Blogger Favicon Ekleme ve Değiştirme (Güncel Anlatım)

Blogger Favicon Ekleme ve Değiştirme (Güncel Anlatım)

Son dönemde Blogger arayüzünde çokça değişiklik yaşandı. Kullanıcılar Blogger favicon ekleme ve değiştirme kısmını bulmakta zorluk çektiler. Aslında eskisinden daha erişilebilir bir bölümden favicon simgesini değiştirebiliyorsunuz.



İlginizi Çekebilir: Blogger Site Hızlandırma



Blogger Favicon Ekleme ve Değiştirme

Anlatımımız son arayüz üzerinden olacak. Eğer yeni bir güncelleme gelirse ve favicon değiştirme bölümü farklılaştıysa bu yazıyı da güncelleyeceğiz inşAllah.

Öncelikle favicon simgenizi doğru bir şekilde hazırladığınızdan emin olun. Blogger sitenize tanımlayacağınız simge en fazla 100KB olmalıdır. Ayrıca daha kaliteli bir görüntü için 16x16, 32x32, 48x48 ve katları şeklinde favicon boyutu belirleyin.

Blogger favicon ekleme işlemini aşağıdaki maddeleri takip ederek uygulayın;


Blogger Favicon Ekleme ve Değiştirme (Güncel Anlatım)

  • Blogger panelindeki sol bölümden 'Ayarlar' sekmesine geçin.
  • Ayarlar sekmesinin başında yer alan "Temel" başlığının en sonundaki "Site simgesi" bağlantısına tıklayın.


Blogger Favicon Ekleme ve Değiştirme (Güncel Anlatım)

  • Açılan yeni "Favicon Simgesini Yapılandır" sekmesinden "Dosya Seç" butonuna tıklayın ve favicon simgenizi seçin.
  • Seçtikten sonra "Kaydet" butonuna tıklayın.


Blogger panelinden favicon eklemek bu kadar kolay. Tüm adımları doğru uyguladıysanız hata almanız çok düşük bir ihtimaldir. Eğer hata alıyorsanız yorumlar kısmında belirtmekten çekinmeyin. Blogger favicon değiştirme ihtiyacı duyarsanız yine aynı adımları uygulamanız gerekiyor.



Favicon Nedir?

Favicon web site ikonu ve simgesi olarak bilinir. Tarayıcı sekmelerinde görünen simgeye favicon ismi verilmiştir. Bunun yanı sıra siteler masaüstüne kısayol olarak kaydedilebiliği için kısayol simgesi olarak da bilinir.

Web sitelerinde favicon için genellikle .ico uzantısı tercih edilir. Günümüzde ise .png, .jpg ve .gif kullanımına da geçilmiştir.



İlginizi Çekebilir: Blogger Hit Arttırma


Favicon'un SEO Açısından Yararları

Favicon'un SEO'ya direkt etkisi az denebilir. Eğer favicon dosyasının ismini odak anahtar kelimeniz yaparsanız katkısı olabilir. Bu yararı abartmak yanlış olacaktır. Sitenizdeki içerikler ve görseller ne kadar SEO açısından faydalı oluyorsa, favicon'da en fazla o kadar yararlı olabilir.

SEO dışında, marka bilinirliliği ve kullanıcıların sitenizi daha kolay akılda tutması için favicon oldukça faydalıdır. Kullanıcılar herhangi bir arama motorunda araştırma yaptığında sitenizin simgesini tanıdık bulup sitenizi ziyaret etmeleri mümkündür. Bu nedenle Blogger favicon ekleme işleminde acele etmeyin. Favicon simgesini yüksek çözünürlüklü ve akılda kalıcı bir simge olarak belirleyin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim