Corona Virüs Mutasyona Uğradı! B.1.1.7 Virüsü Daha Hızlı Bulaşıyor!

Corona Virüs Mutasyona Uğradı! B.1.1.7 Virüsü Daha Hızlı Bulaşıyor!
Corona Virüs Mutasyona Uğradı! B.1.1.7 Virüsü Daha Hızlı Bulaşıyor!

Malumunuz dünyayı etkisi altına alan Corona Virüs salgını hala etkisini büyük ölçüde sürdürürken şimdi de ortaya mutasyona uğrayan B.1.1.7 virüsü çıktı. İngiltere'de ortaya çıkan bu virüsün bir önceki koronavirüse göre daha bulaşıcı olduğu belirtiliyor. İşte mutasyona uğrayan B.1.1.7 virüsü hakkında detaylar konumuzda.

 

B.1.1.7 virüsü, 2 milyonun üzerinde vakanın bulunduğu İngiltere'de tespit edildi. Bunun üzerine Hollanda ve Belçika gibi ülkeler mutasyona uğrayan bu virüsün yayılmasını engellemek adına İngiltere'ye olan uçuşları durdurdu. Aynı zamanda Fransa ile Almanya'nın da aynı Belçika ve Hollanda gibi benzer bir adım atacağı açıklaması yapıldı.


Açıklanana göre mutasyona uğrayan B.1.1.7 virüsü, önceki virüse göre %70 daha bulaşıcı olduğu belirtiliyor. Bu açıklama İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından yapıldı ve şu şekilde belirtildi: "Mutasyon geçirmiş corona virüsü önceki virüse göre yüzde 70 daha bulaşıcı" şeklinde ifadeler oldu. Bu açıklamanın ardından da İngiltere Sağlık Bakanı olan Matt Hancook ise 'Mutasyona uğramış olan corona virüsü kontrolden çıktı' şekline benzer açıklamalarda bulundur.


Bakınız = Kovid-19 Aşısı Fiyatı Ne Kadar? Koronavirüs Aşısı Fiyatı Belli Oldu


Bilim Kurulu üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, mutasyona uğrayan corona virüs hakkında şu ifadelere sosyal medya hesabında yer verdi:

  • Corona virüsünün mutasyona uğramasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bilim Kurulu üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü şu ifadeleri kullandı:
  • İngiltere'den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021'de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir.
  • Bu virüste gözlenen N501Y, Spike 69-70 del ve P681H mutasyonlarının, virüsün daha kolay ve hızlı yayılmasına neden olabileceği, hastalığı geçirenlerde ve aşılananlarda oluşan bağışıklıktan kurtulmasını sağlayabileceği öngörülüyor.
  • Hastalığın kliniğini, risk gruplarını ve şiddetini değiştirip değiştiremeyeceğini ise şimdilik bilemiyoruz.
  • Umarım kötü senaryo gerçekleşmez. Ama, dikkatli olmamız ve tedbirlere uymakta ihmalkarlık yapmamamız gereken günlerdeyiz.


İngiltere'de tespit edilen mutasyonlu corona virüsü B.1.1.7 Virüsü ne gibi sonuçlara doğuracak henüz belliği olmadığı fakat ihmalkarlık yapılmaması gereken zamanlarda olduğumuz belirtiliyor. Sizler de şu zor günlerde kendinize dikkat edip elden geldiği kadar sosyal mesafeyi korumanızı ve ve dışarıda dolaştığınız zamanlarda sürekli kendinizi dezenfekte etmeyi unutmayınız.


İlgili Konular

1- SARS-COV-2 Virüsü İzole Edildiği Açıklandı

2- Yılbaşı Sokağa Çıkma Yasağı Olacak mı? Yılbaşı Ne Zaman, Hangi Gün?

3- Asgari Ücret 2021 Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret 2021 Belli Oldu Mu?


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim