Blog Yazarak Para Kazanma

 

Blog yazarak para kazanmak mümkün müdür? Blog yazarlığı kazançlı bir iş midir? Blog ile para kazanmak zaman kaybı mıdır? gibi soruları soruyorsanız eğer yazımızı okumadan karar vermeyiniz. Öncelikle belirtmek isterim ki, blog yazarak para kazanmak kesinlikle mümkündür!
 
 
 

Blog Yazarak Para Kazanma

 

Bir de, blog yazarak kolay yoldan para kazanmayı düşünüyorsanız, yazımızı okuyarak biraz daha düşünmenizi tavsiye etmekteyiz.  

 

Kolay yoldan kazanç olsaydı, herkes bu işi yapardı...

 

Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün Mü? 

 

Sorumuza aslında biraz önce cevap verdik. Mümkündür... 

 

Blog yazarak para kazanmanın en büyük avantajı, evde, iş yerinde, hafta sonu, tatilde yada gezide, siz ne zaman yazmak isterseniz o zaman yazı yazarak para kazanabiliyor olmanızdır. 

 

Zorluk Düzeyi Nedir?

 

Bu soruya cevap vermek çok da kolay değildir. Blog yazarak para kazanmak mümkündür demiştik fakat ne kadar kazanacağınız işin zorluğuna göre değişecektir. Yani, makul bir düzeyde kazanç size yeterli gelecekse blog yazmaya hemen başlayabilirsiniz ve 6 ay gibi bir uğraşın sonunda para kazanmaya başlamış olacaksınız. Ancak, bu kadar uğraşın sonunda niye 5 kat fazla para kazanmayasınız? Burada ince detaylar yer almaktadır. Blog ipuçları kategorimizde bu tip konulara yer vereceğiz. 

 

Blog yazarlığı, sadece yazı yazmak kadar basite indirgenecek durum değildir. Blog tasarımı, alt yapısı, seo uyumluluğu, doğru kelime seçimi gibi etkenler kazancınızla doğru orantılı olacaktır. 

 

Konu ve Alan Adı Seçimi 

 

Blog konunuz, sizin ilgi alanınızla ve yazmak istediklerinizle ilgilidir. Her konuda yazı yazarım demek çok doğru davranış değildir. Google'da aranan ve merak edilen bir konuyu seçmek önemlidir. 

 

Örnek vermek gerekirse, Kıyafetler gibi bir blog açmak yerine, spor kıyafetler gibi daha belirli konuları seçmek daha doğru olacaktır. 

 

Alan adı seçiminde de, akılda kalıcı ve sitenizin konusu ile uyumlu, tercihen .com ve .net uzantılı alan adı seçimi yapmanızı öneriyorum. 

 

Blog Kurulumu

 

Blog kurulumu için hosting ve blog kurulumu aşamaları yer almaktadır. Bu konularda detaylı bilginiz yoksa blogger üzerinden de kolayca blog kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Gerekli ayarlar ve detaylara göz atabilirsiniz.

 

Blog Gezintisi

 

Oluşturduğunuz blog da gezinti yaparak ziyaretçilerin konulara erişimine bakmalısınız. Gözü yoran yerler nereler, benzer konular ile ziyaretçiyi çekebileceğiniz alanlar nereler...

 

Ayrıca, ziyaretçiyi sitenizde ne kadar uzun süre tutarsanız o kadar kazanç elde etme ihtimaliniz ve Google sıralamasında üst sıralarda olma ihtimaliniz artacaktır. Bunun için de ziyaretçilerinize benzer konular alanı yada konu içerisinde öneri sayfaları, linkleri oluşturarak daha uzun süre sitenizde kalmalarını sağlayabilirsiniz.

 

Düzenli Yazı Yazma

 

Blog yazarak para kazanmak istiyorsanız uzun soluklu, düzenli, özgün ve başarılı yazılar yazmanız gerekmektedir. Bunlardan belki de en önemlisi, neredeyse her gün, blog yazısı yazmanızdır. Blog yazısı yazarken yeteneklerinizi kullanmanızın yanında özgün içerik ve zengin içeriğin de olması önemlidir. Ayrıca, yazı yazdığınız konuda en az 500 kelime ve mümkünse 2000'den fazla kelimelerin olduğu yazılar yazmanızı önermekteyim. 

 

Oluşturduğunuz içeriklerin özgün olması Google'da üst sıralarda yer almanızı sağlayacaktır. Yıllardır internette bilgi paylaşımı yapıldığını düşünürsek sizin yazınıza benzer birçok içerik mevcuttur. Bir adım öne çıkabilmek için farklı konularda yada aynı konuya farklı bakış açısı ile bakmanız önemlidir.

 

Google Sıralaması 

 

Blogdan para kazanmak istiyorsak eğer sitemize ziyaretçilerin de gelmesi gerekmektedir. Çünkü, ziyaretçi demek para demektir ;)

 

Ziyaretçilerimizin büyük çoğunluğu Google üzerinden gelmektedir. Google üzerinden ziyaretçi çekmenin en temel kuralı ise, Google sıralamalarında üst sıralarda yer almaktır. Birçok kelimede üst sıralarda olmak daha çok ziyaretçi anlamına gelecektir. 

 

Google Seo uygulamaları ile ve backlink gibi ek çalışmalar ile Google sıralamanızı yükseltebilirsiniz. 

 

NE ZAMAN PARA KAZANACAĞIM?

 

Blog yazarak 6 ay gibi bir sürede az da olsa para kazanabileceğinizi söyledik fakat bu süre biraz da size bağlıdır. Bilginize, ilginize, yazılarınıza, konunuza, site uygunluğuna ve birçok konu ile ilgilidir.  Ancak, blog yazarak para kazanan sayısız insan mevcuttur. Hatta, meslek olarak da blog yazarlığı yapan kişiler de vardır. 

 

NASIL PARA KAZANACAĞIM?

 

Blog yazarak parayı nasıl kazanacağım diyorsanız bunun için birçok yol bulunmaktadır. 

 

  • Google Adsense Reklamları
  • Backlink Vermek
  • Banner Reklamları Yayımlamak
  • Ürün İncelemesi
  • Tanıtım Yazıları
  • Satış Ortaklığı

     

Google Adsense reklamları ile kazanç elde edebilirsiniz. Google Adsense'e kayıt olmak için gerekenler ve işlemler için Google Adsense Kesin Kayıt yazımıza gözatabilirsiniz. 

 

Başka sitelere backlink vererek ve onların sıralamalarına katkı sağlayarak para kazanabilirsiniz. Veya, bir ürün yada site ile ilgili banner reklam vermek de iyi bir gelir kaynağı olmaktadır. Fakat, bizim asıl kazanç alanımız, ürün incelemeleri ve tanıtım yazıları olacaktır. Eğer, kazanç elde edeceğiniz konu ile ilgili siteniz üzerinden satış yapmanız mümkünse (aslında siz satış yapmıyorsunuz, siz sadece aracı olup komisyon alıyorsunuz) satış ortaklığı ile para kazanabilirsiniz.

 

Blog yazarı olmak ve para kazanmak için temel ihtiyaçları ve izlenecek yolları anlatmaya çalıştım. Eğer kararlıysanız hemen blog açarak para kazanabilirsiniz...

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim