, site tanıtımı nasıl yapılır? gibi konulara da değineceğim.

>> Site tanıtımı nasıl yapılır?

Web sitesi ve özellikle blog sitesi tanıtımı için sizlerle paylaştığım bu platformları ve yöntemleri adım adım ve planlı olarak yapmanızı tavsiye ediyorum.

Mesela tanıtımları haftalara bölün. Birinci hafta forumlarda, ikinci hafta sözlüklerde gibi ..

Tanıtım yaparken de tekrarlardan kaçının, her siteye aynı şeyleri yazmayın. Çok basit cümleler kullanmamaya, sadece link paylaşmayaya, türkçeyi doğru kullanmaya özen gösterin ve yazım hataları yapmayın.

Tanıtım içeriğiniz akıcı ve okunabilir olsun.

Forum siteleri

Forum siteleri site tanıtımı yapmak için en iyi platformlardır. Forum sitelerinin bir çoğunda diğer web site sahiplerine katkı sağlama amacıyla site tanıtımı kategorisi bulunur.

Sitelere üye olup doğru kategoride sitemizi kurallara uygun bir şekilde tanıtabiliyoruz.

Sitenizi tanıtabileceğiniz yüzlerce belki de binlerce forum sitesi bulunuyor ama bizim ziyaretçisi bol forum sitelerine ihtiyacımız var.

Yani eğer bir forumda açtığımız site tanıtım yazımızı kimse görmeyecekse bunun ne anlamı kalacak?

Güncel olmayan, ziyaretçisi sayısı az olan forum sitelerinde tanıtım yapmak sitenize pek katkı sağlamaz. Sadece zaman kaybedersiniz.

Sizlerle paylaştığım bu forum siteleriyle blogunuzu binlerce kişiye ücretsiz bir şekilde tanıtabilirsiniz.

wmaraci.com: Wmaracı, benim de üyeliğimin bulunduğu aktif olarak kullandığım ve ayda yüzbinlerce kişi tarafından ziyaret edilen bir webmaster forum sitesidir.

Ücretsiz bir şekilde hızlıca üye olabilir ve blogunuzu blog veya site tanıtım kategorisinde bir konu açarak tanıtabilirsiniz.

donanimhaber.com: Donanım haber çok eski ve günümüzde halen aktifliğini sürdüren aylık milyonlarca ziyaretçiye sahip genel bir forum sitesidir.

Donanım habere kolayca ücretsiz bir şekilde üye olabilir ve site tanıtımları kategorisinde sitenizi tanıtabilirsiniz.

r10.net: R10 yine üyeliğim bulunduğu ve ayda yüzbinlerce kişi tarafından ziyaret edilen ticaret ağırlıklı olarak kullanılan bir başka webmaster forum sitesidir.

Yalnız bu foruma üye olmak pek kolay değil.

Bu foruma üye olmak için ya bir r10 üyesinden davetiye almanız gerekecek ya da r10’na ilk girdiğinizde üye ol butonu ile kendizi anlatan bir form göndererek r10dan onay bekleyeceksiniz.

Üye olduktan sonra sitenizi R10da yeni web siteleri kategorisinde tanıtabilirsiniz.

Blogunuzu tanıtabileceğiniz diğer popüler forum sitelerini de hemen aşağıda yazıyorum.

Popüler diğer forum siteleri;

Sözlük siteleri

Sitenizi etkili bir şekilde tanıtabileceğiz bir diğer platformlar da sözlük siteleridir.

 1-  Sitenizin adıyla başlık açıp sitenizi anlatan bir metin yazabilirsiniz.  2-  Sitenizdeki içeriklerle alakalı başlıklara da açıklayıcı bir metinle sitenizin bağlantısını da ekleyerek entry girebilirsiniz.  3-  Sözlüklerde tanıtım yaparken dikkatli olun. Girdiğiniz entryler ve açtığınız başlıklar moderatörler tarafından silinebilir.

eksisozluk.com: Ekşi sözlük, şüphesiz ki sadece bir sözlük sitesi değil. Türkiyedeki en büyük ve en kaliteli bilgi kaynaklarından birisidir.

Evet üye olmak biraz zor olabilir ama eğer sabrınız yoksa forum sitelerinde ekşi üyeliği olan kişiler tarafından 20-30 liraya istediğiniz başlıkta sitenizin tanıtımını kolayca yaptırabilirsiniz.

uludagsozluk.com: Ekşi sözlükten sonra Türkiyen’in en popüler sözlük sitelerinden birisi de uludagsozluk.com’dur. Uludağ sözlüğe daha kolay bir şekilde üye olabiliyorsunuz.

Ekşi sözlüğe göre hesap onayı çok daha hızlı bir şekilde yapılıyor.

Popüler diğer sözlük siteleri;

Sosyal medya

Sosyal medya siteleri bir siteyi tanıtmak ve popülarite kazandırmak için vazgeçilmez platformlardır.

Twitter: Twitter web sitesi tanıtımı yapmak için en iyi sosyal medya platformlarından biridir. Gündemdeki veya sık takip edilen hashtagleri kullanıarak site bağlantınızı paylaşın.

Böylece o hastag altına atılan tweetleri okumak isteyen bir kullanıcı paylaşımınızı farkedecek ve sitenizi ziyaret edecektir.

Instagram: Sitenizi tanıtabilieceğiniz bir diğer popüler sosyal medya platfromu da instagramdır. Sitenizi ilgili çekici görsellerle ve doğru hastaglerle paylaşın.

Paylaşımınız sayesinde profilinizi ziyaret eden kullanıcıları da biyografinize eklediğiniz sitenizin bağlantısı üzerinden ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz.

Facebook: Facebook’taki arkadaşlarınız ve takipçilerinizle sitenizi paylaşın.

Ayrıca blog yazarlarının, webmasterların yardımlaştığı, bilgi alışverişinde ve paylaşımlarda bulundukları gruplarda sitenizin tanıtımını yapabilirsiniz.

Youtube: Youtube internet kullanıcılarının en çok zaman geçirdiği sosyal medya platformlarından biridir.

Sizde blogunuz için bir youtube kanalı oluşturun ve sitenizle alakalı videolar çekin. Video içeriklerinde ve video açıklamasında sitenizin linkini ekleyerek kullanıcıları sitenize yönlendirebilirsiniz.

Misafir yazarlık

Blog sitelerinde misafir yazarlık yaparak sitenizin tanıtımını yapabilirsiniz.

Üstelik bu şekilde sitenize hem ücretsiz hem de ücretsiz kaliteli backlinkler de kazandırabilir ve google’da daha üst sıralarda yer alabilirsiniz.

(Kullanıcıları kendi sitenize yönlendirmek için yazı içerisinde en az 2 link ekleyin.)

Misafir yazar kabul eden her blogun bir dizi şartları vardır (Yazıdaki maksimum link sayısı veya minumum yazı uzunluğu gibi). Eğer belirlenen şartları uygun bulursanız direkt blog sitesinin yazarıyla iletişime geçebilirsiniz.

Bu blogun da sizin sitenizle yakın veya aynı sektörde olması size daha çok katkı sağlayacaktır. Ayrıca hazırladığınız içeriklerin özgün ve kaliteli olması gerekir.

Google’da “misafir yazarlık” olarak arama yaparsanız misafir yazarlık yapabileceğiniz blog sitelerini bulabilirsiniz.

Tanıtım yazısı

Her blog sitesi misafir yazar kabul etmeyebilir ancak belli bir ücret karşılığında bloglarda tanıtım yazısı yayınlayabilirsiniz.

Tanıtım yazısı yayınlayabileceğiniz siteleri yazının başında paylaştığım wmaraci.com ve r10.net webmaster forumlarındaki tanıtım yazısı kategorisinde kolayca bulabilirsiniz.

wmaraci.com – Tanıtım yazısı ilanları

Yazıyı ek ücret karşılığında yazdırabilir veya kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Reklam servisleri

Sitenizi hızlı ve çok kolay bir şekilde tık başı ödeme reklamlarıyla tanıtabilirsiniz. Bunun için dünyanın en büyük iki reklam servisini tavsiye ediyorum.

Bu servislerde reklam oluşturmak son derece kolaydır. Hesabınız ile giriş yaptıktan sonra reklamınızı oluşturmak için sizi adım adım yönlendiriyorlar.

Başlangıç için çok ufak bütçelerle reklam çıkabilirsiniz.

Google Ads: Tartışmasız ki dünyanın en çok tercih edilen ve en çok verim sağlayan reklam servisidir.

Google ads ile düşük bütçeyle tanıtım yapmak için görüntülü reklam kampanyalarını kullanabilirsiniz.

Facebook Ads: Sitenize ait facebook sayfasından ilgi çekici bir içerik paylaşımı ile reklam çıkarak sitenizin tanıtımını yapabilirsiniz.

Google ads ile facebook’a göre çok daha etklili kampanyalar oluşturabilirsiniz ancak her iki reklam servisini de deneyin derim.

Mesajlaşma uygulamaları

Site tanıtımı yapmak için whatsapp, telegram, skype veya SMS kullanabilirsiniz.

 1-  Whatsapp, telegram ve skype durumunuza sitenizin adresini ekleyin.  2-  Sitenizi whatsapp ve telegram ile rehberinizdeki bütün arkadaşlarınızla paylaşın. Yakın arkadaşlarınızdan da sitenizi kendi arkadaşlarıyla paylaşmalarını isteyin.  3-  WhatsApp ve telegram gruplarına katılın ve sitenizin içeriklerini paylaşın.

Mesajlaşma uygulamalarında sitenizi tanıtırken insanları rahatsız etmemeye dikkat edin. Tanıtım mesajını uygun bir saatte her kişiye veya gruba bir kere göndermeniz yeterli.

Mesela şöyle bir mesaj gönderebilirsiniz;

“Merhaba! Yakın zamanda açtığım blog sitemin haberini vermek için rahatsız ediyorum. Blogumda programlamaya yeni başlayanlar için birçok içerik yayınladım. Sitem hakkında görüş ve önerilerini bekliyorum :). Site adresim; siteadresiniz.com”

Tabi bu mesaj tamamen örnek. Siz kendi tarzınızla daha farklı uygun bir metin yazabilirsiniz.

LinkedIn SlideShare

Bazı konularda araştırmalar yaparken mutlaka bir slideshare sunumuna denk gelmişsinizdir.

Siz de sitenizin sektörü hakkında microsoft powerpointle sitenizden de bahsederek güzel bir sunum hazırlayıp slideshare’e yükleyebilirsiniz.

Örneğin yazılım ve programlamayla ilgili bir blog siteniz var. O halde “Yazılım Öğrenmek” başlığı altında bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Buradaki konuyu ve başlığı belirlerken google’daki arama potansiyeline dikkat edin. Bunun için google trends aracını kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim