Blogger’da GZIP Nasıl Etkinleştirilir - Blog Hızı Nasıl Arttırılır?

Blogger’da GZIP Nasıl Etkinleştirilir - Blog Hızı Nasıl Arttırılır?

Blogger’da gzip’i etkinleştirmek mümkün mü? Çok fazla komut dosyası kullanıyorsak blogger hızını nasıl artırabilirim diyorsanız, sorunuzu bu yazımla cevaplıyorum!

Blogunuzu kullanarak hızınızı arttırmaya çalışıyorsanız, blogger’ın dahili html kompresörü bulunduğunu bilmiyorsunuz demektir. Kısaca google blogspot kullanıcıları blogger üzerinde gzip kullanmanıza gerek yoktur. Yani blogspot blogcular için blogunuzun gzip sıkıştırması konusunda endişelenmenize hiç gerek yok, bu yüzden rahat olun.

Çünkü google bunu sizin yerinize varsayılan olarak tüm bloglarda yapıyor. Bundan emin olmanız için, blogunuzda gzip sıkıştırmasının etkin olup olmadığını kontrol etmek isterseniz bir çok çevrim içi araç vardır.

Aşağıdaki verdiğim bağlantıya tıklayarak bir kontrol yapmak isteyebilirsiniz. Blogunuzun URL sini arama kutusu içerisine kopyalayıp yapıştırın ve analiz için kontrol bağlantısına tıklayın.

Bu aracı kullanarak blogunuzun sıkıştırma yeteneğini kontrol edebilirsiniz. http://checkgzipcompression.com/

Blogunuzu Hızlandırabilecek Bazı İpuçları

1. İstenmeyen gadget'ları blogunuzdan kaldırın, yalnızca faydalı gadget'ları kullanmaya çalışın. Mümkün olduğunca az gadget eklemeye çalışın. Blogger bloğunuzda ne kadar az gadget kullanırsanız o kadar iyi olduğunu biliyorum.

2. Blogunuzda mutlaka optimize edilmiş (küçük boyutlu) resimler kullanın.

3. Satır içi-css kodlarını kaldırın.

4. Tüm css ve javascript kodlarınızı şablondaki "head" kısmına alın.

5. Görüntüler için lazy load ( - yani sayfada var olan bir ögenin ihtiyaç duyulmadığında çağrılmamasıdır bu üçlü bir kombinasyondur CSS, JavaScript ve HTML den oluşur - ) yükleme komut dosyası kullanın.

6. Render engelleme komut dosyalarını blogunuzdan ve ayrıca blogunuzu yavaşlatan harici css kaynaklarını kaldırın. Hangi komutların blogunuzu yavaşlattığını kontrol edebilmek için Google Page Speed sayfasını kullanarak sitenizi taratın ve çıkan sonuçları tek tek kontrol edin.

7. Belki hoş bir durum değil ama kesinlikle üçüncü taraf reklamlarını kaldırın. Adsense reklam kodları bile sitenin hızını oldukça etkiliyor. Çok fazla reklam koymak yerine daha mantıklı reklam yerleşimlerini tercih etmelisiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim