Blogger Hit Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

Blogger Hit Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

Blogger hit arttırma yöntemleri, diğer web sitesi alt yapılarından farksız denebilir. SEO, SEM ve sosyal medya yoluyla hit arttırmak mümkündür. SEM yani ücretli reklamlar dışında SEO ve sosyal medya çalışmaları uzun vadeli yatırımlardır. SEM, kısa vadede ücretli olarak belirli bir süre size hit getirirken, SEO ve sosyal medya uzun vadede devamlı ve ücretsiz hit almanız için kaçırılmayacak bir fırsattır.





Güncel Blogger Hit Arttırma Yöntemleri

SEO'ya mı odaklanmalıyım, sosyal medyaya mı yoksa ücretli reklam verip kurtulayım mı diye sorabilirsiniz. Aslında bu sorunun cevabı sizde. İnsanlara kısa vadede ulaşmanız gerekiyorsa ve uzun vadeli yatırımlar maliyetinizi daha fazla arttırıyorsa ücretli reklamlar mantıklıdır. Eğer uzun vadede insanlara erişmek sizi maddi açıdan yormayacaksa, kesinlikle SEO ve sosyal medya çalışmaları daha karlı olacaktır. SEO'da kendi içinde birden fazla katmana ayrılır. Site içi ve dışı olmak üzere iki ayrı yöntem mevcuttur. Her birisinin maliyeti ve geri dönüş süresi farklıdır. SEM ve sosyal medya gibi site dışında yapılan faaliyetler aslında site dışı SEO olarak adlandırılır. Burada ayrı olarak zikretmemizin sebebi, genellikle bu üç yöntemin bilinmesi ve sıklıkla kullanılmasındandır. Zaten makalenin devamında site içi ve dışı olarak SEO'yu genel olarak ele alıyoruz.


Blogger hit arttırma yöntemlerini bir kalıp olarak algılamayın. Bu yöntemler devamlı olarak güncellenir ve değişime uğrar. Bu nedenle platformunuz / web siteniz için en iyi olan yöntemi ancak deneyerek ve devamlı uygulayarak öğrenebilirsiniz. Burada tüm yöntemler yüzeysel olarak anlatıldığı için her konu başlığını daha detaylı bir şekilde araştırırsanız, daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.



SEO ile Blogger Hit Arttırma

Blogger Hit Arttırma Yöntemleri Nelerdir?

İnternet dünyasında bir iş başlatmak isteyen herkesi karşılaştığı bir kavram, SEO. SEO (Search Engine Optimization) yani arama motoru optimizasyonu demektir. Arama motorlarının web sitelerimizi daha doğru analiz edebilmesi ve sitemizi önerip üst sıralara çıkarması için yapılan çalışmalar bütünü SEO'dur. 

SEO her web sitesi sahibi tarafından öğrenilip uygulanabilir. Ancak bu ciddi bir zaman ve emek gerektirir. Hem işlerinizle uğraşıp hem de SEO uzmanı olmaya çalışmak sizi yorabilir. Blogger hit arttırma için SEO çalışması yapmak istiyorsanız, ilk olarak bir SEO uzmanından yardım almayı düşünün.

Ben hem işlerimle(içerik üretme vb.) uğraşabilir hem de temel seviyede de olsa SEO çalışması yapabilirim diyorsanız aşağıdaki tavsiyelerimize göz atabilirsiniz.



Site İçi SEO

Site içi SEO, sitenizin Google vb. arama motorlarında daha üst sıralara çıkması için sunucu, HTML, CSS, JS ve site içeriği vb. alanlarda yapılan düzenlemelerdir. Sitenizi SEO uyumlu hale getirmek için temel olarak aşağıdaki yöntemleri uygulayın;

  • Site hızlandırma (Blogger Site Hızlandırma makalemizi okuyabilirsiniz.)
  • Site içi link inşası
  • Odak ve yan anahtar kelimelerin belirlenmesi ve doğru oranlarda kullanılması.
  • URL yapısının SEO uyumlu hale getirilmesi
  • Meta etiketi kullanımı
  • Görsel optimizasyon (Alt ve title etiketleri)
  • H1, H2, H3 vb. etiketlerin doğru kullanımı
  • Güncel ve düzenli içerik paylaşımı
  • Eski içeriklerin güncellenmesi (Güncellenemeyecek vaziyetteyse kaldırılması)
  • 404 ve diğer hata sayfalarının sayfasının doğru tasarlanması



SEO Uyumlu Makale

SEO uyumlu makale yazımı, site içi SEO ile birebir bağlantılıdır. İki unsurdan birinin eksik veya yanlış uygulanması hit ve sıralama kaybı olarak geri dönebilir. SEO uyumlu bir makalede temel olarak bulunması gerekenler aşağıda listelenmiştir. Bunun haricinde birçok püf nokta vardır. Daha derinlemesine araştırma yapmanız gerekir.

Blogger hit arttırma konusunda elinizdeki en önemli kozlardan birisi bu SEO'dur. Bu nedenle asla önemsiz görmeyin ve bu konuda kendinizi elinizden geldiğince geliştirin. Eğer "SEO uyumlu makale yazamam, çok zor diyorsanız" uzman makale yazarlarıyla çalışabilirsiniz.

  • Kopya içerikten kaçının, özgün içerik hazırlayın.
  • Yanlış, aldatıcı, tık tuzağı olan her şeyden uzak durun.
  • Başlık mümkünse odak anahtar kelime ile başlamalı, değilse anahtar kelimeyi içermelidir.
  • URL anahtar kelimeyi içermeli ve tarih ve özel karakter vb. şeylerden arındırılmalıdır. (Blogger alt yapısı kullanarak yazı yayınladığınızda URL'de tarih bulunur. URL bu sebeple gereksiz uzar. Henüz bunun için bir çözüm bulunmamaktadır.)
  • Meta açıklama anahtar kelimeyi içermeli, en fazla 150 karakter olmalıdır. Mümkünse açıklama anahtar kelime ile başlamalı ve anahtar kelime iki kez kullanılmalı.
  • H1, H2 ve mümkünse H3 etiketi kullanılmalı.
  • H taglarının doğru kullanımı öğrenilmeli. Örnek olarak H1 bir sayfada yalnızca bir kez kullanılabilir.
  • Makale anahtar kelime oranı %2-3 olmalı.
  • Makalenin giriş, gelişme ve sonuç kısmında anahtar kelimeler doğru şekilde dağıtılmalıdır.
  • 100 kelimede 1 veya 2 anahtar kelime kullanılabilir.
  • Anahtar kelimeler kalıp olarak kullanılmalı, herhangi bir ek getirilmemeli.
  • Anahtar kelime kullanacağım diye okunabilirlik azaltılmamalı, mümkün olduğunca doğal bir şekilde kullanılmalı.
  • Anahtar kelimeler kalın bir şekilde yazılmalı.
  • Makale içerisindeki görseller mutlaka doğru boyutlandırılmalı, dönüştürülmeli ve sıkıştırılmalıdır.
  • Makale içerisinde en az 2 görsel kullanmaya dikkat edilmelidir.
  • Görsellerin alt ve title etiketlerine makale başlığı yazılmalıdır.
  • Makale içerisine mümkünse video eklenmelidir. Oturum süresini arttıracağı için önemli bir avantaj sağlar.
  • Anahtar kelimeler sitenin itibarına göre belirlenmelidir. Eğer itibarı(bilinirliliği) düşük bir siteniz varsa ve genellikle en alt sıralarda kalıyorsanız anahtar kelimelerinizi de buna göre belirlemelisiniz. Örneğin 1000 aranma hacmine sahip ve rekabeti yüksek bir anahtar kelime yerine, 500 aranma hacmine sahip ve rekabeti nispeten düşük bir anahtar kelime belirleyebilirsiniz.
  • Anahtar kelime aranma hacmini öğrenmek için üçüncü parti uygulamalarını kullanabileceğiniz gibi, Google Adwords (Ads)'ü de kullanabilirsiniz.
  • Rekabet analizi manuel olarak veya araçlarla yapılabilir. En sağlıklısı ikisini bir arada uygulamak. Araçlar ile rekabetin yüksekliğini kontrol ettikten sonra, kendinizce istediğiniz anahtar kelime için hangi sitelerin ilk sıralarda olduğunu ve bu sitelerin ne kadar SEO açısından kuvvetli olduğunu tespit edebilirsiniz.
  • Rekabeti yüksek olan anahtar kelimelerde yukarı çıkmak için site içi SEO ve SEO uyumlu makale yetersiz olacaktır. Bu çalışmalar sosyal medya ve backlink yani site dışı SEO ile desteklenmelidir.

Site içi SEO doğru yapıldığında ve SEO uyumlu makaleler doğru ve düzenli olarak yazıldığında Blogger görüntülenme sayısı arttırma hayal olmaktan çıkabilir. SEO sabır ve çalışma ister. Yaptığınız bu çalışmaların meyvesini ortalama olarak 1 ay ila 3 ay arasında görmeniz mümkündür.



Site Dışı SEO

Sitenin tanıtımı ve trafiğinin artması için site dışında yapılan tüm faaliyetlere site dışı SEO denir. SEM(Arama motoru pazarlama), sosyal medya, paravan bloglar ve backlink inşası vb. kavramlar site dışı SEO'nun içine girer. Aslında her birisi kendi çapında uzmanlık gerektirir. Dışarıdan göründüğü kadar basit değildir.

Sitenizi dışardan desteklemeden önce yukarıda bahsettiğimiz site içi SEO ve makale ihtiyacını gidermelisiniz. Bu konuda belirli bir seviyeye geldikten sonra sitenizin kategorisine uygun olan web sitelerinden backlink alabilirsiniz. Backlinkler size direkt ve dolaylı olarak hit getirebilir. Örnek olarak bir kategorinizle alakalı bir web sitesine sitenizin linkini bıraktınız. Bu web sitesine bıraktığınız link sebebiyle sıralamanız hemen yükselmez, sıralamanızın yükselmesi uzun sürebilir. Sıralamanız yükselmese bile sadece bıraktığınız link üzerinden gelebilecek ziyaretçilerle Blogger hit arttırma mümkündür.

Backlinki ilk etapta sosyal medya sitelerinden alabilirsiniz. Bir blog yazısı paylaştığınızda bunu sosyal medya hesaplarınızda paylaşın. Bunun dışında kategorinize yakın olan tüm bloglar, forumlar ve diğer alternatif sitelerden backlink alabilirsiniz. Önemli olan spam yapmamanız, yani çok kısa aralıklarla ve çok fazla sayıda backlink almamanızdır.

Tek bir siteden backlink almak yerine, birden fazla yeni siteden backlink almanız daha yararlıdır. Backlink almanız için kullanıcıların sizi önermesini beklemeniz hata olur. Eğer sitenize dair kullanıcıların veya farklı sitelerin tavsiye etmesi söz konusu değilse, ücretli tanıtım yaptırarak bir nevi backlink elde edebilirsiniz. Burada önemli olan aldığınız ücretli backlink kullanıcıyı aldatmaya sebep olmamalı. Paylaşılan yazının veya içeriğin sponsorlu/reklam olduğu belirtilmelidir.



Site dışı SEO, site içi SEO ve SEO uyumlu makale için konuşulacak daha çok şey var. Bu konuları daha derinlemesine araştırmak size düşüyor. Tek bir makalede her konunun derinine inmek mümkün olmadığından, kısa kısa anlatım yaptık.



Blogger hit arttırma metodlarından sosyal medyayı asla unutmayın. Sosyal medyada bulunan 50bin takipçi siteniz için önemli bir kaldıraç görevi görebilir. Arama motorları için sosyal medya hesaplarınız ve paylaşımlarınız da artık referans alınıyor. Bu nedenle sosyal medyada güncel kalmaya, doğal yollarla takipçi ve etkileşim sayınızı arttırmaya çalışın. Sahte takipçi ve sahte olan her şeyden uzak durun.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim