Blogger’da Kopyalama Yasağı Nasıl Yapılır?

Blogger’da Kopyalama Yasağı Nasıl Yapılır?

Blogger Blogspot kullanıcıları olarak özgün yazılarınızın kopyalanmasına karşılık bir kod buldum ve işe yarıyor. Fakat yine de bir şekilde bir kopyalama yöntemi mutlaka var. Tabi bilmeyenler için bunu burada paylaşmak istemiyorum.

Hiç kimse yazmış olduğu emek verdiği yazıyı başka sitelerde başkası yazmış gibi yayınlanmasını elbette istemez. Siz ister misiniz ? Doğrusu ben de istemem. Bu yüzden blogger da basit bir şekilde kodu kopyalayıp yapıştır diyerek bunu engelleyeceğiz.

Fakat belirtmek isterim ki burada benim paylaşacağım kod basitçe kopyalama işlemini önlemektir.Yani istediğiniz bir yazıyı hemen öyle kopyalayamazsınız. Yinede farklı bir şekilde kopyalama yöntemi var demiştim ama bilmeyenler de elbette vardır. Bana göre bu şekilde kopyalamak bile bir uğraş gerektireceği için kolayca kopyalanmasının önüne geçmiş olacaksınız.

Bu durum ne kadar gereklidir ve tartışılır bilmiyorum, ama dilerseniz bu işlemi Blogger‘da kolaylıkla yapabilirsiniz. Böylelikle, ziyaretçileriniz yazılarınızı her birimizin bildiği şekilde kopyala yapıştır yapamayacaktır.

Aşağıdaki kodlar sadece JavaScript temelli bir korumadır. Bu yüzden uzman kişiler yinede yazılarınızı koplayabilir. Tam korumayı kesinlikle sağlamaz. Eğer blogger için ücretsiz ve programsız sadece kodlar ile sağ tık çalışmaması için bir yol bulursam burada mutlaka paylaşacağım.

Aşağıdaki kodları sidebar bölümüne veya dilediğiniz bir boş alana HTML/JavaScript widgetını ekleyerek kodu kopyalayıp yapıştırın. Bundan sonra bir deneme yapın ve mouse sol tık çalışmayacaktır. Yani kopyalamak bu kod sayesinde kolayca engellenmiş olacaktır. ジ

Muhtemelen aşağıdaki kodu da kopyalamayabilirsiniz. ( Siz bunu okurken belki bu kod şuan benim sitemde etkin değildir. Yada sonradan etkinleştirmiş olabilirim ) Eğer kopyalayamazsanız bilgisayarınızda iki sayfayı yan yana açarak kodları yazabilirsiniz. Bir ekran görüntüsü alıp sitenize ekleyebilirsiniz manuel olarak.

<script type='text/javascript'> if(typeof document.onselectstart!="undefined" ) {document.onselectstart=new Function ("return false" ); } else{document.onmousedown=new Function ("return false" );document.onmouseup=new Function ("return false"); } </script>

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim