Blogger Blog Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Blogger Blog Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Blogger blog silme işlemi aslında kolaydır. Belki Blogger panelindeki ayarların fazlalığı kafanızı karıştırmış olabilir. Bu rehber yazımızdan faydalanarak kısa sürede blogunuzu silebilirsiniz.


Dükkanlar gibi blog siteleride devamlı birileri tarafından açılıyor veya kapatılıyor. Blog işini sevenler genelde pek kapatma tarafına yanaşmıyor. Ancak bu işe para kazanma veya farklı heveslerle girenler bir şey elde edemedikleri için blogunu silmek istiyor. Blogger güncellemeleri sonrasında artık blog silmek çocuk oyuncağı. Bu basitliğin kullanıcı deneyimi açısından hız kazandırdığı söylenebilir. Fakat blogunuzu silerken telefon onayı gibi iki faktörlü doğrulama sisteminin olmaması ciddi bir güvenlik zafiyeti ortaya çıkarıyor. Sonuç itibariyle blogunuzu açtığınız e-posta adresiniz ele geçirilebilir ve blogunuz saniyeler içerisinde silinebilir. Bu sıkıntıya karşı tedbir olarak, gmail hesabınız için iki faktörlü doğrulamayı açmaktan başka yapabileceğiniz pek bir şey yok.


Blogunuzu silmeden önce bir kez daha kararınızı gözden geçirin. Neden blogunuzu silmek istediğinize net bir cevap veremiyorsanız bu kararı erteleyebilirsiniz. Bazen duygusal kararlar alıp, verdiğimiz emekleri çöpe atabiliriz. Eğer kararınızdan eminseniz aşağıdaki işlemleri uygulamaya başlayabilirsiniz. Blogger silme işlemi için şimdilik aşağıda paylaştığımız resimli anlatımla bu problemi çözebilirsiniz. İleride inşAllah bu sayfaya videolu anlatım eklenecektir.



İlginizi Çekebilir: Instagram'da Para Kazanmak İçin Kaç Takipçi Gerekir?




Blogger Blog Silme (Videolu & Resimli Anlatım)


Blogger blogunuzu silmeden önce yedeklerinizi alın. Tüm yayınlarınızı ve temanızı yedeklemek için panel üzerinde gerekli bölümler bulunmaktadır. İçeriklerinizi yedeklemek için Ayarlar > Blogu Yönetin > İçeriği yedekle kısmına tıklayın. Temanızı yedeklemek için Tema > Özelleştir butonu yanındaki aşağı ok işareti > Yedekle butonuna tıklayın. İndirilen yedek dosyaları tek bir klasörde toplayın. Ardından bir USB belleğe ve Google Drive vb. bir buluta yükleyin. Pişman olup geri dönmek istediğinizde, yedeğinizi tekrar yükleyerek yola devam edebilirsiniz.

Unutmayın, eğer alan adınız durmuyorsa içeriklerinizi yeniden yayınlamanızın pek bir manası kalmaz. Eğer alan adınız farklı olacaksa siteniz Google vb. arama motorlarında yeni olarak algılanır. Bu nedenle blogunuzu silseniz dahi özel alan adınızı muhafaza etmeye dikkat edin. Aksi takdirde arama motorlarında sıralama ve trafik kaybı kaçınılmazdır.

Gerekli hatırlatma ve uyarıları yaptıktan sonra Blogger blog silme işlemine hemen başlayabilirsiniz; 

Blogger Blog Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Blogger panelini açtıktan sonra sol menüden Ayarlar kısmına tıklayın.


Blogger Blog Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Ayarlar kısmında yer alan "Blogu Yönetin" bölümüne gelin.
  • Bu bölümde bulunan "Blogumu Kaldır" butonuna tıklayın.


Blogger Blog Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Blogunuzu silmek istediğinizden emin olduktan sonra çıkan uyarı penceresinden "Sil" butonuna tıklayın.


Blogger Blog Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • Blogunuz artık silinmiş durumda. Eğer 90 içerisinde silme işlemini geri almazsanız, kalıcı olarak blogunuz kapatılacak. Eğer 90 beklemeden kapatılmasını istiyorsanız "Kalıcı Olarak Sil" butonuna tıklayın.


Blogger Blog Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

  • "Kalıcı Olarak Sil" butonuna tıkladıktan sonra onay kutucuğundan tekrar "Kalıcı Olarak Sil" butonuna tıklayın.




Blogger blog silme işlemi bahsettiğimiz gibi bu kadar basit. Eğer blogunuzu silmeden önce aklınıza takılan bir şey veya uygulama esnasında yaşadığınız bir problem varsa yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Ayrıca konu içerisinde geçen bazı soruları ve cevapları kolay erişim açısından aşağıya da ekledik.


İlginizi Çekebilir: Blogger Boş Tema




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim